nemanjavelimirovic wrote:Niko ne osporava kvalitet instrumenata koje prodajesh, vec su u pitanju cene koje su nerealne, ali svakako svako ima prava da proba da zaradi...
Gle.. ti idealizirano gledaš na stvari. Sve je
stvar dogovora!.. Ljudi svašta nude i predlažu.. Takvom cijenom ja najbolje blokiram vojske smorova koji ionako neće da kupe nego samo troše tatin telefonski račun i moje dragtocjeno vrijeme... Kad vide cijenu požele da smaraju nekog drugog.,. Nadam se da je ovim sve jasno u vezi cijene. I probaj shvatiti da, čak i da sam ja tom Highwayu stavio cinenu
500 eura, bilo bi tonu onih koji bi zvali sa kvazimoditetima tipa: "koja je zadnja cijena" i "može li za 400".. ili bi mi nudili "ultranabudžene" squiere i hand-made surogate koji su "bolji od originala" (kao što mi je jedan nedavno nudio Music Mana koji je, iako handmade, navodno "dvaput" bolji od originala). Ja svoju cijenu nisam fiksirao i kad me neko zove prilično brzo uviđam koliko je ozbiljan i reagujem poslovno, tj. u obostranom interesu.
nemanjavelimirovic wrote:a ako si je kupio i kazes da je super, shto je ne ostavish sebi...ja sam tako uradio sa jednom gitarom.
Ovaj Highway jeste na prodaju jer ja o tome odlučujem kao o svom vlasništvu, zar ne? Inače, imam svoje gitare koje nisu na prodaju. Imam mnogo gitara, poneku kad mi treba tražim i ne znam gdje se zaturila...

Recimo imam dva S strata (USA '79) koji još nijesu vidjeli oglas.. Highway jeste super za onog ko voli jumbo pragove. Ja ne volim. Danas sam stavio JS1000, sutra ću postaviti još dva strata, oba su bolja i sluplja od Highwaya. Što bih onda njega ostavljao sebi a njih prodavao? Poz.