Izrada Lap Steel Gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Izrada Lap Steel Gitare
Nece, ipak je prislonjen uz drvo a i ako se isprlja... lako ce se skinuti i prebrisati.
kul stvar, skroz! cestitam.
imam samo 1 zamerku:
finish mi je je previse svetao. odnosno, drvo je jako svetlo, a finish je skroz providan. meni bi bilo lepse da si dodao malo zute/narandzaste/tako nesto u taj finish. ali, sto se toga tice, za nekoliko godina ce povuci na zuto, definitivno. kao sto koji imam u dnevnoj: sve sto je bilo izlozeno svetlu je dobilo divnu zuckastu, prirodnu boju. donja strana je ostala skoro bela, ko ta tvoja boja.
imam samo 1 zamerku:
finish mi je je previse svetao. odnosno, drvo je jako svetlo, a finish je skroz providan. meni bi bilo lepse da si dodao malo zute/narandzaste/tako nesto u taj finish. ali, sto se toga tice, za nekoliko godina ce povuci na zuto, definitivno. kao sto koji imam u dnevnoj: sve sto je bilo izlozeno svetlu je dobilo divnu zuckastu, prirodnu boju. donja strana je ostala skoro bela, ko ta tvoja boja.
Hvala lepo.
Sto se boje tice, to je vec do ukusa.
Sto se boje tice, to je vec do ukusa.

Jel ima neko predlog za nut?
Aluminium definitivno ne funkcionise a jedino sto meni pada na pamet je da uradim isto od celicnog L profila.
Aluminium definitivno ne funkcionise a jedino sto meni pada na pamet je da uradim isto od celicnog L profila.
koska bato
parce inox lima iseci i saviti prema zeljenoj dimenziji. inox lim je veoma cvrst tako da planiras brusilicu i jaku stegu da bi ga isekao i savio na zeljenu meru. potrazi ga u nekoj radionici koja radi opremu za ugostitejstvo ili pravi rashladne uredjaje. njima ostaje restlova koliko hoces a tebi treba mali komad
Nisam nasao tako veliki komad na prodaju ali si ti pominjao da mogu sam da napravim kosku s tim sto ja pojma nemam o postupku.majtimika wrote:koska bato
Hajd ako te ne mrzi malo o tome.
Hvala na savetu. Videcu da nadjem pa isprobam i alu i celik i kosku i inox.oboss wrote:parce inox lima iseci i saviti prema zeljenoj dimenziji. inox lim je veoma cvrst tako da planiras brusilicu i jaku stegu da bi ga isekao i savio na zeljenu meru. potrazi ga u nekoj radionici koja radi opremu za ugostitejstvo ili pravi rashladne uredjaje. njima ostaje restlova koliko hoces a tebi treba mali komad
Prvo prosetas malo ulicom, i dobro pogledas okolo da li ima pasa lutalica. Kad nadjes psa prati ga, garant ce te odvesti do prve mesare. Udes u mesaru i kazes "dobar dan meni treba koska", nakon sto te mesar popreko pogleda i pita da ti da neku drugu (sto se u narodu samo tako naziva), ti ga iskuliraj i objasni mu da ti treba govedja koska, ali ona sto ima najdeblji zid. Kad nabavis kosku, odes lepo kuci i skuvas supu od nje. Bilo bi lepo da i tog ubogog psa pocastis sa jednom , jer ipak ti je pomogao. Kad supa bude gotova zacinis je po ukusu, i stavis testo, netreba vise od 10 min.
Prijatno
e sad onu kosku ocistis od viska mesa i masnoce i ponovo je stavis (ne metnes) da kuva ali ovaj put sa sodom bikarbonom, nek kuva tako jedno sat vremena, i trebalo bi da je ok. pustis je da se osusi par sati, i onda lepo testerim iseces komade i obradjujes, lako se obradjuje sa turpijama i smirglom, to je to
Do sledece nedelje
Prijatno
e sad onu kosku ocistis od viska mesa i masnoce i ponovo je stavis (ne metnes) da kuva ali ovaj put sa sodom bikarbonom, nek kuva tako jedno sat vremena, i trebalo bi da je ok. pustis je da se osusi par sati, i onda lepo testerim iseces komade i obradjujes, lako se obradjuje sa turpijama i smirglom, to je to
Do sledece nedelje
Stariji članovi foruma će se setiti ovoga što ću da napišem...
" I za kraj jedna žličica Vegete..."
Sad ide pesmica: "Ali nekih stvari ima, što ne govore se svima, što se samo nekom šapnu, ti ih znaš...."

" I za kraj jedna žličica Vegete..."

Sad ide pesmica: "Ali nekih stvari ima, što ne govore se svima, što se samo nekom šapnu, ti ih znaš...."

Ahahahaha, pa ovo nisam video miliJon godina!
Inače, pratim temu od početka, sa sve pravljenjem kofera, i baš sam totalno oduševljen. Bravo!
Inače, pratim temu od početka, sa sve pravljenjem kofera, i baš sam totalno oduševljen. Bravo!
E pa Kristijane sad si se odao da imaš više od 30 godina sa tendencijom ka više 

Nikad ja nisam držao u tajnosti činjenicu da sam ovde na forumu u gerijatrijskom klubu. Šta više, nemam nikakav problem da kažem da sam bliže 40. nego 30. Old fart! 

@ majtimika
Veoma slikovit opis. Hvala lepo.
Sad sam se bas zagrejao za pravljenjem koske tako da cu danas, sutra da svratim do kuhinje.
Drago mi da si pratio i da ti se dopada.
Veoma slikovit opis. Hvala lepo.

Sad sam se bas zagrejao za pravljenjem koske tako da cu danas, sutra da svratim do kuhinje.
Kristijan wrote:Inače, pratim temu od početka, sa sve pravljenjem kofera, i baš sam totalno oduševljen. Bravo!

Drago mi da si pratio i da ti se dopada.
Za kraj