Rooster

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Driver

Re: Rooster

Post by Driver » 01 Feb 2011, 11:11

Rekoh vam, nikad bolje nisam potrosio tu sumu novca za muzicku opremu :ziveli:

eg303

Post by eg303 » 01 Feb 2011, 12:12

He, he... Nemanja, žao mi je što nisi zabacio mamac, tek onako iz zezanja, pa prvo pustio ovaj video kao da je u pitanju neki custom-nandmade-kuratz-palatz-more-than-1000$-vredan stratocaster a kasnije obznanio da se radi o "Pevcu", mislim da bi se dosta nas upecalo na tu udicu. Jeste da ti je pojačalo majkamara, ali i "Pevac" kukuriče samo tako. Što se mene tiče, ovo je samo jedan u nizu dokaza da mistifikacije u pravljenju gitara više nema i da vrednost gitara (pogotovo električnih) dolazi na svoj realni nivo. Sve pohvale tebi na volji da podeliš sa drugima ovakva iskustva, još samo da braća Kinezi počnu da prave Bassmane pa da kupimo svi po jedan ovakav za pet-šes' 'iljada dinara...

uketic

Post by uketic » 01 Feb 2011, 12:16

Potvrdjijem za pragove da ih treba malo obraditi na završetcima, ali ništa strašno može i bez toga da se svira zvuk je kao što se vidi iz snimka(a iz mnogih drugih snimaka) više nego zadovoljavajući i vrlo stratolik...prosto i dalje nemogu da verujem da instrument ovako svira za cenu dva kila zlatiborac pršute.

Ako neko ima sveže informacije da li ima u Srbiji da se kupi i dalje po toj ceni(5000din) i u kojim Idea objektima neka podeli sa nama možda ima zainteresovanih koji čitaju ovu temu.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 01 Feb 2011, 12:56

Možda samo u većim Idea centrima recimo :idea:

Bozha

Post by Bozha » 01 Feb 2011, 13:35

uketic wrote:Ako neko ima sveže informacije da li ima u Srbiji da se kupi i dalje po toj ceni(5000din) i u kojim Idea objektima neka podeli sa nama možda ima zainteresovanih koji čitaju ovu temu.
Nemanja, endorseru, hocemo i mi! :mrgreen:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Feb 2011, 13:48

Cortex wrote:Da jbt, josh jedan dokaz da i taraba sa lastishom i piezom mozhe da zvuchi kao grom kroz dobro pojachalo..
Totalno ok zvuk, chak dosta dobar!
Za te pare - savrshen.
:ziveli:
Evo malko guitar rig testova na razlicitim pojacalima....(nisam menjao podesavanja nikakava, znaci kako je fabricki, tako - da bi bilo validno)

1. Twin reverb Clean (Amplitube Fender twin reverb - clean)
http://www.box.net/shared/e50u6266oy
2. Vox AC30 Clean(Guitar rIg 3)
http://www.box.net/shared/vk17zq32oh
3. Marshall Plexi Clean (Guitar Rig 3)
http://www.box.net/shared/lc50npjkp8
4. Twin Reverb Drive (Guitar Rig 3 - Twin Reverb i Tube Screamer)
http://www.box.net/shared/5gzb2ibe7l
5. Orange Drive (Guitar Rig 3 - Orange - Citrus)
http://www.box.net/shared/fprygsgduv
6. Messa Dual Rectifyer ? Drive Valjda je to ta simulacija(Guitar Rig 3 - Gratifier)
http://www.box.net/shared/fdhku3en9s
Last edited by nemanjavelimirovic on 01 Feb 2011, 13:53, edited 2 times in total.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Feb 2011, 13:51

Bozha wrote:
uketic wrote:Ako neko ima sveže informacije da li ima u Srbiji da se kupi i dalje po toj ceni(5000din) i u kojim Idea objektima neka podeli sa nama možda ima zainteresovanih koji čitaju ovu temu.
Nemanja, endorseru, hocemo i mi! :mrgreen:
Uzeo sam podslednje dve u sapcu, ja sam platio 7400, mislim za te pare moze samo Aster da se kupi tako da me mrzelo da jurim gde ima popust jbg kad malo bolje razmislim, skvajer/aster i sl nemogu ni da prismrde ovome, samo da su pragovi bolje uradnjeni usudio bih se da tvrdim da je ovo ko neki mim/mik fender :) (izvinjavam se ponosnim vlasnicima, ali imao sam MIM strata pa mi je to bila prva asocijacija), ali i to se da srediti vrlo lako.

uketic

Post by uketic » 01 Feb 2011, 15:19

E svaka ti dala za test sa više varijacija zvuka...a cena je inače valjda regularna 7400din a na popustu bude 5000din ja sam je uzeo( belu) po toj ceni ....... račun:sir gauda 200gr,mleko somboled,kukurzna pogača,gitara električna,praška šunka gombit 250gr, :XD:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Feb 2011, 15:57

eg303 wrote:He, he... Nemanja, žao mi je što nisi zabacio mamac, tek onako iz zezanja, pa prvo pustio ovaj video kao da je u pitanju neki custom-nandmade-kuratz-palatz-more-than-1000$-vredan stratocaster a kasnije obznanio da se radi o "Pevcu", mislim da bi se dosta nas upecalo na tu udicu. Jeste da ti je pojačalo majkamara, ali i "Pevac" kukuriče samo tako. Što se mene tiče, ovo je samo jedan u nizu dokaza da mistifikacije u pravljenju gitara više nema i da vrednost gitara (pogotovo električnih) dolazi na svoj realni nivo. Sve pohvale tebi na volji da podeliš sa drugima ovakva iskustva, još samo da braća Kinezi počnu da prave Bassmane pa da kupimo svi po jedan ovakav za pet-šes' 'iljada dinara...
Hehehe, pa sad ...imash Bugeru za 300Evra :D

Vaske023

Post by Vaske023 » 01 Feb 2011, 17:36

nemanjavelimirovic wrote:Bio sam u Sapcu danas da kupim ortaku Konzumkaster, pa sam eto i sebi uzeo jedan jer mi je delovalo kao dobra opcija...Shto kaze ortak, pa nek je i za ukras, stvarno je jeftino, a opet ne rade loshe gitare ni malo. Crveni na sebi ima stainless steel 0.10 zice a beli nickel steel takodje 0.10. Pojacalo je bassman, a zvucnik je 1x12 alnico. Drajv je Guv"nor. Sve u svemu najveca falinka na gitarama su pragovi koje treba obraditi josh, tu su Kinezi u trecoj smeni izfuserili, akcija je onako srednja ne moze prenisko, ali je ok za sviranje sasvim. (vidjao sam gitare od jako puno evra vishe koje su imale vishlju akciju i bile tvrdje :D )
Civije su odlicne, bridge ko na skvajerima, vrat je prelepo lakiran, telo se na suvo cuje da zvoni fino. Tremolo ne koristim, tako da nemam pojma kakav je.... :D Namena ove gitare bi mogla biti...kad zatreba zvuk strata na snimku, a nemate pravi strat ili kao backup gitara, a shto da ne i kao glavna...drzi stim, ok je za sviranje i ima sasvim ok zvuk, mada ja nisam iz strat klana, al opet, meni ovo zvuci kao strat... :ziveli:
[youtube]-8OS0G--0Gg&feature=feedu[/youtube]
Skroz fina gitarica :) ,drugar uzeo belu pre oko 2 meseca.
@nemanjavelimirovic
Kako ti se cini u poredjenju sa aria stratom kog si posedovao? :ziveli: !

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Feb 2011, 17:51

Vaske023 wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Bio sam u Sapcu danas da kupim ortaku Konzumkaster, pa sam eto i sebi uzeo jedan jer mi je delovalo kao dobra opcija...Shto kaze ortak, pa nek je i za ukras, stvarno je jeftino, a opet ne rade loshe gitare ni malo. Crveni na sebi ima stainless steel 0.10 zice a beli nickel steel takodje 0.10. Pojacalo je bassman, a zvucnik je 1x12 alnico. Drajv je Guv"nor. Sve u svemu najveca falinka na gitarama su pragovi koje treba obraditi josh, tu su Kinezi u trecoj smeni izfuserili, akcija je onako srednja ne moze prenisko, ali je ok za sviranje sasvim. (vidjao sam gitare od jako puno evra vishe koje su imale vishlju akciju i bile tvrdje :D )
Civije su odlicne, bridge ko na skvajerima, vrat je prelepo lakiran, telo se na suvo cuje da zvoni fino. Tremolo ne koristim, tako da nemam pojma kakav je.... :D Namena ove gitare bi mogla biti...kad zatreba zvuk strata na snimku, a nemate pravi strat ili kao backup gitara, a shto da ne i kao glavna...drzi stim, ok je za sviranje i ima sasvim ok zvuk, mada ja nisam iz strat klana, al opet, meni ovo zvuci kao strat... :ziveli:
[youtube]-8OS0G--0Gg&feature=feedu[/youtube]
Skroz fina gitarica :) ,drugar uzeo belu pre oko 2 meseca.
@nemanjavelimirovic
Kako ti se cini u poredjenju sa aria stratom kog si posedovao? :ziveli: !
Arija je bila takodje jako fina, ali su magneti bili mutniji od ovih, obrada pragova je bila bolja kod arije, ali ovo je maple vrat , deblji je i jeftinije je od novih arija (koje su sad na popustu) za 20Evra i zvuci bolje. :D Sitnicarenje jeste ali eto resio sam da imam jedan strat kad zatreba i nije mi ni malo zao tih 70evra, toliko se pukne za dva vikenda izlazenja u kafane... :XD:

Vaske023

Post by Vaske023 » 01 Feb 2011, 17:58

Crvena mi je zapala za oko pre nove godine...planirao da je pazarim al' se pare popile za praznike :) .Sve u svemu,super gitarica i dobro potrosenih 70e.U zdravlju je svirao! :ziveli: !

Haralampije

Post by Haralampije » 01 Feb 2011, 18:42

Izd'o si klan telaca Velimirovicu :-| ...nemas vise prava da postujes na temi zemlja telekastera! :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Feb 2011, 20:17

Haralampije wrote:Izd'o si klan telaca Velimirovicu :-| ...nemas vise prava da postujes na temi zemlja telekastera! :)
imam dva telca, malo li je??? :XD: :ziveli:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 01 Feb 2011, 22:46

A kravu si prod'o sa sve Bikčetom.. :P

Post Reply