Mislim da je splitabilni Alnico (85).MUzzY wrote:89? Why bre?
Cek, to bese splitabilna varijanta neka?
Rooster
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Rooster
Plus jeannemanjavelimirovic wrote:Da, sundjer je ok varijanta ili neko platno cisto da ne vibriraju federeri. Meni se nije rashtimala za dva dana ultra teskog maltretiranja![]()
Evo jos neki kao bluz, mada vishe strumming neki..fender twin reverb 65, breakup sa amplitube fender-a, ovaj shum shto se cuje se cuo i dok je gitara stishana, verovatno je do tog preseta ali ne smeta nadam se mnogo...
http://www.box.net/shared/vzgv7n4y60 srednji magnet pa medju pozicija pa bridge magnet
...shvatih da nisam imao u onim gore testovima neki slican trip, a najcesce sviram ovih dana na takvim "otpanjeno pojacalo" podesavanjima, pa rekoh, da i to snimim, da ne ostanem duzan![]()
Ljudi, shta bih rekao...kupujute dok ima, makar imali gitaru i sve, ovo uvek dobro dodje kao rezerva bar, mada, shto vishe sviram, vidim vec da ce ici na svirke bez ikakvih problema.
Ja najozbiljnije razmatram kupovinu u neko dogledno vreme. Svirao sam je skoro još malo, i to je must have. Maple, čivije koje izuvaju kako drže štim sa drkanjem tremola, sasvim pristojan zvuk, sve za 75 ojra. Bruka.
Ima li ih u Idei u BG-u trenutno, hocu da ga kupim?
Ima u Idei u jajincima.Video da imaju 2 komada.Blingo wrote:Ima li ih u Idei u BG-u trenutno, hocu da ga kupim?
Pazario!
Ljubazno osoblje mi je otvorilo obe kutie i mogao sam da biram... Na beloj se E1 zica podvukla pod 6 prag, tako da sam je odmah eliminisao i posle 2 minuta zagledanja, odlucih se za crvenu. Iz Idee, sam zapalio pravo do studia, da je testiram u realnim uslovima.
Telo je sastavljeno iz 6 delova a vrat iz jednog. Ne znam cime su motivisani radnici koji prave ove gitare, ali lak je nanesen perfektno, nigde ni jednog jedinog mehurica ili sta slicnog.
Pragovi su lose obradjeni... Nije da se covek posece, ali posle 2-3h svirke prsti su mi bas ogrubeli - koza je bila ostecena hiljadama mikro ogrebotina, tako da sam uzeo smirglu i resio to za 20ak min. Takodje, pragovi su tanki i mali, kao vintage varijanta, na sta nisam navikao, ali to je samo stvar navike.
Civije deluju kao da su ok. Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdima jer sam odmah stavio nove zice,pa cem koji dan da lepo legnu, ali deluju kao da su dobre. Koliko ce trajati, ce da vidimo!
Normalno, odmah sam se latio srafcigera i skinuo masku, da zavirim ispod haube! Na moje iznenadjenje, u mesto lonca spageta, docekao me je jako pedantan rad radnika s lemilicom. - Ni jedna zica nije predugacka, sve izgleda kao da je cvrsto zalemljeno... Sve u svemu, jako dobro! Jos jedno iznenjadejnje su bule rupe za megnete, te se u mesto ocekivanog kanala, nalaze 3 zasebne rupe, za svaki magnet, s tim da je na bridzu ostravljena rupa za hambaker.
Tremolo nemam pojma kakav je, jer, u globalu, to slabo koristim, ali ni na ovoj gitari rucuca nije mogla da se usrafi do kraja i bila je jako daleko od tela, tako da se meni cini da istovremeno sviranje i akanje tremola nije moguce.
U odnosu sa drugima...
U direktnom poredjenju sa dva Squiera Affiniti serie, Rooster je i po pitanju drveta od kojeg je izradjen vrat i sveopsteg utiska odneo pobedu. U odnosu na Yamaha Pacificu iz neke 2002., rekao bih da su na istom nivou, ali u poredjenju sa Pacificom koja je skoro kupljena u Mitrosu, Rooster je, po pitanju utiska koji ostavlja izasao kao pobednik. Od mog Washburna s pocetka '90 je izgubio jer je Washburn (meni) ipak bolje zvucao, mada ipak je Washburn u rangu bar 5 puta skupljih gitara. Nikada u zivotu nisam imao prilike da probam neki MIM strat (u sustini, nikada me nije ni interesovalo, jer sam, ipak, ljubitelj mahagonia s hambakerima), tako da, za razliku od Nemanje, po tom pitanju nemam sta da kazem, ali u poredjenju sa Squier CV, ipak bih rekao da je ova serija Squiera bolja od ''pevca''.
Uzeo sam ga jer mi je potrebna gitara koja ce non-stop sedeti u studiu, kako bih imao na cemu da sviram kada me mrzi ili nisam u mogucnosti da nosim neku od svojih skupljih gitara na probu i da se ne sekiram hoce li je neko akati i sjebati nesto u mom odsustvu i mislim da sam napravio odlican posao!
Preporucio bih je svakom pocetniku, jer ni manje para ni vise muzike! 
P.S. Veliki pozdrav za ssmc-a, koji je u ovoj operaciji kupovine preuzeo na sebe ulogu izvidjaca!

Ljubazno osoblje mi je otvorilo obe kutie i mogao sam da biram... Na beloj se E1 zica podvukla pod 6 prag, tako da sam je odmah eliminisao i posle 2 minuta zagledanja, odlucih se za crvenu. Iz Idee, sam zapalio pravo do studia, da je testiram u realnim uslovima.
Telo je sastavljeno iz 6 delova a vrat iz jednog. Ne znam cime su motivisani radnici koji prave ove gitare, ali lak je nanesen perfektno, nigde ni jednog jedinog mehurica ili sta slicnog.
Pragovi su lose obradjeni... Nije da se covek posece, ali posle 2-3h svirke prsti su mi bas ogrubeli - koza je bila ostecena hiljadama mikro ogrebotina, tako da sam uzeo smirglu i resio to za 20ak min. Takodje, pragovi su tanki i mali, kao vintage varijanta, na sta nisam navikao, ali to je samo stvar navike.
Civije deluju kao da su ok. Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdima jer sam odmah stavio nove zice,pa cem koji dan da lepo legnu, ali deluju kao da su dobre. Koliko ce trajati, ce da vidimo!

Normalno, odmah sam se latio srafcigera i skinuo masku, da zavirim ispod haube! Na moje iznenadjenje, u mesto lonca spageta, docekao me je jako pedantan rad radnika s lemilicom. - Ni jedna zica nije predugacka, sve izgleda kao da je cvrsto zalemljeno... Sve u svemu, jako dobro! Jos jedno iznenjadejnje su bule rupe za megnete, te se u mesto ocekivanog kanala, nalaze 3 zasebne rupe, za svaki magnet, s tim da je na bridzu ostravljena rupa za hambaker.
Tremolo nemam pojma kakav je, jer, u globalu, to slabo koristim, ali ni na ovoj gitari rucuca nije mogla da se usrafi do kraja i bila je jako daleko od tela, tako da se meni cini da istovremeno sviranje i akanje tremola nije moguce.
U odnosu sa drugima...
U direktnom poredjenju sa dva Squiera Affiniti serie, Rooster je i po pitanju drveta od kojeg je izradjen vrat i sveopsteg utiska odneo pobedu. U odnosu na Yamaha Pacificu iz neke 2002., rekao bih da su na istom nivou, ali u poredjenju sa Pacificom koja je skoro kupljena u Mitrosu, Rooster je, po pitanju utiska koji ostavlja izasao kao pobednik. Od mog Washburna s pocetka '90 je izgubio jer je Washburn (meni) ipak bolje zvucao, mada ipak je Washburn u rangu bar 5 puta skupljih gitara. Nikada u zivotu nisam imao prilike da probam neki MIM strat (u sustini, nikada me nije ni interesovalo, jer sam, ipak, ljubitelj mahagonia s hambakerima), tako da, za razliku od Nemanje, po tom pitanju nemam sta da kazem, ali u poredjenju sa Squier CV, ipak bih rekao da je ova serija Squiera bolja od ''pevca''.
Uzeo sam ga jer mi je potrebna gitara koja ce non-stop sedeti u studiu, kako bih imao na cemu da sviram kada me mrzi ili nisam u mogucnosti da nosim neku od svojih skupljih gitara na probu i da se ne sekiram hoce li je neko akati i sjebati nesto u mom odsustvu i mislim da sam napravio odlican posao!

P.S. Veliki pozdrav za ssmc-a, koji je u ovoj operaciji kupovine preuzeo na sebe ulogu izvidjaca!

Blingo wrote:Pazario!![]()
U odnosu sa drugima...
Uzeo sam ga jer mi je potrebna gitara koja ce non-stop sedeti u studiu, kako bih imao na cemu da sviram kada me mrzi ili nisam u mogucnosti da nosim neku od svojih skupljih gitara na probu i da se ne sekiram hoce li je neko akati i sjebati nesto u mom odsustvu i mislim da sam napravio odlican posao!Preporucio bih je svakom pocetniku, jer ni manje para ni vise muzike!
Ništa vala,samo nek' kukuriče

E nek' si mu citirao ceo post i napisao 3 reci 

Hahaha,a mrzelo me da tranžiram ceo citat.Drago mi da je kupio gitaru,mada me iskreno čudi da nema recimo u većoj Idei na Novom Beogradu,ili gde su im već Immo centri.MUzzY wrote:E nek' si mu citirao ceo post i napisao 3 reci
I da,ja nisam probao gitaru,jerbo su oblepili kutije onom trakom kojom vezuju ljude u filmovima.
Blingo wrote: P.S. Veliki pozdrav za ssmc-a, koji je u ovoj operaciji kupovine preuzeo na sebe ulogu izvidjaca!

Gle hajvane, dosli ovde segu da teraju! 
Bolje bi vam bilo da se igrate s pevcima!
A da, nemate ih! 

Bolje bi vam bilo da se igrate s pevcima!

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
hhahahahhahaha, kako nemaju?....Blingo wrote:Gle hajvane, dosli ovde segu da teraju!
Bolje bi vam bilo da se igrate s pevcima!A da, nemate ih!

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Evo da vidite kako Pevac izgleda iznutra..lepo su oni to sasekli....A evo da vidite kako je kad neko ima idiotske ideje - imao sam jednu staru belu masku strata koju sam prekrio kozom (EKOkozhom
) jer sam negde video takvu koznu masku, pa mi se svidelo a i mrzi me da dajem 30evra na crnu masku, onih jeftinih nema...Koza je inace zayebana za seckati ravno, pogotovo ova eko, ostavlja koncice iza sebe i sl, pa i nije najlepshe kad se gleda izbliza, ali ko da je i bitno... Pevac sa novom kozurom jea jea...
Usput sam nakapao malko voska okolo navoja zice magneta i cini mi se da jos manje zuji pa je sad sasvim kul...

josh malo pa Suhr jbt...

I'm not so Suhre