Drugo, trece...
Naime imao sam mnogo puta priliku da pocnem uciti svirati gitaru , pocevsi od toga da je moj otac i dan danas svira, ali nesrecna okolnost bio sam jako mali kada su se moji razveli, pa oca nisam bas tako cesto vidjao, ali svaki put kad bih otisao kod njega bio bi na repertoaru citav solo koncert moga oca. Od malena sam bio odusevljen njegovom yamahinom gitarom model ne znam tacno ali je gitara stvarno prvoklasna, naravno u uzrastu do 4 godine sam se odusevljavao i na trzalice koje su mi bile cudne ali lepe. Zatim sam imao nekoliko ponuda od njega da mi on kupi gitaru a ja da sam pocnem vezbati, ali to je bio uzrast igranja igrica kada sam mislio bilo bi sve to lepo ali sam mislo da bi me drzalo 1 dan pa nisam hteo da trosi pare a ja da zabusavam (zato sto sam znao da necu moci da naucim za dan jer sam vec probao)... Pre 10tak dana sam uzeo od drugara neku njegovu staru klasicnu gitaru i poceo kao uciti, ali me jako nervira sto je nastimovana prvih sat vremena od stimovanja i posle toga haos, stranica joj je bila nesto naprsla pa je on lepio flasterom, svako okidanje zice (bilo koje) osciluje se na najdeblju zicu te ona pocinje vibrirati i jako me nervirati, a tek sto su zice od vrata odvojene 5+mm, to je tek za pricu...

E ja sam zato resio da odvojim nesto novca do 200 eura i da kupim sta je najboje moguce za te pare...
Da nebude da nisam citao jesam, i koliko sam primetio Kristijan kao pisac tekstova

Shavto sam da je to cenovni rang gde su gitare jednom recju individualne i da jedan isti model moze da varira kvalitetom zvuka.
Takodje sam shvatio da su Yamaha F310 i Ibanez V72 neki minimum koji donekle moze da zvuci ok.
Konkretno po postovima i odgovorima na pitanje koje cu da postavim sam shvatio da je Washburn D10S u toj klasi naj uz Oscar Schmidt OG6S , ibanez AW serije koje su za nijansu skuplje nego ove 2...
Mene zanima konkretno nesto u crnoj boji bez obzira sto je kod ove klase gitara preporucuje natur boja zbog toga da bi znao sta si uzeo, nekako su mi natur obicne (samo moje licno misljenje).
Znaci pitanje po ko zna koji put ovde na forumu 200eura mi je budzet, e sad od ovih gitara sta je najbolje? Ic se ne razumem ali volim, pomozite mi???... (moc foruma je velika nekako mi je sve izgledalo da glasovi idu za Washburn D10SB, ali da ja jos jednom proverim u mojoj temi.)
Pozdrav jos jednom svima.