Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kristijan
Uvaženi član

Re: Oprema Koju Imate

Post by Kristijan » 20 Jan 2011, 08:57

Ja sam od drugara pozajmio Bad Monkey, pošto on tu pedalu uopšte ne koristi. I da budem iskren, uopšte ne planiram da vraćam spravu, rabim je od letos, i ako bude hteo nazad pedalu, moraće da mi je iščupa iz mrtve, hladne ruke :) Eto, toliko sam ja zadovoljan s ovom spravom. Pri tom, potpuno sam svestan da to nije najbolja sprava koja može da se nabavi, ali ako uzmem u obzir cenu, i odnos uloženo - dobijeno, to je najjači komad opreme koji može da se nabavi. Posebno mi se dopada što nema samo 1 tone pot, nego ima high i low pot, što daje više prostora za podešavanje tona. Upravo zobg toga mi se čini da je pedala koja podjednako lepo radi i sa hum i sa single magnetima. Inače, vrlo šesto ga koristim tako što samo srolam na dole gain, a odvalim level, i ekvilajzer dovedem na neko neutralno stanje, dakle samo kao booster, i tako radi sasvim fino. Opet, kada odvalim gain i low pot, ima tu masti koliko hoćeš, probija overdrive kategoriju. Baš za to što ti tražiš, ne tako mnogo para, a što više dobrog tona, cenim da teško da možeš bolje da prođeš. Za neki uočljiv skok u kvalitetu tona treba da daš 2 i 3 puta više para... A meni se čini da cover priča to ne opravdava.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Jan 2011, 09:49

Hvala Kristijane... :ziveli:
Kristijan wrote:...Za neki uočljiv skok u kvalitetu tona treba da daš 2 i 3 puta više para...
Upravo to. Kao što sam i napisao, cilj je napraviti podjednako univerzalan i primenljiv setup (i za probe i svirke), ali manji i kompaktniji, sa (koliko je moguće) jeftinijim spravama, koje će da rade posao kako treba (opet, koliko je moguće, naravno :) ).

Sad, da li tezga opravdava upotrebu skupe opreme... Nemam pojma, suprotna su mišljenja... Neko bi rekao da sam lud što, recimo kao jedan primer, iznosim PRS-a na tezgu, ali jbg, meni je trip da kad god sviram, koristim najbolje što imam, da bi meni samome zvuk bio dobar i da mi se sviđa. Sada ovom prilikom shvatam da pravim mali kompromis, ali opet kapiram da će da budu dobre pedale, samo dobijene za malo manju cenu. A onaj prethodni setup ostavljam da stoji za ostale kombinacije.

Anyway, zamislio sam da budući mini-setup izgleda ovako:

- Wah (ako ga bude bilo) - Behringer Hellbabe

- Drive 1 - verovatno Bad Monkey - u potrazi za blagim drajvom, razmišljao sam se prvo oko Behringera TO100 (kopija TS9), ali onda kapiram, ovo je malo skuplje, a mislim da će biti značajno pouzdanija pedala. Pogotovo ako se lik kojeg sam kontaktirao preko oglasa smiluje da mi se javi konačno (poslao sam mail jer nema telefona na KP), pa ne moram da uzimam novu... ::ranting::

- Drive 2 - Marshall Guv'nor 2 - kupljen polovan, igra ulogu jačeg drajva

- Clean Boost - imam od ranije, a za onaj veći setup ću praviti drugi, ali o tome detaljno kad dođe do te izrade

- Neka modulacija - izbor pao na Marshall Supervibe Chorus - najjeftinija pedala koju sam mogao da nađem a da nije Behringer. Super cena sa oglasa, navodno potpuno očuvan, kao nov, trebao bi da mi stigne sutra (od kolege sa foruma)

- Delay - koristiću dilej koji već imam - Behringer Vintage Delay VD400 - analogni delay, koji sam u dosadašnjem setapu koristio sa Digitechovim Digidelayem, ali sam shvatio da ga do sada uopšte nisam puno koristio, i samim tim nisam video potrebu da za novi setup kupujem treći dilej, da bi mi u onom prvobitnom ostala oba dileja.

- Štimer - prebaciću Behringer-ov TU300 iz sadašnjeg setup-a u novi (jer ću novi setup ipak češće koristiti), a za onaj veći setup ću napraviti neko drugo rešenje.

Anybody else...? Anyone...? :kokice:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Jan 2011, 11:11

Baba Slim wrote:Od danas:

Image

Nisam izdržao, G.A.S. *ebe majku, ne pita... :lol:

EDIT: Ako neko ima iskustva i sa Marshall Bluesbreaker pedalom, neka iznese slobodno, jer je ima na oglasima za 35e, pa ne znam da li da je razmatram uopšte. Svakako moram otići do neke radnje na M u NS koja ima sve ovo pa da ih iscimam da isprobam sve što imaju od ovoga istovremeno...
G.A.S. - making musicians poor since 1930's :XD:

Bluzbrejker je odlican kao boost i slabiji drajv, ali kao boost je perfektan..imao sam ga dve godine, prodao zbog kupovine ne secam se vishe cega... (G.A.S.) :XD: :ziveli:

edit - guv'nor FTW jer je komplet preslikana ekvilizacija sa originalne pedale samo je kompaktnije kuciste, a zvuk je losiji za 20posto mozda i manje...(original verzija doslovno je najbolja drajv pedala ikad ako pricamo o tom nekom "marshall" soundu)...ali poshto staru verziju ko ima, ne prodaje a nema je nigde, onda je ovo vishe nego dobar suplement. :ziveli:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 20 Jan 2011, 11:32

Baba Slim wrote: Image
Sad bash preslushavam klipove sa ovim, super zvuchi! :ziveli:
Svidja mi se shto ima taj EQ, ja sam zimus hteo da kupim od drugara Boss Metal Zone samo zbog toga, ali je bio suvishe "metal" za mene.. :wink:
Do sad nisam nikad ni pogledao guv'nor ::ranting:: (budala..)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Jan 2011, 11:39

nemanjavelimirovic wrote:G.A.S. - making musicians poor since 1930's :XD:
So goddamn right! :cry: :grummel_2:

:lol:
nemanjavelimirovic wrote:Bluzbrejker je odlican kao boost i slabiji drajv, ali kao boost je perfektan..imao sam ga dve godine, prodao zbog kupovine ne secam se vishe cega... (G.A.S.) :XD: :ziveli:
Namera je da danas odem u MMC i probam uporedo Bad Monkey, Bluesbreaker i Behringerov TO100 (mada ovo poslednje, čisto zabave radi), pa ćemo da vidimo šta će da se desi... Javim šta sam odlučio, ako prelomim danas. Hvala na mišljenjima. :ziveli:
Hotstepper wrote:Do sad nisam nikad ni pogledao guv'nor (budala..)
Ako hoćeš, dam ti sutra pa isprobavaj detaljno preko vikenda, neće mi sad trebati, taman dok ne nabavim ostale pedale...

Hotstepper

Post by Hotstepper » 20 Jan 2011, 11:57

Baba Slim wrote: Ako hoćeš, dam ti sutra pa isprobavaj detaljno preko vikenda, neće mi sad trebati, taman dok ne nabavim ostale pedale...
Hvala na ponudi, probacu ga jednom kad se budemo videli, NEMAM gitaru... :cry: :mrgreen:
Na chuvenom sam chekanju da ovi iz "M" dobiju gitaru...
Sutra je vec nedelju dana kako nisam svirao, kao herojinac na skidanju... :XD:

umart

Post by umart » 20 Jan 2011, 12:34

samo bih da se osvrnem na modulaciju tj ako nesto ti se ne daj boze desi sa tom pedalom/pazarinom,za male pare imas onaj cherub multiefekt pedalu,sjajna sprava za te pare.ja je ne uzeh sad prije neki dan jer sam manje-vise sve te efekte imao,a tad sam ganjao neki delay,ali bas sam pomislio kako bi da imam lovu dobro dosla za slican manji setup tj simer,ns2,drajv i ona.proba,danguba i sl-nista bolje ti ne treba.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 20 Jan 2011, 12:35

Guv'nor ima krupan ton, veoma upotrebljiv, kome treba takav ton. Meni ne radi posao, ali zvuči ubedljivo. Jedino mi se nikako ne dopadaju oni stacked potovi, što je to nepraktično za upotrebu, pa to je čudo. Dok se igraš u sobi nije frka, ali kad treba na brzaka nešto da namestiš baš su nezgodni. Nekako mi se čini da za svirku ovoj pedali treba namestiti jednu vrednost i ne dirati ništa osim prekidača.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Jan 2011, 12:55

umart wrote:samo bih da se osvrnem na modulaciju tj ako nesto ti se ne daj boze desi sa tom pedalom/pazarinom,za male pare imas onaj cherub multiefekt pedalu,sjajna sprava za te pare.ja je ne uzeh sad prije neki dan jer sam manje-vise sve te efekte imao,a tad sam ganjao neki delay,ali bas sam pomislio kako bi da imam lovu dobro dosla za slican manji setup tj simer,ns2,drajv i ona.proba,danguba i sl-nista bolje ti ne treba.
Hvala, primljeno k znanju. :ziveli:
Kristijan wrote:Nekako mi se čini da za svirku ovoj pedali treba namestiti jednu vrednost i ne dirati ništa osim prekidača.
Tako će se i koristiti. :) Zato i uzimam 2 drajva (različita po tipu/boji), da ne moram da jednu pedalu čačkam non-stop da bih iz nje izvlačio blažu i jaču kombinaciju.

nesh_s

Post by nesh_s » 20 Jan 2011, 13:33

Evo i ja se malo ponovio ^^

Image

Blingo

Post by Blingo » 20 Jan 2011, 13:57

@ Baba slim, cekiraj i Behringer TO800, ja je vozim vec dve godine i jako sam zadovoljan! :bravo: Ne kazem da je bolji od navedenih, ali ga probaj, meni se jako svidja! ;)

istiqrac

Post by istiqrac » 20 Jan 2011, 14:22

Eto pretece me covek za to800, i ja je rabim jedno godinu dana i odlicno radi posao. I pohvale za govnara, meni sluzi kao glavni drajv lego je na strata ko dupe na nosu :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Jan 2011, 15:29

@Nesh_s: Čestitke! :ziveli:
Blingo wrote:@ Baba slim, cekiraj i Behringer TO800, ja je vozim vec dve godine i jako sam zadovoljan! :bravo: Ne kazem da je bolji od navedenih, ali ga probaj, meni se jako svidja! ;)
istiqrac wrote:Eto pretece me covek za to800, i ja je rabim jedno godinu dana i odlicno radi posao. I pohvale za govnara, meni sluzi kao glavni drajv lego je na strata ko dupe na nosu :)
E jbg, sad sam došao iz Mitrosa, a potpuno sam zaboravio na TO800...

Nema veze, isprobao sam Monkey-a i Bluesbreakera, i odlučio sam se za Monkey-a.

Obe pedale su zaista dobre, ali jednostavno na Bluesbreakeru nisam mogao da namestim to što mi treba. Kod njega se događa da, kako smanjuješ gain na minimum, on tako smanjuje kompletan izlaz zvuka na 0. Tako da, kada namestim na njemu neki minimalni gain sa volume otpanjenim na meru gde je jednak/malo glasniji nego klin, opet je to previše gaina u odnosu na to što mi treba, dok se na Majmunu™ to namešta bez problema. Gain na min, a ostalo kako voliš i to je to. Kontrole na majmunu su super (bass i high), bolje je nego da ima jedinstvenu tone kontrolu, a bass ga baš lepo podeblja. Tako da, Digitech FTW u ovom slučaju.

Blues breaker je odličan na nekim drugim gain podešavanjima (od nekih 40% pa na gore), i dobar mu je voicing, ali jednostavno (meni barem) ne radi sve ono što bih zahtevao od pedale koja će da mi služi za minimalni-do-slabiji-do-mid-gain drajv.

Hvala svima na predlozima, još jednom. :ziveli:

Audio

Post by Audio » 20 Jan 2011, 19:42

Image

Prošli put kada sam postavio sliku nešto brzo nestade. Evo ga ponovo moj ljubljeni Fenderčić !!!

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 20 Jan 2011, 19:59

Lepo izgleda. Pogotovo mi se svidjaju ove sarice po vratu i to sto je vrat iste nijanse kao i magneti...

Post Reply