Daklem, pozvali me neki momci u jedan kao cover band i ja kao ajde ocu, svira mi se s nekim a i odlichni su muzichari, reshim ja problem pojachala, medjutim kad sam otishao tamo i video prostoriju u kojoj ce se svirati, reshih da ipak ne nosim amp tamo

Medjutim, pokushavam da izvedem neshto sa shto manje ulaganja...a poshto sam u poslednje vreme malo isprobao i one IR blagodeti, na shta nas je sve nagovorio brat Muzzy, reshih da pokusham u tom smeru, ne zvuchi to uopshte toliko loshe. Dakle, bez nekog ulaganja, pokushao bih da:
1. iskoristim neshto kao MIDI Foot Controller => video sam na netu da ljudi koriste svashta, neko ih napravi, neki koriste svoje stare klavijature, neko chak koristi i joystick od Sony Playstation-a....kako bih mogao da menjam presete u DSP programu
2. MIDI to USB kablom povezhem to sa laptop-m
3. Iskoristim TH-1 Overloud (ok Muzzy probacu i Studio devil nisam stigao josh

4. preko USB-a koristim Line 6 UX1 kao audio interfejs, evo shta on ima od ulaza/izlaza http://line6.com/podstudioux1/images/ux1_specs.jpg
5. Odatle idem u razglas, mixetu, ili gde vec...
E sad, za midi foot controller mogao bih npr da iskoristim ovo http://www.kupujemprodajem.com/Midi-foo ... _id=251819, to je najjeftiniji koji sam nashao, i ono...da li ce to da radi? Kapiram da je MIDI standard uklesan u kamenu, nebitno shto je ovo stara sprava, verovatno bi trebalo sve da radi.
Ima i ova opcija npr, ali je skuplja, i nisam bash ni siguran kako ovo radi http://www.eowave.com/controllers.php?prod=52 .
Dok sam npr za Behringer Vamp-2, prochitao sledece:
"Veni, MIDI, Vici
The V-AMP 2 comes fully equipped to fit right into a MIDI (Musical Instrument Digital Interface) setup. It can be controlled in real time from a computer, or via a MIDI foot controller during a live performance. Its MIDI connectors are international-standard 5-pin DIN connectors. You will need dedicated MIDI cables (not included).
The MIDI IN jack receives MIDI controller data. It can be adjusted in EDIT mode by pressing the A button and then using the arrow keys. MIDI OUT/THRU sends data to a computer. You can transmit both preset data and parameter changes. Some people even use the V-AMP 2 as a remote control for parameters of their DAW or VST instruments, which is more handy than using the mouse alone. If set to MIDI THRU, the V-AMP 2 does not send its own MIDI information, but passes on the signal received at the MIDI IN connector."
A tu napravu fazon ljudi prodaju za 50-ak evra shto je opet znachajno manje od najjeftinijeg midi kontrolera isto behringerovog koji ima kod nas da se kupi.
Ako neko ima bilo kakav predlog u vezi bio chega shto bi moglo da sluzhi kao midi foot controller, molim vas napishite.
Takodje, ako sam negde neshto prevideo ili konceptualno dostigao fail a to ne uochavam zbog manjka znanja, a znanje iz ove oblasti mi je na izuzetno niskom nivou, molim vas ispravite me.
Ono shto zhelim je najjednostavnija funkcionalnost preset napred nazad, niiiiiiiishta vishe, nikakva ludila sa expression pedalama i slichne munje.
Najnejasniji mi je momenat, MIDI to USB cable. Znachi u fazonu brate, kad iz tog midi kontrolera tim kablom poshaljem midi informaciju preko usb-a u komp kako on vidi taj midi kontroler, prosto kao neki midi device, i shta mi posle treba, da li neki program neki intermediate softver koji ce da mi mapira ovo ono...tu sam totalno zbunjen.
Hvala momci!