Axe FX

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ssmc
Floyd

Re: Axe FX

Post by ssmc » 04 Feb 2011, 20:17

Meni je bambi baš gotivan.....osim ako ne znači naravno neko podjebavanje :?:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 04 Feb 2011, 20:32

Evo za Geiger-a, demo sa prilicno dobrim delovima, koji bi se uklopili u band setting lagano

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 04 Feb 2011, 20:37

U jbt shta se napravi od teme :lol:

Meni samo nije jasno Muzzy kako ne uvidjash da i ti kenjash o Geigeru a takodje ga nisi probao, dok onima koji pljuju po AXE-u upravo to podosta zamerash.
Shta cemo sad?

Mislim...ko zna, mozhda bash kad budesh probao geiger neshto ti klikne u glavi i ozhenish se devi ever :mrgreen: To nikad ne znamo....

:lol: :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 20:57

... ok :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 04 Feb 2011, 21:01

Nisam zadovoljan kolichinom tvoga iskupljenja i pokajanja :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Feb 2011, 21:38

xspaceman wrote: Dersu jel ti to osnivas neku partiju? :mrgreen:
:lol: Partiju saha.

Kakva crna partija, da se ja pitam bio bih kalifa nad kalifama. Kao sto rekoh, nismo svi rodjeni jednaki. Iznogoud is my name. :ziveli:
Last edited by Dersu Uzala on 04 Feb 2011, 21:49, edited 1 time in total.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Feb 2011, 21:40

Kill surf city wrote: Derszu, obecaj mi da ces uvek biti ovakav :kiss:
To ne mogu. Obecanje ludom radovanje. Al' trudicu se. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Feb 2011, 21:46

Dushan S wrote:Ne preskačem ja ništa, mada ti umeš zato da preskočiš kad si u žurbi :) Matoriji ljudi su "I get the job done", a alat im je onaj na koji su navikli. Ali evo ako su godine u pitanju, imaš i ovog momka, isto "Miksa filmove", nešto je stariji :mrgreen:
http://www.charlesdye.com/bio.html

U principu, mislim da je samo fabula da to nije tematika koja te interesuje, pa nisi sasvim apdejtovan...u poslednjih par godina se na nedeljnoj bazi gase veliki studiji a praktično da nema pop ploče koja nije "prošla kroz kompjuter". Nisam nešto apsolutnu ljubitelj digitalije (osim što meni lično omogućava da uradim nešto kući za malo para) pa da je u pitanju da "držim stranu", nego jbg, takvo stanje stvari.

Pa i ovo sam sve vec napisao. Samo je obrnut redosled reci u recenici.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Feb 2011, 21:51

xspaceman wrote:
sinisake wrote: Meni je njegovo pisanije dovoljno da shvatim da je Galakticki Imperator, narocito kad se nasika...
Image

:lol:
:grummel_2:

Image

:bravo:

Dushan S

Post by Dushan S » 04 Feb 2011, 21:52

Funkomat wrote:
MUzzY wrote: Ne razumem kako ona sineWave pedala moze ikako muzicki da se upotrebi.
Upravo to govorim. Ne razumes - ne znaci da ne moze.
Mozes reci da ti se ne svidja, da je sranje i slicno ali ne i "ne razumem i zbog toga je neupotrebljiva". Totalna glupost.

Ne znam koji bendovi koriste pedalu.
Trazi na jutubu.
Meni je interesantno kako se raspravljate za i protiv pedale a niko ne komentariše zašto ne valja pedala - zato što nije programambilna i ne prima midi :mrgreen: Ali zaista! Evo ja bih našao primenu te pedale, bilo bi interesantno odsvirati neki komad rifa kroz to, neki deo sola, znači neki detalji, produkcijske fore. Zatim neki pozadisnki zvuci, atmosfera. Ali su mi za to pedale kao format NEUPOTREBLJIVE. Zaista ne razumem kako neko misli da koristim pedalu koja ima on - off. Ili misle da kupim 6-7 komada pa tokom pesme da palim i gasim kad mi koji deo dođe. Mislim da bi većina takvih pedala koje prave specifične zvuke morale da imaju programambilnost i da primaju midi. Ovako mi je potpuno neupotrebljiva live, za snimanje ok.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Feb 2011, 22:04

MUzzY wrote:
Pa dobro, sta je White Stripes recimo?
Kako sta je. Dva odvratna pozera, disgusting pieces of shit. Antitalneti za bilo kakvu umetnost. Verovatno ih cekala karijera kao postara i kasirku pa su bili u fazonu, ma daj, aj prodamo muda za bubrege i foliramo se da smo 'umetnici'. Ti sedi za bubnjeve, nesto lupaj , znam da nemas pojma, ali izgledaj kao da si mmmmm bas to htela da "ocviras", ja cu da okacim gitaru na sebe mesto na ofinger, pa da probamo.

dweezil

Post by dweezil » 04 Feb 2011, 22:37

pa dobro taj Gieger bi se uklopio u neki Tom Morello ili industrial sound, daleko od toga da je neupotrebljiva, i iskreno zvuci dosta divlje i masno koliko se preko neta to moze cuti, mislim nije za fazon da je stalno ukljucena ali za neke momente, why not

Kill surf city

Post by Kill surf city » 04 Feb 2011, 22:43

dweezil wrote:pa dobro taj Gieger bi se uklopio u neki Tom Morello ili industrial sound, daleko od toga da je neupotrebljiva, i iskreno zvuci dosta divlje i masno koliko se preko neta to moze cuti, mislim nije za fazon da je stalno ukljucena ali za neke momente, why not
Pa narafski, ovaj rad, recimo:

or some such :bambi: nisu razjebani scramble fuzzovi nista novo, al ovaj je ipak digitalan. Meni licno je overkill, pre bih gledao manju verziju, kao sto sam rekao u drugoj temi.
Last edited by Kill surf city on 04 Feb 2011, 22:47, edited 1 time in total.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 04 Feb 2011, 22:44

Dersu Uzala wrote:
MUzzY wrote:
Pa dobro, sta je White Stripes recimo?
Kako sta je. Dva odvratna pozera, disgusting pieces of shit. Antitalneti za bilo kakvu umetnost. Verovatno ih cekala karijera kao postara i kasirku pa su bili u fazonu, ma daj, aj prodamo muda za bubrege i foliramo se da smo 'umetnici'. Ti sedi za bubnjeve, nesto lupaj , znam da nemas pojma, ali izgledaj kao da si mmmmm bas to htela da "ocviras", ja cu da okacim gitaru na sebe mesto na ofinger, pa da probamo.
:bambi: :bambi: :bambi: :bambi: :bambi:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Feb 2011, 22:58

Dushan S wrote:...a niko ne komentariše zašto ne valja pedala - zato što nije programambilna i ne prima midi :mrgreen: Ali zaista! Evo ja bih našao primenu te pedale, bilo bi interesantno odsvirati neki komad rifa kroz to, neki deo sola, znači neki detalji, produkcijske fore. Zatim neki pozadisnki zvuci, atmosfera.
Aj kad si vec ozbiljan i praktican da budem i ja kolko toliko ozbiljan i pragmatican.

Salu na stranu, ja licno smatram ovakvu pedalu 'neupotrebljivom' jer mi nije upotrebljiva 99% vremena. Ne daje mi neki osnovni zvuk. Zvuk koji ta pedala daje je krajnje neprijatan za moje uho, ali cak i to nije bitno. Bitno je da ne mogu da je koristim kroz celu pesmu, album ili opus da ne kazem karijeru, sve i da sam profesionalni muzicar. Naravno, nista ta pedala nije specijalno nezgodna, ne bih mogao da koristim ni najobicniji reverb ili delay ili chorus, pa cak ni distorziju kroz citav 'zivotni i umetnicki opus'.

Postoji masa poznatih i priznatih bendova (istorijski) koji u svom radu koriste raznorazne efekte, kako ti kazes, kao produkcijsku foru, za 'komad rifa', neki deo sola, neke detalje, pozadinu, atmosferu. Padaju odmah na pamet King Crimson, Pink Floyd, Yes, Genesis, Rush sve meni dragi bendovi. A postoje i QOTSA i White Stripes i The Hives i The Vines i sve to.

E sad, kad Crimsonima, Floydima, Yesu, Genesisu, Rushu iskljucis sve te dzidze bidze i samo ih provuces kroz pojacalo, stavise prebacis ih na akustare unplugged, ne menjaju se stvari znacajno. Ne u toj meri. I dalje je to ista kompozicija, isti aranzman (ili se malcice preradi), ista melodija, iste solaze, iste harmonije, samo zvuk nije identican. Ali pesmu uvek prepoznas. Zato sto ima harmoniju, melodiju, aranzman, strukturu, jednostavno prepoznatljivo. Kad iskljucis sve te kerefeke ovim drugima, QOTSA, White Stripes i ta ekipa, cujes samo kling-klang. To vise Bog Otac ne moze da prepozna. Citav njihov 'stil' se bazira na opremi a ne na muzici i muzickom izrazaju. Apocalyptica je uspela cak i Metallicu da 'opravda' muzicki tako sto su pokazali da to isto sto Tallica svira 200km/h preko uber distorzije moze sasvim smireno i stalozeno da se ocvira na gudackim instrumentima bez ikakvog pojacanja. I ni Betoven se toga ne bi postideo. Znaci, prvoj grupi su efekti zgodni da popune neke praznine ili ofarbaju malo zvuk itd itd, drugoj grupi se komplet muzicki sadrzaj bazira na elektronici a ne na notnom sadrzaju. Iako mene zanima samo ona prva grupa (oni sto sviraju muziku), sasvim mi je ok da postoji i ova druga grupa (oni sto dizu graju) i to koristi kako koristi, samo je to meni neslusljivo i neupotrebljivo 99% vremena, kazem. Doduse, nervira me kad pocnu da uzdizu ovu drugu grupu u nebesa (alternativnu jel, oni su alternativa muzici valjda, a mene bas muzika zanima, nema tu nikakve alternative); ali isto tako me nervira i kad pocnu onu prvu grupu da kuju u zvezde. No ovo poslednje je samo moj problem i niciji vise.

Post Reply