Prvo ovo što se tiče ozvučavanja bez pravljenja dodatne rupe na rezonatoru. Postoje sistemi ozvuke gde je jack istovremeno i "dugme" za remen, dakle ona metalna zakačaljka za remen koja se nalazi na dnu trupa se vadi, i uz manje proširivanje te rupe ubacuje se konektor za jack koji sa spoljne strane ima i proširenje za remen. To je verovatno najsrećnije rešenje.
A što se tiče piezo štipaljke... Ako ikako imaš mogućnost da je privremeno smestiš sa unutrašnje strane gornje ploče rezonatora, i to ili ispod, ili što bliže kobilici, možda bi to dalo bolje rezultate, pa eto ako se proba pokaže uspešna, onda svakako samu štipaljku treba odstraniti i samo fiksirati piezo element. Što se tiče mikrofona, tu sam malo sumnjičav. Istina, ja sam pravio neke iznenađujuće dobre snimke sa jednim kompjuterskim mikrofonom koji košta celih 300 dinara (košta to i manje od 200, nego ovaj ima onaj fleksibilni goose neck, i ima sunđerastu "kapicu")

ali kad kažem iznenađujuće dobre, mislim na to da nisam imao nikakva očekivanja, a jedini razlog zašto sam uopšte snimao s tim mikrofonom je zato što sam kolegama iz benda hteo na najbrži način da prosledim nešto što sam svirao na akustičnoj gitari, pa da čuju to pre probe. I onda kad bez ikakvih očekivanja dobijem nešto upotrebljivo, onda vredi pohvaliti, ali i dalje ne mislim da je to dovoljan kvalitet da bi se ugrađivao u gitaru. Nikako nisam snob kad je oprema u pitanju, ali moram da priznam da sva jeftinija rešenja za ozvuku akustične gitare koja sam do sada imao prilike da čujem ipak ponajviše spadaju u kategoriju "liče gajde na muziku". Jedina prednost je to što ti pokušaji ne koštaju mnogo, pa ako slučajno ispadne koliko toliko upotrebljivo, onda je stvarno premija, a ako ne uspe, nisu bačene velike pare.