Axe FX

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Axe FX

Post by sinisake » 20 Jan 2011, 11:11

niti PRAVI mikrofon za snimanje gitarskog pojacala, a to sigurno nije sm57 koji svi mi koristimo...
Hm, a zasto ne bi bio? Sta mu fali? :) I Obama ga koristi: :mrgreen:

Image

Bez zezanja, mislim da se ovaj mikrofon jos uvek koristi, i u mnogo skupim i ozbiljnim studijima. :ziveli:

U svakom slucaju, ovaj profajler je opasno spravo ™. Koncept je odlican, a jednostavan. Napunis masinu dobrim impulsima (najtezi deo posla) i vozis. :)

MUzzY

Post by MUzzY » 20 Jan 2011, 18:13

nemanjavelimirovic wrote:niti PRAVI mikrofon za snimanje gitarskog pojacala, a to sigurno nije sm57 koji svi mi koristimo...

Bonus: analogno pojacalo preko analognog mikrofona u digitalnu zvucnu karticui kompjuter...? Gde je tu u stvari analogno? think about it... (nikom nije upucen post, pricam 'vako naglas) :D :ziveli:
da si ti meni ziv i zdrav sm57 je "go to" mic za snimanje bilo kakvog pojacala. Naravno kad uslovi (i finansije) to dozvole onda se kombinuje sa jos nekim tipa Royer121 (od skoro) ili neki drazesni Neuman a uleti i poneki AKG :) Ali neki standard je upravo sm57. Drazesna mala zverkica.

Analogija je kao sto je Guvnor rekao sve do uredjaja koji ce uraditi A/D konverziju :)

MUzzY

Post by MUzzY » 20 Jan 2011, 18:15

mislim_stvarno wrote:ne koriste ga samo za snimanje:

na 3:00

:mrgreen: ma sta on zna on samo svira neki hajgejn u nekom mJetal bendu :mrgreen:

E, svaka mu se dala sto je onako lepo objasnio kako ta sprava moze da se iskoristi do samog maksimuma.

@sinsake: nikakv to nije problem. RedWirez uz svoj bundle isporucuje posebne fajlove za AxeFX. A i sam uredjaj ima dobre impulse.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Jan 2011, 19:01

Ja bih bio prezadovoljan i sa SM57

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Jan 2011, 21:46

Funkomat wrote:Ja bih bio prezadovoljan i sa SM57

:1:

umart

Post by umart » 21 Jan 2011, 03:25

cek',otkud sad da sm57 ne valja?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 21 Jan 2011, 04:18

umart wrote:cek',otkud sad da sm57 ne valja?
Ma nije da ne valja, ali sam siguran da nije to jedini mikrofon kojeg koriste za snimanje u PRO studijima...mislim cela poenta je da je prava analogija skuplja mnooogo od ovih simulacija i slicnih varijanti a da su uspeli da dosegnu neki nivo cak i sa simulacijama koji je vrlo zadvoljavajuc za snimanje. :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 21 Jan 2011, 10:17

Nije jedini ali je osnovni. I nije samo poenta u mikrofonu vec i u odabiru mikrofonskog preampa (svaki dodaje nesto svoje u zvucnu sliku) i EQ-a (mmmm API eq....mmm)

Mrav

Post by Mrav » 21 Jan 2011, 15:22

Ja takođe koliko znam da većina (ne svi) i za mnogo ozbiljno snimanje koriste SM57 i po pravilu u kombinaciji sa jos jednim mic-om (tu već svašta kombinuju). Neko stavlja i 3 mic-a po pojačalu (a neko snima direktno sa više pojačala istovremeno, znači broj pojačala x 2 do 3 mic-a). Naravno da je sva prateća oprema san snova (preamp, miksete, recorderi), ali što se mikrofona tiče, nema tu neke vudu magije.

Pročitao sam neke detaljne članke o mikrofonisanju pojačala, i niko ne beži od SM57, kao to nije ozbiljno za studio... :(

Neka baci Blagoje (umart) kad sredi snimak gitare sa jednim SM57, pa recite jel krsh :mrgreen:

P.S. Lepo što čovek koristi spravu live, i pokazuje ono što joj je i namena, tj. "make life easier" pristup. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Jan 2011, 22:51

nebojsak wrote:Izvinjavam se :o

Image
Nije mi jasno zasto stalno kacis razne slike iz Rectifier serije? Covece, Mesa Boogie ima (i imali su) u proizvodnom programu nekih 30-tak pojacala. Mis'im, sta si se natakario na Rectifiere? To kao nesto treba da znaci, neku poruku da salje? Koju?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Jan 2011, 22:52

xspaceman wrote:
nebojsak wrote:Standardne vrhunske lampaše iz ranga Marshall-Orange-Fender-Vox-Hiwatt trt mrt... šta ti podrazumevaš pod vrhunskim lampašem?
a jbg zaboravio si Mesu! ;)
Dace Bog, probaces i ti Mesu jednog dana. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Jan 2011, 22:57

nebojsak wrote:
A publika ne da ne kapira tih 3%, nego uglavnom ne kapira 100%. Pusti Master of Puppets i South of Heaven prosečnom posetiocu certa, sigurno ti neće reći da su svirali Mese i Marshalle, respektivno :ziveli: Zapravo, neće imati pojma da je to uopšte drugačiji zvuk.
Slazemo se ovde. Naravno, tih istih 100% publike ne kapira niti ih zanima da li ovi sviraju Djibson ili FeMder djitre. Nista ih u sustini ne zanima, sem dobrog provoda. Ali ti kao muzicar, tebe zanima. Tebe zanima zasto Master of Puppets zvuci dan-danas neprejebano. Kao muzicara, izvodjaca. I ond ati ovi kazu, e brale, to je taj zvuk, ta tehnologija, da bi dobJo taj zvuk moras da uporabis ovo opremo. Aj' ti oCviraj MOP na bilo tom cemu sto ti imas. Ne ide, i ti to znas. :kokice:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Jan 2011, 23:00

ssmc wrote:
Funkomat wrote:Mislim....ono dersuovo sranje i slicno.
Dersu je jedan od bogova onog foruma :mrgreen:
A vidis, Funkomat je brze-bolje izbrisao taj post koji si ti citirao. :mrgreen:

Dersu je Car i Bog, nemojte imati nikakve druge careve i bogove spram Dersua, tako Svete Knjige nalazu.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Jan 2011, 23:02

Kill surf city wrote:
dweezil wrote:
MUzzY wrote: AxeFx-u ne moze nista da prismridi
sorry @Muzzy na osnovu cega donosis tako krucijalne i objektivne ocene ?!
Pa zna covek sve, jbg. :bambi:
Zna jako puno toga. Da li i ti mozes za sebe da tvrdis isto? Ako mozes, onda potkrepi to necim. :bambi:

xspaceman

Post by xspaceman » 26 Jan 2011, 23:03

Dersu Uzala wrote:
xspaceman wrote:
nebojsak wrote:Standardne vrhunske lampaše iz ranga Marshall-Orange-Fender-Vox-Hiwatt trt mrt... šta ti podrazumevaš pod vrhunskim lampašem?
a jbg zaboravio si Mesu! ;)
Dace Bog, probaces i ti Mesu jednog dana. :ziveli:
:kiss:

Post Reply