Pozdrav svima.
Forum je odlican, ozbiljan, u pozitivnom smislu,puno korisnih informacija za nas starije

.Izmedju ostalog ovde sam i saznao o Blade gitarama.
Bio sam u dilemi sta kupiti za oko 500 evra, a da je klasicna kopija strata.Sto vise za tu cenu.Odlucio sam se za Blade Tex St Pro.Kupio sam ga letos u Artistu u NS za 550 evra (3ts rosewood).
Imao sam ranije i americkog standarda, pa bih mogao da poredim, koliko me secanje sluzi, posto sam Fendera prodao pre 10-tak godina.Nakon toga slabo sam svirao.
Sto se Blade-a tice prvo sto primetim je da je kvalitet izrade zaista dobar.Gitara deluje utegnuto, uradjena je kvalitetno, sve je na svom mestu, finish izgleda odlicno.Tu zamerke nema.
Pragovi su obradjeni dobro, kod mene 13-ti malo strci nista srasno (s obzirom da sam gitaru narucio postom bez probe dobro je), nisam je nivelisao, zato je akcija malo visa, oko 1.9mm
(12.5 " radius, sve zice su na istoj visini).Hardware bi mogao da bude bolji, kao i magneti (u odnosu na Am strata), mada nisam imao nikakvih problema sa rastimavanjem,pucanjem zica itd.
Zvuk je mutniji u odnosu na Fendera, mada meni licno puno znaci VSC elektronika, kako su oni to zamislili i sa vratom i sa VSC-om, stratocaster a da malo zvuci i kao Gibson.Za drive middle, a za clean treble-bass boost.
Ukljucen je u Behringera VT50FX, kupljenog isto u Artistu prosle godine za 150 evra.Nisam imao prilike da probam mex Fendere, mada sam cuo da su kod Blade gitara odstupanja manja (manje su sanse da naletis na lose
uradjen instrument).Uz gitaru dolazi i Blade kofer, koji se moze nositi i na ledjima, ima i mogucnost zakjucavanja.Uradjen je kao daje punjen pur penom, unutra postavljen, daleko je bolji od svake futrole.
Eto to je moj kratak opis. Preporucujem svakom ko hoce gitaru za oko 500 evrica da proba Blade, vidim da sada imaju i XF-seriju, za zescu svirku
Jos jedan pozdrav za sve forumase.Ziveli