Axe FX

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: Axe FX

Post by Funkomat » 03 Feb 2011, 18:51

Izvanredna tema.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 03 Feb 2011, 21:32

Dushan S wrote:
Dersu Uzala wrote: Pardon. Anyway, nisam cuo ni za lika niti jedan jedini od tih bendova. Ali tip je 1985. godiste sto samo potvrdjuje moju pricu.
Aaaaa, misliš, rad čoveka treba ocenjivati po tome koliko ima godina ili šta? Pa što ne kažeš? :)
Ehem, da citiram samog sebe:

"I naravno, MTV, svaka shusha dobila po pet minuta slave, one hit wonders, i ovi sad sta ce, snimaj sve sto ti padne saka, ko ce to da snima, inzenjeri koji se time bave 25 godina nece se bakcu sa didjitalijom, skupi su, i onda su tu uleteli neki novi klinci i sad je od svega toga nastala fama"

Jel...

Preskaces moje postove Dule ili ih ne citas u celini...A ja se nadao da se ono sto napisem uci napamet ko pesmica... :kokice:

dweezil

Post by dweezil » 04 Feb 2011, 00:47

budite dobri jedan prema drugom, mrznja nista ne reshava, evo pomirice vas Muzzy a Cortex ce da asistira, i posle opet da Dule napishe neki zavrsni osvrt na celu temu i objasni svima sta se zapravo ovde desavalo.

andrej]

Post by andrej] » 04 Feb 2011, 01:27

Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 04 Feb 2011, 07:16

iako sam poklonik ovakvih slichica, izuzetno smaraju onda kad i gde im nije mesto

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Feb 2011, 07:25

Ne kapiram, jel se neko primio da se Dutja i ja svadimo? Taman posla.

Nego , nisam kazem upoznat sa radovima 25-godisnjih producenata. Generalno, nisam upoznat sa radom nijednog producenta. Ono, pamtim one matorce iz 'nase' generacije, Bill Aucoin, Bob Ezrin, Eddie Kramer, statijaznam. Terry Brown naravno. Da se ja pitam, Terry Brown bi mi dozivotno producirao ploce. :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 12:20

Kill surf city wrote: Dakle, cekam klip, cisto radi pojasnjenja. Na koje to tacno bendove/muzicare mislis?
Ko god zeli ovakvu pedalu misleci da je cool je totalni alternativac :mrgreen:
Mnogo muzike sam slusao i studirao i ja zaista ne kontam kako neko moze da smatra onu glupost "cool". Da izgleda cool i bas je fora da imas sinewave generator pod nogom... dalje od toga?

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 12:21

Kill surf city wrote: SHRED poster

:kiss:
To bre! :mrgreen:
Last edited by MUzzY on 04 Feb 2011, 12:25, edited 1 time in total.

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 12:24

Cortex wrote: John McLaughlin: "I stoped using amps...like...20 years ago."
WOW :lol:
Chuo sam da je svirao preko Amplitube-a kad je bio u Bg-u, u Domu Sindikata. Zvuk je bio extra :nixweiss:
Ajmo sad svi na re-download amplitube3.1 :mrgreen:
Ja sam sa kecom svirao zurke u skoli :mrgreen: Svi su me bledo gledali kad sam vukljao ceo komp da bih u njega ustekao gitaru (i to mic. in na SB Live! zbog +20db boosta :mrgreen: ) Posle su svi gitaristi blenuli u neverici koliko je zvuk bio dobar :) Doduse najjaci momenat je bio kad je windows naravno prso i to u po Rosane :mrgreen:
Enivej simulatori mogu da zvuce odlicno i zvucali su pre 6 godina a tek kako ce sad...

Kill surf city

Post by Kill surf city » 04 Feb 2011, 12:34

MUzzY wrote:
Kill surf city wrote: Dakle, cekam klip, cisto radi pojasnjenja. Na koje to tacno bendove/muzicare mislis?
Ko god zeli ovakvu pedalu misleci da je cool je totalni alternativac :mrgreen:
Mnogo muzike sam slusao i studirao i ja zaista ne kontam kako neko moze da smatra onu glupost "cool". Da izgleda cool i bas je fora da imas sinewave generator pod nogom... dalje od toga?
:hide: :kokice:

Zestok argument. Bolje da stanemo ovde, pa kud koji.

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 12:40

Zasto je potreban bilo kakav argument? To je moje misljenje. Ti imas svoje povodom toga i nekih drugih oblika gitarskog zvuka i eto, svi hepi.

Sto je najgore od svega ona nesrecna neupotrebljiva pedala bar zvuci "dobro"...

Voleo bih u nekoj posebnoj temi da mi neko da par primera svih tih "cool" pedala u akciji a da nisu guitar pro shop klipovi. Znaci u funkciji muzike. Ja mozda stvarno nisam slusao dobre muzicare.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 04 Feb 2011, 13:23

Meni je taj Geiger takodje kul :)
Jbg Muzzy, shto reche Rax koliko je neko dobar muzichar oznachava njegova sposobnost da se izrazi instrumentom. Formi izrazhavanja ima mnogo, u zavisnosti od konteksta. Shto ti je bar malo neverovatno da neko mozhe da se izrazi ovim "brojachem"? Na kraju krajeva, slushalac je onaj koji ce doneti sud. Ochigledno ima dosta ljudi koji na nekom podsvesnom, muzichki ne i nuzhno neobrazovanom, nivou primaju izraz koji muzichar, kormilar gajgerovog brojacha, pruzha. And they are lovin' it.
Slazhem se i ja da ima mnogo likova za koje su pedale svrha za sebe, a ne sredstvo. Shto je takodje po meni potpuno u redu.
S druge strane ti kazhesh da je u redu, i uvek se ogradish, ali ipak...iiiipak na kraju, negde, nekad zavucheno, a nekad otvoreno, ipak kao da kazhesh "sve je to lepo, svi su srecni, ali moja je poslednja" :)
Nishta lichno of course, just my point of view :ziveli: :ziveli: Rawk on, distort it, fuzz it, ring modulate it in a mush of analog delays, let's go people!

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Feb 2011, 13:27

Slicne naprave koriste legendarni megabendovi poput Sigue Sigue Sputnik. :bambi:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Feb 2011, 13:28

onaj gajger je odlicna zezalica za po kuci, ali da je iskoristis u bendu???? :? hmmmm... voleo bih to da vidim...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Feb 2011, 13:30

Cortex wrote:Na kraju krajeva, slushalac je onaj koji ce doneti sud. Ochigledno ima dosta ljudi koji na nekom podsvesnom, muzichki ne i nuzhno neobrazovanom, nivou primaju izraz koji muzichar, kormilar gajgerovog brojacha, pruzha. And they are lovin' it.
To ne samo da ne treba kuraziti vec ni dozvoliti. Vidi u sta se ovaj svet pretvorio unazad 20 godina zbog politicke korektnosti. Nismo svi jednaki, i ne treba dozvoliti svima da rade sta hoce. Samo eliti. A elita se postaje, ne radja se. :kokice:

Post Reply