Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
michabass

Re: Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Post by michabass » 15 Jan 2011, 02:36

born_from_pain wrote:je l` bi svi voleli da imaju ovo :D
Ne bi svi! Imaš i ove mainstrimaše što bi radije svirali plastificirane fendere! :mrgreen: Šta da radim kad ih ne volim! Sorry! Al ne stvarno ima i Fender dobrih bas gitara, ali su malo skuplje i imaju malo sličnosti sa uobičajenim fenderima....:
Image
http://bass-guitars.musiciansfriend.com ... S&ZYXSEM=0

MaxOnBass

Post by MaxOnBass » 15 Jan 2011, 08:51

born_from_pain wrote: ili je neko i probao nesto od Benavente-ovog asortimana?
ja sam bio dovoljno srecan da ufatim jednog Benaventea u ruke (sestozicani SCB) i vise nisam mogao da spavam po noci zato sto sam mislio da ce taj bass doci da me pojede koliko je hororoidno dobar. sto je najgore ljudi nisu ni skupi, dzast je problem sto su u Amerikama.

the bassman

Post by the bassman » 17 Jan 2011, 13:47

michabass wrote:
born_from_pain wrote:je l` bi svi voleli da imaju ovo :D
Ne bi svi! Imaš i ove mainstrimaše što bi radije svirali plastificirane fendere! :mrgreen: Šta da radim kad ih ne volim! Sorry! Al ne stvarno ima i Fender dobrih bas gitara, ali su malo skuplje i imaju malo sličnosti sa uobičajenim fenderima....:
Image
http://bass-guitars.musiciansfriend.com ... S&ZYXSEM=0
Ti si boga smorio sa tim tvojim "plasticnim" Fenderima :grummel_2: Skontali smo vec da ih nevolis, posto ne verujem da si jednom nesto postovao a da to ne naglasis!

nnkvocka

Post by nnkvocka » 17 Jan 2011, 16:07

Ken Smith Design 705

Image

vidim svi kace neke stvarcice od po 2000+ eur, a ja skroman :D
ima ovde raznih lepotana - take a look!
http://www.kensmithbasses.com/KSD/KSDdefault.htm

michabass

Post by michabass » 17 Jan 2011, 22:24

the bassman wrote:Ti si boga smorio sa tim tvojim "plasticnim" Fenderima :grummel_2: Skontali smo vec da ih nevolis, posto ne verujem da si jednom nesto postovao a da to ne naglasis!
A što tebi to toliko smeta? Izabrao si jako ružan način da mi to kažeš druže.
Ja imam pravo da ih ne volim i da svima pričam da ih ne volim, i da ljudima pričam zašto ih ne volim, šta je tu loše? Jel ovo javni forum ili neki tvoj privatni klub?
A i bog mi se nije javio ovde da kaže da sam ga smorio samo ti...

BTW da ne sviraš ti možda Fendera? :mrgreen:
Ako je odgovor da, onda primi jedno veliko sorry od mene! :bambi:

andrej]

Post by andrej] » 17 Jan 2011, 23:23

hmm. mozda ima boljih baseva od jazz-a, al onako neki sa lepom OBICNOM figurom (niposto flame il tako nesto), pa u nekom natural finishu (na foru ovog ken smitha), je lepsi od vecine drugih baseva. mislim, super je to - volim ja musicman, odlicno zvuci. ali, kad smo kod estetike, jb ga kolje. isto vazi i za ove fensi figurirane singlecut tamo vamo. totalno su mi ghetto style, moras biti pimp, u fazonu snoop dogga, da bi ti stajali.

lepi basevi su rick, jazz, ampeg (dole na slici...), tako to...

Image

MetalFunk

Post by MetalFunk » 18 Jan 2011, 00:03

michabass wrote:
the bassman wrote:Ti si boga smorio sa tim tvojim "plasticnim" Fenderima :grummel_2: Skontali smo vec da ih nevolis, posto ne verujem da si jednom nesto postovao a da to ne naglasis!
Ja imam pravo da ih ne volim i da svima pričam da ih ne volim, i da ljudima pričam zašto ih ne volim, šta je tu loše? Jel ovo javni forum ili neki tvoj privatni klub?

LOL.
"Basses: Fender JB Deluxe V, Clover XP15.5, Yamaha RBX374"

Kakav stav! :lol:
Sad mu daj jedno veliko sorry. I poljubac, da svi ljudi vide, da vide svi ljudi i sl. :mrgreen:

MaxOnBass

Post by MaxOnBass » 18 Jan 2011, 01:07

andrej] wrote:isto vazi i za ove fensi figurirane singlecut tamo vamo. totalno su mi ghetto style, moras biti pimp, u fazonu snoop dogga, da bi ti stajali.
:shock:
ne znam, ja jos nisam video zlatan single cut bass sa aluminijumskim civijama, dijamantskim potovima i kobilicom u obliku reci "bling".. SC bassevi su uglavnom bas druga strana dizajna, lepi i sa stilom a ne pimp i fensi..

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 18 Jan 2011, 14:40

:1:

the bassman

Post by the bassman » 18 Jan 2011, 16:40

michabass wrote:

Pa nije moj privatni klub,forum je i moras da racunas s tim da ako pljujes po necemu, javice se kad tad neki neistomisljenik. BTW tema nije bass po kome cemo pljuvati,vec koji bi zeleli, tako da si sve vreme u off-u :XD:
I da sviram na Fenderu, to nije ni bitno, pitanje je na cemu ti sviras kada ti je Fender tako "plastican"?
Izvinjenje sam prihvatio,mada stvarno nije trebalo, jednostavno mi nije bilo jasno zasto to ponavljas uvek i ponovo, ko da su te plasili Fenderima kad si bio mali(ono kao"feeeeendeeeer...buuuuuu") :lol:
Aj`ziveo ti meni, i nemoj da se nalazis uvredjen, nisam nista lose mislio, jednostavno hteo da ti skrenem paznju da malo preterujes. :ziveli:

groove

Post by groove » 18 Jan 2011, 16:48

ja vidim da se mi ovde na forumu delimo u ljubitelje fenderolikih gitara i ljubitelje modernijih haj faj fensi gitara + stalker vorvik kao sam u trecoj kategoriji :)
stoga predlazem da odigramo partiju fudbala ili jos bolje americkog fudbala, pa da odlucimo koje su gitare lepse i bolje :) cenim da smo u old skul ekipi fenderolikih-non single cut igraca ja,zoxybass,bassman,sirac..itd.... a michabass(kapiten ekipe),nnkvocka,maxonbass, i ostali u drugoj ekipi...stalker moze biti sudija eventualno :)

MetalFunk

Post by MetalFunk » 18 Jan 2011, 16:52

Image
T.M. STEVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENS

Image

^^

michabass

Post by michabass » 18 Jan 2011, 18:03

the bassman wrote:I da sviram na Fenderu, to nije ni bitno, pitanje je na cemu ti sviras kada ti je Fender tako "plastican"?
Izvinjenje sam prihvatio,mada stvarno nije trebalo, jednostavno mi nije bilo jasno zasto to ponavljas uvek i ponovo, ko da su te plasili Fenderima kad si bio mali(ono kao"feeeeendeeeer...buuuuuu") :lol:
Aj`ziveo ti meni, i nemoj da se nalazis uvredjen, nisam nista lose mislio, jednostavno hteo da ti skrenem paznju da malo preterujes. :ziveli:
Pa u redu... evo sad sam da sebi umirim savest pregledao maltene sve moje postove od registracije na ovamo i našao da sam u nekih 5 postova od svih pljuvao po Fenderu! Svakako da ću se uzdržati od toga jbg nisam računao da će neko da se uvredi! Sorry once again! :ziveli:
A što se tiče offovanja evo napraviću za neki dan temu "Zašto ne volim Fender" :mrgreen: ali strogo potkovano činjenicama i podacima, pa će manje da me vuče da ih blatim de nije mesto... :bambi:
groove wrote:ja vidim da se mi ovde na forumu delimo u ljubitelje fenderolikih gitara i ljubitelje modernijih haj faj fensi gitara + stalker vorvik kao sam u trecoj kategoriji :)
stoga predlazem da odigramo partiju fudbala ili jos bolje americkog fudbala, pa da odlucimo koje su gitare lepse i bolje :) cenim da smo u old skul ekipi fenderolikih-non single cut igraca ja,zoxybass,bassman,sirac..itd.... a michabass(kapiten ekipe),nnkvocka,maxonbass, i ostali u drugoj ekipi...stalker moze biti sudija eventualno :)
Predlažem jednu partiju airsoft-a! Nekako se najlakše i najbrže rasteretiš!

back on track:
Image

andrej]

Post by andrej] » 18 Jan 2011, 20:38

fensi oblici i figurirano drvo su muzicarska analogija bling-blingu.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 18 Jan 2011, 20:55

andrej] wrote:fensi oblici i figurirano drvo su muzicarska analogija bling-blingu.
Danas je svaki bass BLING-BLING, BIATCHEZ. :mrgreen:

Meni su i dalje lepi oni Wortzi™. Ako je bling-bling funky, then fuck it. I iz the biggest bling blingah™ on the world.
:ziveli:

Post Reply