Problem sa novom Epiphone SG Special
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Problem sa novom Epiphone SG Special
Mislio sam da su mozda svih 6 bili stavljeni u istom smeru ali su koliko vidim poobrtani kako treba. Mozda makar G da probas da obrnes... ako ne bude nekih posledica u smislu zvecanja zice... Ostalo, tipa vadjenja "tipla" nosaca tom-a i pokusaj ispravljanja, popunjavanja rupe i busenja nove itd.. pretpostavljam da je izvan tvojih zelja / mogucnosti 

Ne bih voleo da se busi nova rupa i postavljaju nosaci mosta na adekvatno mesto. Mozda bih najpre od svih intervencija video da se naprave nova sedla kojim bih zamenio ova a dobio na duzini zice. Ali opet, ko mi garantuje da se vremenom nosac mosta nece sve vise kriviti? Mislim da mi je najizvesniji odlazak i reklamacija gitare. Pomalo sam ljut na gazdu prodavnice koji mi je prodao tu gitaru, ipak je to uvaljivanje gitare pocetniku koji se pri kupovini gitare ne razume skoro uopste u to sta kupuje. Sumnjam da je znao i za tu drugu gitarinu falinku.Rendisha wrote:Mislio sam da su mozda svih 6 bili stavljeni u istom smeru ali su koliko vidim poobrtani kako treba. Mozda makar G da probas da obrnes... ako ne bude nekih posledica u smislu zvecanja zice... Ostalo, tipa vadjenja "tipla" nosaca tom-a i pokusaj ispravljanja, popunjavanja rupe i busenja nove itd.. pretpostavljam da je izvan tvojih zelja / mogucnosti
1. Da li mogu da trazim povracaj novca na reklamaciji gitare? I koliko je realno da cu novac dobiti nazad?
2. Da li garancija obavezuje prodavca da mi vrati novac ili samo da mi kupljenu gitaru zameni istom novom?
3. Koliko on moze da zadrzi gitaru pre nego sto mi vrati novac ili je zameni sa istom?
4. Da li on moze da odbije povracaj novca i zamenu gitare i da mi ponudi jedino popravku gitare u nekom njihovom servisu?
Jos uvek nisam siguran u to da je prodavac kriv za bilo sta, pa necu imenom, prezimenom i adresom da imenujem coveka
- Haralampije
Jesi dobio garantni list,procitaj na njemu sta pise.
Pa odnesi je da pogledaju,nisu tolika stoka da ti ne izadju u susret,a po nekoj logici prvo ide na servis,ako joj ne mogu nista onda ide zamena ili nesto u istoj ili pribliznoj vrednosti...to je neki redosled.
Po novom zakonu(ali uzmi u obzir da to ovde nece skoro zaziveti) kupac ne mora da se objasnjava sta nije u redu,nego djitra je sjebana ocu novu i tacka.
To je do jaja,da se sad malo svetimo radnjama.Uzmes lap top,akas ga 3 godine,skoro do isteka garancije,onda dodjes i kazes njah,ne svidja mi se dajte mi drugi.Sto sam zao.a?.....
Pa odnesi je da pogledaju,nisu tolika stoka da ti ne izadju u susret,a po nekoj logici prvo ide na servis,ako joj ne mogu nista onda ide zamena ili nesto u istoj ili pribliznoj vrednosti...to je neki redosled.
Po novom zakonu(ali uzmi u obzir da to ovde nece skoro zaziveti) kupac ne mora da se objasnjava sta nije u redu,nego djitra je sjebana ocu novu i tacka.
To je do jaja,da se sad malo svetimo radnjama.Uzmes lap top,akas ga 3 godine,skoro do isteka garancije,onda dodjes i kazes njah,ne svidja mi se dajte mi drugi.Sto sam zao.a?.....

Na garantnom listu pise kad je kupljena gitara i koji je model. Priheftan je fiskalni racun i to je to. Sta znaci da novi zakon ovde nece skoro zaziveti? Zakon je ili usvojen i postoji kao takav ili ne. Nema tu treba da zazivi i da pocne da se primenjujeHaralampije wrote:Jesi dobio garantni list,procitaj na njemu sta pise.
- Haralampije
Treba ga se i pridrzavati...a mi smo maheri da to ne cinimo,jos tome dodaj koliko su potrosaci u Srbiji informisani i slozni kad se pozivaju na bojkot odredjene robe,sve ti je jasno. 
Znaci ili prodavnica ili Mirko Tasic

Znaci ili prodavnica ili Mirko Tasic
Fora je u tome sto vecina ljudi kojima se desi nesto slicno sto se meni desilo odlaze na reklamaciju proizvoda i staju pred prodavca sa nekom polubojazljivom - skenjanom - razocaranom facom i recenicom:
"Znate, meni se on pokvario, pazio sam ga i nisam ga ispustao, a on je prestao da radi. Da li bi mogli da ga pogledate ili mi date novi?" A onda iskusno nastupa prodavac : " Znate kako, morate ga ostaviti kod nas da servis to pogleda i da pokusa da ga popravi. Ostavite nam broj telefona pa cemo vas obavestiti kada da dodjete." I ti onda cekas mesec i po dana, i kad odes oni ti daju nesto sto lici na ono sto si imao ... ili sta ti vec daju, zavisi od toga koliko si naivan...
Sad kolika je stvarno volja njihova da ti zamene proizvod novim to je diskutabilno. A realno je pitanje da li takav isti proizvod imaju na lageru da ti odmah daju zamenu. Ali uvek mogu da se vade na pricu kako nemaju da ti zamene, da sledeca tura stize ... pa za jedno mesec dana. Sta onda?
"Znate, meni se on pokvario, pazio sam ga i nisam ga ispustao, a on je prestao da radi. Da li bi mogli da ga pogledate ili mi date novi?" A onda iskusno nastupa prodavac : " Znate kako, morate ga ostaviti kod nas da servis to pogleda i da pokusa da ga popravi. Ostavite nam broj telefona pa cemo vas obavestiti kada da dodjete." I ti onda cekas mesec i po dana, i kad odes oni ti daju nesto sto lici na ono sto si imao ... ili sta ti vec daju, zavisi od toga koliko si naivan...
Sad kolika je stvarno volja njihova da ti zamene proizvod novim to je diskutabilno. A realno je pitanje da li takav isti proizvod imaju na lageru da ti odmah daju zamenu. Ali uvek mogu da se vade na pricu kako nemaju da ti zamene, da sledeca tura stize ... pa za jedno mesec dana. Sta onda?
pa ništa...onda cekas tih mesec dana...AoRisT wrote: Ali uvek mogu da se vade na pricu kako nemaju da ti zamene, da sledeca tura stize ... pa za jedno mesec dana. Sta onda?
- Haralampije
Pazi ipak si kupio u radnji ne od preprodavca,tako da tu bojazan da ti nesto muljaju sa gitarom u servisu,svedi na 0,nismo bas tolika stoka a i nema na njoj sta da se mulja realno.U radnji ce ti ionako preporuciti Zana ili Mirka da kod njih odneses,a jedan Mirko Tasic sigurno nece dopustiti sebi da ti mulja nesto,to nisu nazovi majstori dileri za koje niko nije cuo,vec ljudi koji se bave time.
A na zamenu treba da se pomislja tek kada toj gitari nema spasa
A na zamenu treba da se pomislja tek kada toj gitari nema spasa
Ja u svakom slučaju ne vidim način da se zamenom sedala produži žica tako da može da se tonira kako treba. Jednostavno most nije na pravom mestu, preblizu je vratu i to je to. To znači da treba da ti zamene gitaru drugom takvom (nadam se da cela serija nije tako urađena
) ili da uzmeš neku skroz drugačiju.
Što se popravke tiče meni jedino pada na pamet da se stavi neki drugi most koji ima malo veći hod a opet spada u klasu "tune-o-matic" (ovo je samo primer da pokažem na šta mislim http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_ta ... es#details) ili da se jednostavno most skine, te rupe se zatvore drvenim čepovima, sredi se finiš i onda se most postavi na pravo mesto.
Znam da ovo moje mišljenje nije mnogo uhrabrujuće što se tebe tiče, ako ti nešto znači zaista mi je žao...

Što se popravke tiče meni jedino pada na pamet da se stavi neki drugi most koji ima malo veći hod a opet spada u klasu "tune-o-matic" (ovo je samo primer da pokažem na šta mislim http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_ta ... es#details) ili da se jednostavno most skine, te rupe se zatvore drvenim čepovima, sredi se finiš i onda se most postavi na pravo mesto.
Znam da ovo moje mišljenje nije mnogo uhrabrujuće što se tebe tiče, ako ti nešto znači zaista mi je žao...
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Odesh u radnju - pokazes prodavcu gde je problem, moras biti siguran u sebe...Ako si siguran da je fabricka greshka, a koliko vidim po prichi, jeste, odneses gitaru, pokazes tacno na shta mislis, nema tu ko shta da proverava mesec dana. Uzmes ili istu takvu koja radi (proveri odma u radnji sve) ili zameni za neku drugu, ja bih ti savetovao da odustanesh od epiphonea, oni fushere u tim special serijama vishe nego Squier sa Bullet serijom znaci strashno. A shto se tice da li ima takvih gitara, ima sigurno te gitare se masovno kupuju zbog cene i njih najvishe ima.... 
Pogledaj Yamahe, Peavey i Arije. trust me
.

Pogledaj Yamahe, Peavey i Arije. trust me

sta da ti kazem, neces u prodavnici naci bolji primerak iste, sve imaju taj problem fabricki, kao sto sam sumnjao.
nego ti lepo idi i zameni je za yamaha pacificu, da te bog vidi.
ili to ili da menjas most na onaj kao shiri tune-o-matic sto se pojavljuje povremeno na starim sg-jevima. 100% ga pravi neko na netu. a zamenom sedala neces uraditi nista.

odnosno

ovakav mislim, samo proveri razmak rupa na njemu, mora da se poklapa. to ti je jedino resenje bez busenja gitare
mada, ja bih je samo zamenio. za nesto sto nije epiphone. yamaha pravi najbolje budget gitare (mislim na pacifike)
nego ti lepo idi i zameni je za yamaha pacificu, da te bog vidi.
ili to ili da menjas most na onaj kao shiri tune-o-matic sto se pojavljuje povremeno na starim sg-jevima. 100% ga pravi neko na netu. a zamenom sedala neces uraditi nista.

odnosno

ovakav mislim, samo proveri razmak rupa na njemu, mora da se poklapa. to ti je jedino resenje bez busenja gitare
mada, ja bih je samo zamenio. za nesto sto nije epiphone. yamaha pravi najbolje budget gitare (mislim na pacifike)
Izmeri od nuta do 12-og praga od 12-og do sedla i te mere moraju da se poklope
mnogo teorije, malo prakse...
nema tu šta da se uvija. da li ti gitara radi kako treba? NE RADI. onda lepo kod prodavca - dobar dan, dobar da - izvolite biti ljubazni zameniti mi ovaj primerak gitare koja ne radi za gitaru koja radi. i tačka. nema tu diskusije. i ne treba ti da brineš o intervencijama i novim kobilicama. taj prodavac će to lepo vratiti nazad svom dobavljaču ili [ako je smrda] opet je pustiti u prodaju.
btw - čovek sa kojim sviram ima epi sg spec i instrument radi tehnički besprekorno [oba magneta rade, tonira kako treba, potovi ne šušte itd...].
nema tu šta da se uvija. da li ti gitara radi kako treba? NE RADI. onda lepo kod prodavca - dobar dan, dobar da - izvolite biti ljubazni zameniti mi ovaj primerak gitare koja ne radi za gitaru koja radi. i tačka. nema tu diskusije. i ne treba ti da brineš o intervencijama i novim kobilicama. taj prodavac će to lepo vratiti nazad svom dobavljaču ili [ako je smrda] opet je pustiti u prodaju.
btw - čovek sa kojim sviram ima epi sg spec i instrument radi tehnički besprekorno [oba magneta rade, tonira kako treba, potovi ne šušte itd...].
Preteče me. Svirao više puta đitru istog tog čoveka i nema nikavih problema.