Napisacu neku vrstu recenzije SH5 na mahagoniju. Trenutno nemam previse vremena...Doduse... Nisam ni imao priliku da previse sviram ovu kombinaciju ...Prvo da odslusam sta taj par ima da kazeBobi wrote:@JCM 800
Opa! Jel bi mogao da napišeš nešto više o SH5? Kako radi u mahagoniju? I čemu pickup ringovi na pickguardu, jel sečena ploča ispod pa zbog toga ili si hteo da uradiš Dave Murray-a?

Sto se tice ringova...Pa ima vise razloga...Picguard nije sjecen nego je stock fabricki. Ali... ringove sam stavio jer mi je bila dosta niska tenzija opruga koje drze pickupove pa su isti bili malo previse labavi za moj ukus...A onda mi je ideju dao upravo mister Dave Murray...

Tako da je odgovor...malo jedno, malo drugo.
To je samo privremeno rjesenje u svakom slucaju...nisam jos setapovao ni vrat ni bridge kako treba...Prvo zato sto sam zurio da sve to sklopim i cujem kako zvuci...E pa kad donesem konacni sud o zvuku vidjecu koje mi zice najbolje pasu na ovu sjekiru...A onda spram zica ide setapovanje vrata i bridga...Tako da ce se uz ocekivano izdizanje pickupova iznad maske povecati tenzija opruga na pickupovima i samim tim prestati potreba za ringovima...Ali vidjecemo...
Uzgred, nesto sam se nosio mislju da mu metnem Gibson "Dirty Fingers" pickup u bridge...Tako da ni to nije konacno rijeseno pitanje...
Cu probam, odradim, poslusam, javim...a za to treba vremena...
Kad ponovo budem imao vremena...