Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Margos

Re: Oprema Koju Imate

Post by Margos » 22 Jan 2011, 00:08

Svaka cast Funkomat.Izgleda jako zajebano :mrgreen: ,mogu da zamislim kako zvuci :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 22 Jan 2011, 17:59

Hvala svima na čestitkama :ziveli:
Funkomat wrote:Tako se to radi. Odlucis da ti "treba" drugi bord i kupis 5 pedala za 5 dana. :D :ziveli:
Eh, šta da radiš... Postoje dobre i loše odluke. Smatram da je ova odlična. :lol:

Anyway, biće slika kad bude gotovo...

Pitanje za sve: zna li neko pouzdano gde se u NS može naći alu-kofer za alat domenzija 40tak cm x 30tak cm, a da nije u Woby-ju i da ne košta 3000 din?
Drugar je već gledao u Metrou (tamo je uzeo za 1500, ali nema sad ::ranting:: ), a sutra ili u ponedeljak hoću da odem do Merkura, a možda i do Uradi sam na Naselju...

Hotstepper

Post by Hotstepper » 22 Jan 2011, 18:04

Baba Slim wrote:Uradi sam na Naselju...
Ja kad sam trazhio za sebe, tamo su imali alu kofere - kutije za alat, ali jako male... ne znam shta bi i od alata stalo tamo, al ovo shto si ti planirao nikako.
Mozhda su sad dobili neshto vece.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Jan 2011, 18:05

Margos wrote:Svaka cast Funkomat.Izgleda jako zajebano :mrgreen: ,mogu da zamislim kako zvuci :ziveli:
:ziveli:

@ Baba Slim
Matori, rekoh ti uradi sam.

nikolazmaj

Post by nikolazmaj » 23 Jan 2011, 00:26

evo i mojih stvarcica:
Gitare: Elektricna - Ibanez SA 260-FM, Akusticna ozvucena - Ovation, Klasicna - Yamaha C4
Pojacalo: Roland DAC 15-XD (staro pojacalo 35w).
Efekti: Boss DD-3 Delay, Boss MT-2 Dist, Boss NS-2 (pedala koja eliminise brum), Boss GE-7 Equalizer, Dunlop Cry Baby GCB-95 Wah.

Nije lose... :metal: :metal: :metal:

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 23 Jan 2011, 11:31

nikolazmaj wrote:Boss NS-2 (pedala koja eliminise brum)
A bruh?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 23 Jan 2011, 11:40

@Baal: Matori, kako ti se čini US600, sad kada si ga verovatno već svirao nekoliko puta?

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 23 Jan 2011, 12:27

Ehej, super je, doduše, svirao sam ga na jednoj probi samo, evo danas ću drugi put da ga sviram u full lancu sa svim pedalama. Mislio sam da će da jede signal, ali to ne radi, efekti rade kao što treba samo što još uvek treba da nađem 'svoj' preset. I preružna su slova na svakoj Behringer pedali (sem onih većih), tako da ću morati da prešmirglam to i da napravim svoj print. :XD:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 23 Jan 2011, 12:39

Ja sam se iznenadio u uporednom testu sa PS-5 koliko dobro Behringer radi. Trem bar funkcija je ekstra odrađena, nju sam najviše koristio. :bravo:
Razliku u ceni da ne pominjemo. :facepalm:

umart

Post by umart » 24 Jan 2011, 03:32

znaci u trem modu full dvije oktave gore bez ikakvih frka sa nekim normalnim vremenom izmedju gazenja pedale do pune dvije oktave?bar kao na prvi riff sa becoming od pantere,tj moze malo duze?imali neko podesavanje tog vremena?neko probao sa ekspresn pedalom?sljaka li kao whammy onda?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Jan 2011, 08:00

umart wrote:neko probao sa ekspresn pedalom?sljaka li kao whammy onda?
:1:
ovo i mene zanima :D

nebojsak

Post by nebojsak » 24 Jan 2011, 08:54

Hm, zanimljivo ovo skroz. Kažeš, ne jede signal?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 24 Jan 2011, 09:37

umart wrote:znaci u trem modu full dvije oktave gore bez ikakvih frka sa nekim normalnim vremenom izmedju gazenja pedale do pune dvije oktave?bar kao na prvi riff sa becoming od pantere,tj moze malo duze?imali neko podesavanje tog vremena?neko probao sa ekspresn pedalom?sljaka li kao whammy onda?
Image

U tremolo bar modu modu može da šiftuje do jedne oktave gore/dole. Vreme se podešava potom skroz levo ''time'', i na minimumu prilično sporo to radi, dok na max dobijaš trenutnu promenu oktave.

Na pitch shifting modu može 2 oktave gore/dole.

Ja sam probao sa expression pedalom u Mitrosu, ali nisam bio zadovoljan. Radi kao whammy, odn. ima tu funkciju, ali postoji jedan problem. Mislim da je bila varijanta da prvo moraš da uključiš pedalu, pa da radiš expressionom, ali ok, nije mi to zasmetalo već - sećam se da čim sam priključio exp.pedalu, kada upališ us600 iako ništa nisi radio, on već pomeri ton odn. početak opsega, tako da ti expression pedalom ne možeš skroz gornjim položajem da vratiš u osnovni ton. Nekako, kao da exp. nema dovoljan hod. Mada, exp. pedala je bila neka bezveze, možda može i do toga da bude, možda nisu kompatibilne.

Treba svakako bolje isprobati, ako nekoga detaljnije zanima.

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 24 Jan 2011, 12:39

@nebojša

Ne jede zvuk, ja bar nisam primetio do sada. Btw. što se tiče expression pedale ja još nisam probao, a svakako sam razmišljao da kupim za par meseci neku volume pedalu pa ću probati.

rock action

Post by rock action » 24 Jan 2011, 14:53

na whammy-u je skroz gornji polozaj pedale pitchovan signal, a skroz donji osnovni ton, sto je po meni i logicnije

moj ps-5 ima na tremolo opciji dve oktave gore, kao i dve oktave dole

ono sto smo primetili je da na behringeru potovi kod biranja intervala nemaju onu malu stajku na svakom intervalu ponaosob (kao na bossu), vec pot samo slajduje kroz intervale bez ikakve stajke. ne znam kako bih to drugacije objasnio

Post Reply