Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
DJ_MY_SOUL

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by DJ_MY_SOUL » 17 Jan 2011, 03:49

sinisake wrote:
Drzite se teme jer je izuzetno korisna za sve koji planiraju da kupuju polovnu opremu.
Nadam se da je ovo u okvirima teme:

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/519 ... ter---MN-/

Dakle, nov EC strat se moze pazariti za te pare. Omladino, ako vam neko trazi vise, i to za polovnu gitaru, nemojte nasedati. :bambi:

Normalne cene polovnih pedala, za promenu:
http://www.kupujemprodajem.com/Pedale-B ... id=1592000
Treba pogledati cenu sa thommana!!!!!!!! ;)

http://www.thomann.de/gb/fender_clapton_strat_blk.htm

Jos jeftinije nego u mitrosu ? :s

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Jan 2011, 03:54

Po kom kursu? :?

Btw, uvek gledaj Nemce, Englezi su mnogo jeftiniji od početka ove krizice. :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Jan 2011, 03:57

Shady wrote:Znači, poanta je u tome da, neko je kod njih u okrobru ili početkom Novembra kupio Highwaya za preko 75.000 (cijena iz okrobra i novembra 2010), i ako ga sada želi prodati da bi kupio neku novu seriju - prinuđen je da ga prodaje ispod 55/60.000,
DA!!!. Peti put ponavljam, a ne samo ja - nije u radnji - nije novo, cena ide dole, cim prodjesh kasu u radnji, tj izneses gitaru napolje, vrednost gitare je manja za 100Evra, onda ide i nize do neke logicne granice...ako je bila gitara 750Evra, mozda i 780 evra...onda je realna cena za nju 600evra max, get it man? Zato ljudi i kupuju POLOVNE gitare jer nemaju pare za NOVE. Polovno se kod nas samo shvata kao 20-30posto od cene...a po pravilu i po korenu same reci bi trebalo biti POLA cene jelte... :) Uostalom bacite pogled na EBAY i slicno... :ziveli:
Al opet - sad ces ti neshto da odgovorish, kvazi sa argumentom, pa opet ja ili neko drugi, vrtimo se u krug, tako da...ne vredi...nije ni bitno jbg...
:ziveli:

edit
Niko ne osporava kvalitet instrumenata koje prodajesh, vec su u pitanju cene koje su nerealne, ali svakako svako ima prava da proba da zaradi... a ako si je kupio i kazes da je super, shto je ne ostavish sebi...ja sam tako uradio sa jednom gitarom.

Shady

Post by Shady » 17 Jan 2011, 04:00

DJ_MY_SOUL wrote:Samo cu da spomenem da sam tacno 31.12-og otisao u mitros neplaniratno kupio Fender jazz bass mim fretless. Platio sam sve ukupno 58.000din. 55.000din je bila sama gitara i oko 2700din fenderov gig bag.
Sumnjam da si je kupio, već si samo malo čačkao po netu noćas. :? A sve i da stvarno jesi kupio, svakako u tome i jeste stvar što si ju kupio na rasprodaji (klik!) od dan dva prije isteka godine. A da je do tih dana koštala približno 70.000 din. A moj Jazz Bass je bio na oglasima nekoliko mjeseci ranije od tog sniženja.

Drugo, nisi kupio "Upgrade" nego običnog mim-a. Momak koji je mene zvao da kupi moju gitaru mi je upravo i rekao da je probao tog mima u Mitrosu i da nije valjao, pa je onda probao moju i kupio ju je momentalno (nakon sat dva od primitka mi je javio da je zadovoljan i da je zadržava). Kupio ju je 500 eura sa sve torbom, isto novu (i plus sa najskupljim flatwood žicama). Plus što elektronika bolje radi na onakvim gitarama nego na mimovima kakav si ti kupio, na kojima je struja pojednostavljena.

A što se tiče tih 58.000, malo proroštva? Ako im za koji dan cijena padne na 44.k nemoj se iznenaditi.
Pričekaj samo dok ih nestane iz prodaje. ;)

Strat08

Post by Strat08 » 17 Jan 2011, 04:07

Shady wrote: U biti svi, ali doslovno svi moji kupci su prezadovoljni. Nikada se nije desilo da je neko tražio da vrati nešto što je od mene kupljeno, niti mi je ko ikada rekao da smatra da je oštećen na bilo koji način. Daveže znam da ignorišem i ostaje samo čista potrošačka elita! ;)

Dragi gospodine Shady, nama je svima izuzetno drago, bicu bezobrazan i govoriti u ime svih koji posjecuju ovu temu, što su svi Vaši kupci prezadovoljni, ali molim Vas, nemojte i ovdje pokretati temu oko Vaših oglasa. Koliko vidim niko Vas nije spomenuo, na bilo koji način, prethodna tema je zaključana i neka tamo sve ostane. Vjerujem da mnogi koji posjecuju ovu temu nisu, niti ce biti Vaši kupci, stoga smatram da je ovo vaše hvalisanje i reklamiranje zaista nepotrebno. Niko Vas ovdje nije prozvao i ne vidim razlog Vašeg posta, osim ako nije vezan za temu, a očigledno nije, već je nastavak zaključane teme. Bez uvrede, samo bih volio, jer dosta često kupujem preko oglasa, da se ova tema ne pretvori u nešto što je bila prethodna. Hvala!

Back on topic:

http://www.kupujemprodajem.com/MXR-M-16 ... id=1589871

Je l' ovo ok cijena, meni se čini da jeste :) 'Ću da pazarim, ako sledece sedmice bude stipendija :metal1:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Jan 2011, 04:16

Strat08 wrote:
http://www.kupujemprodajem.com/MXR-M-16 ... id=1589871

Je l' ovo ok cijena, meni se čini da jeste :) 'Ću da pazarim, ako sledece sedmice bude stipendija :metal1:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/323 ... log-Delay/ Po ovome je tu negde ok cena za pedalu recimo...

Strat08

Post by Strat08 » 17 Jan 2011, 04:20

nemanjavelimirovic wrote: http://www.mitrosmusic.com/proizvod/323 ... log-Delay/ Po ovome je tu negde ok cena za pedalu recimo...
Po tome sam i gledao :) I na Thomanu je ista... Vjerovatno ako uleti lova da ce leci i pedala, ako se ne proda u medjuvremenu :( :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Jan 2011, 04:20

Strat08 wrote:
nemanjavelimirovic wrote: http://www.mitrosmusic.com/proizvod/323 ... log-Delay/ Po ovome je tu negde ok cena za pedalu recimo...
Po tome sam i gledao :) I na Thomanu je ista... Vjerovatno ako uleti lova da ce leci i pedala, ako se ne proda u medjuvremenu :( :ziveli:
Pa probaj da je rezervishesh, zamoli coveka da malko saceka, shto da ne ako si siguran kupac... :) :ziveli:

Strat08

Post by Strat08 » 17 Jan 2011, 04:25

nemanjavelimirovic wrote: Pa probaj da je rezervishesh, zamoli coveka da malko saceka, shto da ne ako si siguran kupac... :) :ziveli:
Ma ne znam koliko ce sigurno biti stipendija iduce sedmice, pa ne bih da ***** covjeka, sutra cu u banku na provjeru :D :ziveli:

Da se drzimo teme :mrgreen: > http://www.kupujemprodajem.com/Pedalboa ... id=1592000

6. Vrlo zanimljivo :mrgreen: (ništa loše ne mislim, stvarno mi je zanimljiva 6. tačka :mrgreen: )

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Jan 2011, 04:29

Hehehe, cenjkanje FTW :mrgreen: :metal: :ziveli:
Ja kad ponovo pokupujem pedale cu sam praviti pedalboard...to mi je nekako kul a i zanimacija, shto da ne... :D
Last edited by nemanjavelimirovic on 17 Jan 2011, 04:29, edited 1 time in total.

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Jan 2011, 04:29

:lol:

Shady

Post by Shady » 17 Jan 2011, 04:31

nemanjavelimirovic wrote:
Shady wrote:Znači, poanta je u tome da, neko je kod njih u okrobru ili početkom Novembra kupio Highwaya za preko 75.000 (cijena iz okrobra i novembra 2010), i ako ga sada želi prodati da bi kupio neku novu seriju - prinuđen je da ga prodaje ispod 55/60.000,
DA!!!. Peti put ponavljam, a ne samo ja - nije u radnji - nije novo, cena ide dole, cim prodjesh kasu u radnji, tj izneses gitaru napolje, vrednost gitare je manja za 100Evra, onda ide i nize do neke logicne granice...ako je bila gitara 750 Evra, mozda i 780 evra...onda je realna cena za nju 600evra max, get it man? Zato ljudi i kupuju POLOVNE gitare jer nemaju pare za NOVE. Polovno se kod nas samo shvata kao 20-30posto od cene...a po pravilu i po korenu same reci bi trebalo biti POLA cene jelte... :) Uostalom bacite pogled na EBAY i slicno... :ziveli:
Al opet - sad ces ti neshto da odgovorish, kvazi sa argumentom, pa opet ja ili neko drugi, vrtimo se u krug, tako da...ne vredi...nije ni bitno jbg... :ziveli:
Bitno je. :) Evo zašto. Ta HO gitara kod mene je nova i nesvirana. Stoji u gigbagu i čeka kupca ili bolje reć novog vlasnika.. (Imam i neke ponude za trampe) Čovjek mi ju je ponudio tu gitaru takođe u neku trampu i ja najvjerovatnije preplatio. Nema veze, ono je dobar čovjek i valjao mi je u drugim stvarima.. Tako da ne mogu mnogo da propadnem u slučaju da je dam jeftinije od 680. Osim toga, iako tamo stoji 680 e sa gigbagom, ja nisam naveo da je cijena fiksirana i sve je stvar mogućeg dogovora za ozbiljno zainteresovanom mušterijom.. Poz.
Last edited by Shady on 17 Jan 2011, 04:33, edited 1 time in total.

Shady

Post by Shady » 17 Jan 2011, 04:32

nemanjavelimirovic wrote:Niko ne osporava kvalitet instrumenata koje prodajesh, vec su u pitanju cene koje su nerealne, ali svakako svako ima prava da proba da zaradi...
Gle.. ti idealizirano gledaš na stvari. Sve je stvar dogovora!.. Ljudi svašta nude i predlažu.. Takvom cijenom ja najbolje blokiram vojske smorova koji ionako neće da kupe nego samo troše tatin telefonski račun i moje dragtocjeno vrijeme... Kad vide cijenu požele da smaraju nekog drugog.,. Nadam se da je ovim sve jasno u vezi cijene. I probaj shvatiti da, čak i da sam ja tom Highwayu stavio cinenu 500 eura, bilo bi tonu onih koji bi zvali sa kvazimoditetima tipa: "koja je zadnja cijena" i "može li za 400".. ili bi mi nudili "ultranabudžene" squiere i hand-made surogate koji su "bolji od originala" (kao što mi je jedan nedavno nudio Music Mana koji je, iako handmade, navodno "dvaput" bolji od originala). Ja svoju cijenu nisam fiksirao i kad me neko zove prilično brzo uviđam koliko je ozbiljan i reagujem poslovno, tj. u obostranom interesu. ;)
nemanjavelimirovic wrote:a ako si je kupio i kazes da je super, shto je ne ostavish sebi...ja sam tako uradio sa jednom gitarom.
Ovaj Highway jeste na prodaju jer ja o tome odlučujem kao o svom vlasništvu, zar ne? Inače, imam svoje gitare koje nisu na prodaju. Imam mnogo gitara, poneku kad mi treba tražim i ne znam gdje se zaturila... :obrve: Recimo imam dva S strata (USA '79) koji još nijesu vidjeli oglas.. Highway jeste super za onog ko voli jumbo pragove. Ja ne volim. Danas sam stavio JS1000, sutra ću postaviti još dva strata, oba su bolja i sluplja od Highwaya. Što bih onda njega ostavljao sebi a njih prodavao? Poz.
Last edited by Shady on 17 Jan 2011, 04:34, edited 1 time in total.

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 17 Jan 2011, 04:34

Ja nemam reci koliku sam gresku napravio sto sam kupio u mitrosu novu a ne polovnu (za samo 6000din vise). Kada sam mogao da uzmem navodno "bolju" Katastrofa! Jao ;p Al sam glup zar ne ?

Strat08

Post by Strat08 » 17 Jan 2011, 04:37

nemanjavelimirovic wrote:Hehehe, cenjkanje FTW :mrgreen: :metal: :ziveli:
Ja kad ponovo pokupujem pedale cu sam praviti pedalboard...to mi je nekako kul a i zanimacija, shto da ne... :D
To, to :mrgreen: Ma ne znam, puno vremena ode, a Berindzerovi su pristupačni po skroz OK cijeni, ja kad ubodem u Mitrosu PB600 uzecu ga, svaki put kad sam imao lovu i zvao nisu imali :roll:

Locked