Rooster

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Rooster

Post by nemanjavelimirovic » 02 Feb 2011, 00:17

Evo jedan rooster JAM, tj igranje sa pevcima (razmisljao sam da napishem - bio mi ortak pa samo se igrali sa nashim pevcima, ali mi zazvucalo pomalo....hm....sumljivo :XD: :XD: :XD: ) danas je ortak doshao po djitru, pa samo malko i svirkali....podescali se na klinu nekih obrada koje smo ranije svirali, jer ce svirati sa nama u bendu pa ovih dana se podsecamo i uvezbavamo autorske pesmice....i da, dogovorili smo se da cemo svirati roostere na svirci nekad (njemu ce svakako biti glavna gitara, poshto je inace vec 3 godine basista i nije imao gitaru, tj jeste neki aster, ali to je ipak losije od ovoga IDEA strata :mrgreen: )

Direkt Pevac u fender bassman versus direkt Pevac u roland cube 60, mikrofon je daleko od pojacala pa nije bash veran sound...Al eto, jos ostaje da snimimo u miksu sa bubnjem i basom da vidimo kako sve zajedno zvuci (bice i to naravno) :D :ziveli: Nadam se da ce ovi moji/nashi testovi pomoci nekome ko nema vishe od 72 evra da se opredeli za gitaru... :kokice:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Feb 2011, 20:29

Malo sam sredip pragove (vishe ne grebu ni malo) i uspeo sam da spustim zice na: 1,9mm na 12pragu na E6 i 1,2mm na 12pragu na E1. Nema mrtvih pragova, ima buzza pomalo na 16tom i 17tom pragu, al te retko koristim :mrgreen: . Neki majstor bi ovo mogao da dovede na jako nisku akciju, ja nemam ni alata ni znanja, pa eto mislim da nije losh rezultat.... :) :ziveli:

uketic

Post by uketic » 03 Feb 2011, 18:11

nemanjavelimirovic wrote:Malo sam sredip pragove (vishe ne grebu ni malo) i uspeo sam da spustim zice na: 1,9mm na 12pragu na E6 i 1,2mm na 12pragu na E1. Nema mrtvih pragova, ima buzza pomalo na 16tom i 17tom pragu, al te retko koristim :mrgreen: . Neki majstor bi ovo mogao da dovede na jako nisku akciju, ja nemam ni alata ni znanja, pa eto mislim da nije losh rezultat.... :) :ziveli:

Otprilike sam i ja na mom Roosteru sličan set-up napravio što se tiče akcije ,reci mi sa kojom si šmirglom radio pragove 800-1000?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 Feb 2011, 18:26

uketic wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Malo sam sredip pragove (vishe ne grebu ni malo) i uspeo sam da spustim zice na: 1,9mm na 12pragu na E6 i 1,2mm na 12pragu na E1. Nema mrtvih pragova, ima buzza pomalo na 16tom i 17tom pragu, al te retko koristim :mrgreen: . Neki majstor bi ovo mogao da dovede na jako nisku akciju, ja nemam ni alata ni znanja, pa eto mislim da nije losh rezultat.... :) :ziveli:

Otprilike sam i ja na mom Roosteru sličan set-up napravio što se tiče akcije ,reci mi sa kojom si šmirglom radio pragove 800-1000?
Pa ja sam sredio ono da ne bockaju, uzeo vrh za bushilicu koji sluzi kao turpija i sa njim polako, rucno :D :ziveli:

uketic

Post by uketic » 03 Feb 2011, 18:41

Ok mislim da imam isto to negde po kući :idea: odlična ideja i moji malo bockaju pa ću to srediti. :bow:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 Feb 2011, 18:47

uketic wrote:Ok mislim da imam isto to negde po kući :idea: odlična ideja i moji malo bockaju pa ću to srediti. :bow:
Ma da, mislim to je jedina stvar, a inace ja sam sretan shto su dovoljno jaki federi pa ne moras da blokirash tremolo (ja ne koristim to), nego lepo stoji, a stavio sam parche neke stare futrole za mobilni da ti federi ne prave reverb, to sam provalio da je na bilo kom stratu problem. Sviram je ovih dana i dalje ne verujem da li je moguce da je tako jeftina gitara... :D :ziveli:

uketic

Post by uketic » 03 Feb 2011, 19:16

Što se tiče federa, na hrvatskom forumu su rešavali to mislim sa parčićima sundjera,a ja isto ne koristim termolo :roll:

Gitara je jako svirljiva ne raštima se skoro upšte ja imam prilično tešku ruku.. u svakom slučaju i definitino sam prezadovoljan ima i stratolik saund, pogotovu što je pazarih za manje od 50e što je neverovatno.

Dugo nisam imao gitaru... imao sam godinama neku matoru Eco koju sam prodao zato što sam u bendu svirao bubanj i pevao skoro deset godina pa mi nije bila potrebna,ova gitara je meni jedina i osnovna malte ne nisam svirao 10godina skoro ,tako da mi je premija.. na pojačalu laney lx 20koje koristim u kućnoj varijanti ima vrlo prijatan i topao zvuk sa malo distorzije i bez.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 04 Feb 2011, 01:27

Da, sundjer je ok varijanta ili neko platno cisto da ne vibriraju federeri. Meni se nije rashtimala za dva dana ultra teskog maltretiranja :XD:
Evo jos neki kao bluz, mada vishe strumming neki..fender twin reverb 65, breakup sa amplitube fender-a, ovaj shum shto se cuje se cuo i dok je gitara stishana, verovatno je do tog preseta ali ne smeta nadam se mnogo...
http://www.box.net/shared/vzgv7n4y60 srednji magnet pa medju pozicija pa bridge magnet
...shvatih da nisam imao u onim gore testovima neki slican trip, a najcesce sviram ovih dana na takvim "otpanjeno pojacalo" podesavanjima, pa rekoh, da i to snimim, da ne ostanem duzan :D :ziveli: Ljudi, shta bih rekao...kupujute dok ima, makar imali gitaru i sve, ovo uvek dobro dodje kao rezerva bar, mada, shto vishe sviram, vidim vec da ce ici na svirke bez ikakvih problema. :lol:

eg303

Post by eg303 » 04 Feb 2011, 17:53

Nemanja, ako si u prilici, da li možeš da nešto slično ovome što si odsvirao roosterom na ovom box.net-u ponovo odradiš ali na nekom "brendovanom" stratocasteru, otprilike iste fraze na istim pozicijama PU-a. Mislim da bi bilo interesantno uporediti.

Vaske023

Post by Vaske023 » 04 Feb 2011, 18:14

eg303 wrote:Nemanja, ako si u prilici, da li možeš da nešto slično ovome što si odsvirao roosterom na ovom box.net-u ponovo odradiš ali na nekom "brendovanom" stratocasteru, otprilike iste fraze na istim pozicijama PU-a. Mislim da bi bilo interesantno uporediti.
:1: :)

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 19:57

Mancha wrote:Ja sam je rastavio cim sam je doneo kuci, ali definitivno je puno drvo i to prilicno dobar komad (i celo telo je iz jednog komada).
:mrgreen: Koji si car, ladno si je kupio :ziveli:

Mancha

Post by Mancha » 04 Feb 2011, 22:08

MUzzY wrote: :mrgreen: Koji si car, ladno si je kupio :ziveli:
Stigao mi je i HSS pickguard iz Kine, pa sutra ide EMG-89 u bridge da vidimo kakva se zver krije u pevcu :)
Bilo mi zao da vadim Duncane iz Joe Perry-a, pa sam resio da je Rooster dovoljno dobar da mi sluzi za "the brootalz" :mrgreen:

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 23:51

89? Why bre?
Cek, to bese splitabilna varijanta neka?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Feb 2011, 08:01

splitabilna varijanta osamdesetkeca cini mi se :)

Mancha

Post by Mancha » 05 Feb 2011, 16:22

EMG tvrdi da je hum deo kao 85, mada je realno negde izmedju 85 i 81. Single je SA (alnico), pa ce biti super za strat ton.
Najbolje Di trake koje sam ikad cuo su snimane sa 89 i zvuce odlicno kroz sta god da ih provuces, pa mislim da ce ovo za alder biti super.

Post Reply