Axe FX

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
xspaceman

Re: Axe FX

Post by xspaceman » 04 Feb 2011, 13:36

Dersu Uzala wrote: To ne samo da ne treba kuraziti vec ni dozvoliti. Vidi u sta se ovaj svet pretvorio unazad 20 godina zbog politicke korektnosti. Nismo svi jednaki, i ne treba dozvoliti svima da rade sta hoce. Samo eliti. A elita se postaje, ne radja se. :kokice:
Dersu jel ti to osnivas neku partiju? :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Feb 2011, 14:09

Ne razumem zasto geiger ne bi mogao da se koristi u bendu.
To sto mu vi ne vidite primenu, ne znaci da je neupotrebljiv. Ja ne vidim nikakvu pametnu primenu chorus-a, pa ga ne pljujem. :kokice:

Ovo postavljanje svog misljenja iznad svega i ubedjivanje drugih je totalno glupavo i nepotrebno.
Rekao si da mislis da je axe fx super, ja kazem da je sranje i tu se rasprava zavrsava. Ti koristi njega, ja cu pojacalo i svi srecni. Prica krenula od axe fx-a i stigla do toga da ce pojacala prestati da postoje... mislim... sta vam je ljudi...? :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Feb 2011, 14:17

MUzzY wrote: Ja sam sa kecom svirao zurke u skoli :mrgreen: Svi su me bledo gledali kad sam vukljao ceo komp da bih u njega ustekao gitaru (i to mic. in na SB Live! zbog +20db boosta :mrgreen: ) Posle su svi gitaristi blenuli u neverici koliko je zvuk bio dobar :)
:D
Svi gitaristi su blenuli?!
To mi je dovoljno.
Prodajem... NE, bacam svoje pojacalo i prelazim na racunar.

sl0e

Post by sl0e » 04 Feb 2011, 14:35

Ma taj fazon. :1: Ja imam 106 kila i ne mogu da stanem u helanke, automatski bataljujem gitaru. :kokice:

Image

Kill surf city

Post by Kill surf city » 04 Feb 2011, 14:59

Dersu Uzala wrote:
Cortex wrote:Na kraju krajeva, slushalac je onaj koji ce doneti sud. Ochigledno ima dosta ljudi koji na nekom podsvesnom, muzichki ne i nuzhno neobrazovanom, nivou primaju izraz koji muzichar, kormilar gajgerovog brojacha, pruzha. And they are lovin' it.
To ne samo da ne treba kuraziti vec ni dozvoliti. Vidi u sta se ovaj svet pretvorio unazad 20 godina zbog politicke korektnosti. Nismo svi jednaki, i ne treba dozvoliti svima da rade sta hoce. Samo eliti. A elita se postaje, ne radja se. :kokice:

Derszu, obecaj mi da ces uvek biti ovakav :kiss:
sl0e wrote:Ma taj fazon. :1: Ja imam 106 kila i ne mogu da stanem u helanke, automatski bataljujem gitaru. :kokice:

Image
Tako je, ako Akademski Glazbenici (nebojsak™) tako kazu, sta mi muzikanti imamo tu da dodamo ? ^^

nebojsak

Post by nebojsak » 04 Feb 2011, 15:07

U Srbiji se uspeh ne prašta :kokice:

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 04 Feb 2011, 17:36

Ah, molim te, prosvetli me.
Recimo od ovoga

preko ovoga

do ovoga

Ti kapiraš gitaru kako su te naučili, zar ne?
Ja gitaru kapiram metafizicki. Tajna vasione, komunikacija sa Bogom, nazovi kako hoces. Neke stvari ne mogu da se opisu recima i za mene je gitara jedna od tih stvari. To niko nije mogao da me nauci, morao sam da shvatim sam. Mozda bih mogao pomocu reci da ti priblizim na neki nacin, ali ne sada i na ovaj nacin, posto me iskreno zaista mrzi da kucam ili da se objasnjavam pred drugim(a).
Sama vestina sviranja tu igra odredjenu ulogu, ali nije presudna. Imas ljude koji znaju da sviraju ali vidis u njihovoj svirci da nesto ne stima. NE kapiraju. Kao npr Broderik, koji je tehnicki mnogo bolji od Fridmana. Odsvira on sve njegove tonove, ali to nije TA muzika. Ili jedan od nasih likova, da ga ne imenujem. Procitam njegovu biografiju i odusevim se, u fazonu, ma ovaj lik razbija verovatno, ne moze da bude los. Odgledam njegovu obradu Erika Dzonsona i zgrozim se koliko hladno i impotentno zvuci, ne da nema veze sa Erikom nego totalno drugi univerzum. A tonovi tu, odsvirani korektno.

Kada se ide previse u sirinu ostane samo povrsno shvatanje svega. Masa samo to i ume, da shvata povrsno sve, pa i muziku. To je i razlog postojanja i opstanka tolikih splacina koje neki nazivaju bendovima. Deo te mase su naravno i neki muzicari ( ovde ne pominjem kao dubinu matematicko posmatranje skala i harmonija i sl. , to je nesto drugo). Umesto da se ceni trud, rad i posvecenost ceni se neka bezvezarija, koja ce biti zamenjena drugom bezvezarijom u roku od 5 minuta.

Sama gitara je jako cudan instrument. Osim ako nije naslusan i brutalno objektivan prema sebi, gitarista ce uvek misliti da mu je sopstvena svirka dobra. Koliko god brljavio. Onda ce jednog dana, ako je 'alternativan', krenuti da vrti potove i da prica kako je skidao Malmstina, ali eto to nije za njega. To je on prevazisao, nazvao ga shredom i sada je sranje. ALI fora je sledeca- On zapravo nikada nije ni mogao da skine Malmstina i nikada nece moci. Jer da je mogao, jasno bi mu bilo koliko bi rada trebalo da se tako nesto dostigne i odrzi (sto je i jedan od razloga zasto to toliko vredi). NE MOZE to svako. Mogu da postujem npr. Bilija Korgana koji je video da mu ne ide i resio da pravi muziku onako kako zna. I ljude poput njega koji znaju gde im je mesto. Ono sto ne podnosim su njihovi sledbenici, koji su pogresno ukapirali celu pricu. Nije da imam nesto licno protiv, neka slusa ko sta hoce, svako ima pravo na izbor. Ali propovedanje gluposti kod mene nema prodju. Ostavicu to onima koji posecuju Exit, tamo ionako vecinu cine pacijenti, od bendova do publike.

Nema svrhe da nastavljamo ovu diskusiju i offtopic, ionako sam samo preko foruma hteo da skrenem paznju na jos jedan koncert. Usput sam svratio na ovu temu, cisto da vam ukazem na neke stvari. Ispalo je da je pojacalo religija koju treba slediti, a ne sprava koja bi trebalo da nam sluzi. Sta god.

Znate šta vam čika Thom Yorke kaže na najboljem albumu 90ih...
Ne secam se da su te reci bile na Images and words-u niti da taj Tom ima neke veze sa tim.

Posle 30 godina guljenja Strata i Maršala (half stack + jtm), jednom od njih se strašno sviđa kako gitarista na koncertu Faithlessa ne svira tonove nego zvukove.
Prepostavljam da se nisi setio da ga pitas da li bi on trampio te zvuke za zvuke svog Marsala. Jedna stvar je kada koristis neke zvuke i buku uzgred, kao zacin, a druga je kada ti oni menjaju sustinu.
A to sto se po danas po hiljaditi put pronalazi rupa na saksiji je druga prica.(apropo retrogradnosti)

Izvanredna tema.
:roll:

Rekao si da mislis da je axe fx super, ja kazem da je sranje i tu se rasprava zavrsava.
Problem je u tome sto axe jeste super, a ti klasicno lupas gluposti. Zaista ne znam kome bih pre poverovao, zatucanom klinji koji je probao 2 pojacala u zivotu i koji kritikuje spravu koju nije ni probao ili ljudima koji su svirali desetine skupih pojacala, a koji spravu hvale. O svirackim sposobnostima da ne pricamo. Tezak izbor.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Feb 2011, 17:53

Smaras.

Dushan S

Post by Dushan S » 04 Feb 2011, 17:54

Dersu Uzala wrote:
Dushan S wrote:
Dersu Uzala wrote: Pardon. Anyway, nisam cuo ni za lika niti jedan jedini od tih bendova. Ali tip je 1985. godiste sto samo potvrdjuje moju pricu.
Aaaaa, misliš, rad čoveka treba ocenjivati po tome koliko ima godina ili šta? Pa što ne kažeš? :)
Ehem, da citiram samog sebe:

"I naravno, MTV, svaka shusha dobila po pet minuta slave, one hit wonders, i ovi sad sta ce, snimaj sve sto ti padne saka, ko ce to da snima, inzenjeri koji se time bave 25 godina nece se bakcu sa didjitalijom, skupi su, i onda su tu uleteli neki novi klinci i sad je od svega toga nastala fama"

Jel...

Preskaces moje postove Dule ili ih ne citas u celini...A ja se nadao da se ono sto napisem uci napamet ko pesmica... :kokice:
Ne preskačem ja ništa, mada ti umeš zato da preskočiš kad si u žurbi :) Matoriji ljudi su "I get the job done", a alat im je onaj na koji su navikli. Ali evo ako su godine u pitanju, imaš i ovog momka, isto "Miksa filmove", nešto je stariji :mrgreen:
http://www.charlesdye.com/bio.html

U principu, mislim da je samo fabula da to nije tematika koja te interesuje, pa nisi sasvim apdejtovan...u poslednjih par godina se na nedeljnoj bazi gase veliki studiji a praktično da nema pop ploče koja nije "prošla kroz kompjuter". Nisam nešto apsolutnu ljubitelj digitalije (osim što meni lično omogućava da uradim nešto kući za malo para) pa da je u pitanju da "držim stranu", nego jbg, takvo stanje stvari.

guv'nor

Post by guv'nor » 04 Feb 2011, 17:58

Dushan S wrote:isto "Miksa filmove"
:lol: Eto nam novog izraza na MF-u. :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 19:11

Cortex wrote:Meni je taj Geiger takodje kul :)
Jbg Muzzy, shto reche Rax koliko je neko dobar muzichar oznachava njegova sposobnost da se izrazi instrumentom. Formi izrazhavanja ima mnogo, u zavisnosti od konteksta. Shto ti je bar malo neverovatno da neko mozhe da se izrazi ovim "brojachem"? Na kraju krajeva, slushalac je onaj koji ce doneti sud. Ochigledno ima dosta ljudi koji na nekom podsvesnom, muzichki ne i nuzhno neobrazovanom, nivou primaju izraz koji muzichar, kormilar gajgerovog brojacha, pruzha. And they are lovin' it.
Slazhem se i ja da ima mnogo likova za koje su pedale svrha za sebe, a ne sredstvo. Shto je takodje po meni potpuno u redu.
S druge strane ti kazhesh da je u redu, i uvek se ogradish, ali ipak...iiiipak na kraju, negde, nekad zavucheno, a nekad otvoreno, ipak kao da kazhesh "sve je to lepo, svi su srecni, ali moja je poslednja" :)
Nishta lichno of course, just my point of view :ziveli: :ziveli: Rawk on, distort it, fuzz it, ring modulate it in a mush of analog delays, let's go people!
Jbg. cortex i ja sam neki slusalac zar ne? :) Nigde ja nisam rekao niti mislim da je moja poslednja. Nisam skroman covek, daleko od toga ali nisam debil. Svako treba da trazi svoj izraz ja samo sebi dajem za pravo da ostrije kritikujem nesto sto zbog svog iskustva mogu da ocenim kao cist crap i stojim cvrsto iza toga. Zato i lepo molim da dobijem bar 2 klipa (posto svakoga moze jednom da usere) gde konkretno ova pedala doprinosi konkretno muzici i izrazu a nije na snimku samo zato sto je "cool". Moja nije poslednja i nikad nece biti ima i mnogo vecih ljudi od mene.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 04 Feb 2011, 19:18

MUzzY wrote: ima i mnogo vecih ljudi od mene.
Dersu?

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 19:18

Funkomat wrote:Ne razumem zasto geiger ne bi mogao da se koristi u bendu.
To sto mu vi ne vidite primenu, ne znaci da je neupotrebljiv. Ja ne vidim nikakvu pametnu primenu chorus-a, pa ga ne pljujem. :kokice:

Ovo postavljanje svog misljenja iznad svega i ubedjivanje drugih je totalno glupavo i nepotrebno.
Rekao si da mislis da je axe fx super, ja kazem da je sranje i tu se rasprava zavrsava. Ti koristi njega, ja cu pojacalo i svi srecni. Prica krenula od axe fx-a i stigla do toga da ce pojacala prestati da postoje... mislim... sta vam je ljudi...? :D
Ja eto ne razumem. Ti ako razumes voleo bih da mi objasnis sa 2 primera posto ne mogu da ti citam misli. Naglasavam da ovo najdobronamernije molim.

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 19:20

Funkomat wrote:
MUzzY wrote: Ja sam sa kecom svirao zurke u skoli :mrgreen: Svi su me bledo gledali kad sam vukljao ceo komp da bih u njega ustekao gitaru (i to mic. in na SB Live! zbog +20db boosta :mrgreen: ) Posle su svi gitaristi blenuli u neverici koliko je zvuk bio dobar :)
:D
Svi gitaristi su blenuli?!
To mi je dovoljno.
Prodajem... NE, bacam svoje pojacalo i prelazim na racunar.
I cemu sad ovaj odgovor? Samo sam naveo primer gde su ljudi bili prijatno iznenadjeni. Nisam uopste nigde rekao da sad svi koji imate pojacala treba da ih bacite... Stvarno, cemu ovakva prica?

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 19:21

Guitar_thrill wrote:
MUzzY wrote: ima i mnogo vecih ljudi od mene.
Dersu?
Ne poznajem licno coveka pa ne mogu da sudim.

Post Reply