Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Joey Sartiani

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by Joey Sartiani » 15 Jan 2011, 02:51

nemanjavelimirovic wrote:
Joey Sartiani wrote:
MetalFunk wrote:Obecao ti je nesto na rate.
:1: + skinuo cenu, plus pomogao mi da uvaljam moju staru gitaru za 200e vise! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Shady je car.....treba da se druzite vise sa njim a ne da ga pljujete!
A nikada nisi posumljao da mu ti bash trebash da bi ispao ok pred ocima ostalih koji su ga ovde isprozivali?
"Alatke" su korisne stvari. :ziveli:

Poshto me smara vishe iskreno ovo, a zanima me ova tema (ne da gledam svaki drugi post o Shejdi-ju) evo ovako: Shejdi je trgovac ko i svaki drugi i pokusava da izvuce lovu tamo gde moze. TO je ok. Na ovom forumu sa druge strane gledano, nema mesta takvima jer ovakve teme sluze da bi se upravo vi, mladji, na neki nacin upozorili da roba ima svoju cenu i da neke stvari mogu za dosta manje novca da se kupe. Takodje ova tema sluzi da bi mi, jelte, malko stariji razmenili iskustva o opremi koju nikada nismo posedovali a mozda bi je isprobali...Ne kazem da je doticni nekog zeznuo, barem se ne secam da se neko nesto zalio (ne racunam one nonsense oko aukcija), ali cene su mu malko preterane u odnosu na radnje i to je osnovna stvar zezanja na temu njegovih oglasa.
Sa druge strane Joey, pocinjejes opet da zauzimash vreme i mesto sa tom pricom, naravno za sebe ces ti uvek biti u pravu i to je ok kad si siguran i stojis iza svojih stavova cvrsto, samo potrebno ti je jos nekoliko godinica i iskustva da bi spoznao zdravu komunikaciju sa ljudima, cak i na forumu, a verujem i uzivo. Chill out, niko te ne mrzi, samo si mlad i ponekad smeshan/simpatican sa zustrim izjavama i nastavljanjem u nedogled dok neko ko ti se iole suprostavio ili se jednostavno zajebava sa tobom ne odustane, jer shvati da je to cist gubitak vremena.
Dakle - ostavite se vishe te priche - bilo bi lepo ovako...ja recimo okacim oglas gosn' Shejdija, naprimer kao shto sam pitao za highway strat shto je 680Evra ako je 700 u radnji iliti 650 na Thomannu...On se pojavi i kaze...to je zbog: tog i tog. Mi kazemo argumentovano ono shto mislimo, on kaze ako ima argument ono shto misli i to je jedna uljudna i kvalitetna komunikacija...ovako sve postaje da lici na pijacu i ja pozivam Admin-e da ovo zakljucaju ako se nastavi ovim glupavim pijacarskim tempom jer je tema izgubila smisao.
:ziveli:

Studenticu ne kenjaj jer sam stariji od tebe, sta seres?
Stavljao si klipove i video sam te a ti mene nisi i odkuda tebi pravo da za nekog pricas da je mladji od tebe??
Pa kao mi stariji ovo ono - aj ne seri molim te - kratko i jasno!

Kada te ovo smara a cita ti se tema itd, onda ne pisi gluposti i ne prozivaj JER SE TEBI NISAM NI OBRATIO! Koji moj pises ovo i obracas mi se??
JA o Sejdiju i ne pisem - on je vasa podsvesna zelja,fantazija i ko zna sta jos - vama se zivot sastoji u tome da dodjete ovde i pricate o Sejdiju.....

Ako hoces nesto da poboljsas podji od sebe ii prestani da pises ovakve komentare ngo predji direktno na temu a ne kao LICEMER da zoves admine a I DALJE SPAMUJES TEMU I PISES O MENI ITD!

CCC :roll: :roll: :roll: :roll:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Jan 2011, 03:01

Troll...molicu za akciju gospodo admini. Hvala unapred! :D :ziveli:
Za temu - kako hocete, ja bi ovo ocistio od ovih gluposti bar, ako nije frka.... :ziveli:

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 15 Jan 2011, 03:04

:1:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 15 Jan 2011, 03:05

:1:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Jan 2011, 03:06

Joey Sartiani wrote:
Studenticu ne kenjaj jer sam stariji od tebe, sta seres?
Stavljao si klipove i video sam te a ti mene nisi i odkuda tebi pravo da za nekog pricas da je mladji od tebe??
Pa kao mi stariji ovo ono - aj ne seri molim te - kratko i jasno!
Dokazi. Smem da se kladim da lazes. :kokice:

Sta ste svi toliko optereceni ciscenjem tema? :D Ne kontam sto vam smeta... svakako ste vec sve procitali i nije kao da cete opet. Ja nista sem mozda onih izuzetno uvredljivih (a mislim da takvih ovde neka) ne bih dirao.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Jan 2011, 03:07

Funkomat wrote:

Sta ste svi toliko optereceni ciscenjem tema? :D Ne kontam sto vam smeta... svakako ste vec sve procitali i nije kao da cete opet. Ja nista sem mozda onih izuzetno uvredljivih (a mislim da takvih ovde neka) ne bih dirao.
Ma zbog novih clanova samo, jbg ne znaju svi koren tih svih prica sa raznih tema....Nije lepo da se gluposti vucaraju pogotovo ako neko hoce da cita celu temu (ko one ranije, ova tema je manje vishe nebitna, al opet).... :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 15 Jan 2011, 03:32

Mislim da je bas zbog toga bitno da sve napisano ostane, da ljudi znaju sa kim imaju posla. Ono, maske padaju. :)

nebojsak

Post by nebojsak » 15 Jan 2011, 03:35

Kapiram da je Jeyo Saritny već predugo zabavljao pučanstvo na MF, mislim da je vreme da popije neki jači bahn™. Više nije zanimljivo, a odvraća pažnju od normalnih tema.

Shady

Post by Shady » 15 Jan 2011, 03:56

nebojsak wrote:Kapiram da je Jeyo Saritny već predugo zabavljao pučanstvo na MF, mislim da je vreme da popije neki jači bahn™. Više nije zanimljivo, a odvraća pažnju od normalnih tema.
Zašto? :O.o: Da bi vas nekolicina mogli unisono pljuvati, bez ikakvog dokaza?

Momak pokazuje sposobnost razmišljanja i ne prihvata famozniču rekla -kazala dogmu o Shadyu-prevarantu. Image
A izgleda i da me lično poznaje samo još uvijek ne znam o kome je u stvari riječ.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 15 Jan 2011, 03:59

Image

Shady edituje odgovore na temu, Shady edituje odgovore na temu, Shady edituje odgovore na temu, Shady edituje odgovore na temu... :bambi:

Shady

Post by Shady » 15 Jan 2011, 04:14

Born_Dead wrote:nista ,sta ,ima njegovu adresu posto je placao verovatno kurirskom sluzbom,da proveri tamo koja je adressa,da se skupite vas 5ica sednete u kola,dodjete mu na vrata,nabijete mu gitaru u dupe i izvadite 700e iz dzepa.prosto. sa stokom kao stoka.
Neće da ga bije, jer ovo je mlad momak pun snage a prevarant je 1957-o godište . Osim toga, ovaj prijatelj je srbin a prevarant je mađar.. moglo bi da ispadne kao politički motivirano i svašta nešto.. Ali smišlja mu se bolji rasplet, ima nekoliko opcija. No to već nije za javnu priču.

Imamo adresu prevaranta:
Jožef Farkaš, ul. Doža Đerđa br 57.
21220 Bečej (telefon: 063 8298354)

Ako ima neki bečejlija koji živi u blizini naznačene adrese, nek se javi na pp? :)
Cortex wrote:eeeej shejdijev rodjak, pa tako da ga prevare, molim vas.
Ain't mister Shady master of the game?
Kao rodjak ne bi pozvao Shady-a da se raspita shto mu je chiniti.
I ti si od ovih sumnjčavih što me sanjaju noćima? :lol:
Nije u pitanju moj rođak, nego poznanik i prijatelj.
I nije me uopšte kontaktirao kada je pregovarao za taj fejk.
Možda je mislio da mi kasnije proda tog telec-a za malo skuplje, što je sasvim ok.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 15 Jan 2011, 04:24

Shady edituje odgovore na temu. :veverica:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Jan 2011, 04:33

Shady wrote:Možda je mislio da mi kasnije proda tog telec-a za malo skuplje, što je sasvim ok.
Da. Sasvim ok.

Nego... cisto onako... ja sam siguran da vecinu ljude ovde totalno, da izvinis, boli ku'ac za tebe. Ono... nije kao da ce neko od svih ovih ljudi nekad nesto kupiti od tebe. :ziveli: Nit tebe bilo ko sanja nit bilo sta slicno posto vidim da puni sebe govorite to i ti i tvoj kolega sartiani. :)
Ljudi generalno mrze ljude koji zaradjuju na steti drugih. To sto si se upravo ti nasao na teputu... sta sad. Sutra ce biti neko drugi. :)

Nego ne odgovori ti jos uvek na pitanje vezano za cenu one gitare. Sta se tu desava? :kokice: :wink:

Shady

Post by Shady » 15 Jan 2011, 05:03

nemanjavelimirovic wrote:
Joey Sartiani wrote:
MetalFunk wrote:Obecao ti je nesto na rate.
:1: + skinuo cenu, plus pomogao mi da uvaljam moju staru gitaru za 200e vise! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Shady je car.....treba da se druzite vise sa njim a ne da ga pljujete!
A nikada nisi posumljao da mu ti bash trebash da bi ispao ok pred ocima ostalih koji su ga ovde isprozivali?
"Alatke" su korisne stvari. :ziveli:
Kakva sumnja. :? Znači, čim neko pokaže drugačije mišljenje odmah je Shadyeva "alatka"?
nemanjavelimirovic wrote:Poshto me smara vishe iskreno ovo, a zanima me ova tema (ne da gledam svaki drugi post o Shejdi-ju) evo ovako: Shejdi je trgovac ko i svaki drugi i pokusava da izvuce lovu tamo gde moze. TO je ok. Na ovom forumu sa druge strane gledano, nema mesta takvima jer ovakve teme sluze da bi se upravo vi, mladji, na neki nacin upozorili da roba ima svoju cenu i da neke stvari mogu za dosta manje novca da se kupe.
Čekaj. ja ovdje nisam došao nikoga da ubjeđujem da kupuje kod mene, već da reagiram na neprincipijelno pljuvanje o mojoj časti i poštenju, bez ikakvih dokaza, neutemeljeno na lošem iskustvu sa mnom. Dokle ide ta fama najbolje je bilo vidljivo oko teme o ukradenoj f0deri.
nemanjavelimirovic wrote:Takodje ova tema sluzi da bi mi, jelte, malko stariji razmenili iskustva o opremi koju nikada nismo posedovali a mozda bi je isprobali...Ne kazem da je doticni nekog zeznuo, barem se ne secam da se neko nesto zalio (ne racunam one nonsense oko aukcija), ali cene su mu malko preterane u odnosu na radnje i to je osnovna stvar zezanja na temu njegovih oglasa.
Prvo, Shady nikada nikoga nije prevario niti oštetio!

Drugo, Mogu odgovoriti na svako vaše ozbiljno pitanje, no ozbiljnih pitanja ovdje skoro da i nema, žuglavnom je na snazi pljuvanje uz povremene pokušaje "duhovitosti na ćumur". :roll:

Treće, moje cijene nisu pretjerane u odnosu na radnje, nego većina vas su žrtve prevrtljivosti velikih ajkula kao što je Mitros. Jedan primjer: Dok je kod njih na lageru bio Fender Highway One, koštao je oko 79.000, a kad su sve rasprodali spustili su na svojem webu cijenu ispod 67.000. A kad ih zovete terlefonom da hoćete da kupite Highway One strata, saopće vam da nemaju al vam ponude neku drugu. Time se služe jako dugo! No, ne zove svako Mitros, već vide cijenu na njihovom webu (naravno lažnu) i onda kažu: "Jao evo u mitrosu Highway One Strat košta 67.000 a kod Shadya skuplje. Taj shady je stvarno preskup! :cry: "

Ja uvezem jednu gitaru i ne mogu donijet 50 odjednom.. i ne mogu postić cijenu da bih se hrvao sa Mitrosom. Oni uvijek mogu imati bolju cijenu jer rade na veliko. Ali gitaru prodajem po cijeni koja je realna, ako se uzme u obzir njihova prtevrtljivost cijena.

Isti slučaj je sa pojačalom EP4000. Mitros je stavio na svojoj stranici cijenu od nekih 25.000 (nisam siguran ali tu negdje mrzi me da provjeravam) a onda mene ljudi zovu, pošto ga ja naravno prodajem SKUPLJE nego Mitros, i onda me smaraju: "Shady, jel može jeftinije taj EP4000, jer i u mitrosu je jeftiniji nego kod tebe" - A koliko je ova ujdurma bezobrazna, vidi se iz činjenice da EP25000 (znači, skoro pa duplo slabiji snagaš) kod njih košta preko 36.000. din. A ovaj EP4000, koji je duplo jači, košta 25.000!!! I ja im fino kažem: "Hajde ga idi kupi u mitros, što mene zoveš ako je tamo jeftiniji?"... onda pokunjeno kaže: "Al nemaju ga na lageru.." :roll:
nemanjavelimirovic wrote:Dakle - ostavite se vishe te priche - bilo bi lepo ovako...ja recimo okacim oglas gosn' Shejdija, naprimer kao shto sam pitao za highway strat shto je 680Evra ako je 700 u radnji iliti 650 na Thomannu...On se pojavi i kaze...to je zbog: tog i tog. Mi kazemo argumentovano ono shto mislimo, on kaze ako ima argument ono shto misli i to je jedna uljudna i kvalitetna komunikacija...
Upravo sam objasnio u pasusima iznad. U mitrosu je cijena od 66.000 lažna i oni nemaju tu gitaru na lageru.
A dok su je imali koštala je približno oko 79.000.

Oni se služe spuštanjem cijena onih instrumenata koje nemaju u prodaji, da bi ljudi zvali oko kupovine, a onda im nude ono što imaju i što je naravno skuplje. Najbolji dokaz je neki Ash stratocaster. Dok su ga imali koštao je 118.000 din a sad ga nemaju i "pala" mu cijena na nešto više od 90.000 Mene je jučer zvao neki momak iz Prištine nudi mi upravo Asha Strata kupljenog u Mitrosu.., veli da ga je kupio prije 3 mjeseca za 118.000... ja odem da provjerim na mitrosu, tamo stoji cijena malo iznad 90.000. Znači, čovjek im je kupio gitaru za 118.000 i kad su oni svoje rasprodali i napunili džepove, onda obaraju cijenu nemajućeg instzrumenta, pa je njihov dojučerašnji kupac prinuđen da gitaru koju je platio 118.000 sada prodaje ispod 70.000,

Nisu svjesni šta sve proizvode ovim lažnim obaranjem cijena.
Dakle, jasno je da je najveća žrtva upravo njihov krajnji kupac. Jer kad nešto kupi kod njih, može očekivati da će cijena tom instrumentu drastično pasti čim nestane iz radnje. Pozdrav

Shady

Post by Shady » 15 Jan 2011, 05:19

Funkomat wrote:
Shady wrote:Možda je mislio da mi kasnije proda tog telec-a za malo skuplje, što je sasvim ok.
Da. Sasvim ok. Nego... cisto onako... ja sam siguran da vecinu ljude ovde totalno, da izvinis, boli ku'ac za tebe. Ono... nije kao da ce neko od svih ovih ljudi nekad nesto kupiti od tebe. :ziveli: Nit tebe bilo ko sanja nit bilo sta slicno posto vidim da puni sebe govorite to i ti i tvoj kolega sartiani. :)
Iskreno... ako vjeruješ, i mene zabole ku'ac za njih. I najiskrenije, pa i za tvoje mišljenje. ;) Niti bilo koga tjeram da nešto kupi od mene, niti da mi proda, niti ih i odvraćam. Prodaja mi ne ide ni zlatno ni loše.. pristojna, optimalna sredina kojom sam zadovoljan. Hvala Allahu. Nekad se desi i da nešto preplatim (jbg, ***** se) i gledam da se izvadim... To ove pljuvače, naravno ne zanima. Zato, kada kupujem, gledam da kupim jeftinije, da bih kasnije mogao prodati ako mi se bude prodavalo. Neke stvari koje sam kupio ne prodajem već ih koristim. U ovaj posao sam uleteo sasvim slučajno.. imao sam višak opreme i dao oglas da to prodajem.. Onda ljudi nisu imali keša nego mi nudili razne stvari u trampu sa doplatom.. I tako se nagomilalo ponešto što mi ne treba i što samo gledam da prodam. Ranije sam imao po 20 gitara na oglasima, uglavnom je sve to otišlo.. Neke koje sam kupio nisu na prodaju.
Funkomat wrote:Ljudi generalno mrze ljude koji zaradjuju na steti drugih. To sto si se upravo ti nasao na teputu... sta sad. Sutra ce biti neko drugi. :)
To su klinci koji nemaju puno veze sa realnošću. Gore sam napisao: Ako bilo ko ima pitanja, svi znate moj tel., nazovite me i iskreno ću vam reć sve što vas zanima. Ali ovdje je, galiba, od toga modernije pljuvanje.
Funkomat wrote:Nego ne odgovori ti jos uvek na pitanje vezano za cenu one gitare. Sta se tu desava? :kokice: :wink:
Koje gitare? Za Highway One Stratocaster sam odgovorio u postu iznad, ako na nju misliš.
Ciena joj je 780 eur sa gigbagom i neće ić dolje neko vrijeme. Nikog ne tjeram da je kupi.

Ako je ta cijena nekome skupa, odite kupite je u Mitrosu za 66.000 i sve pet.. Image

Locked