Blade texas deluxe vs MIM Fender

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Hotstepper

Re: Blade texas deluxe vs MIM Fender

Post by Hotstepper » 03 May 2010, 13:06

sirkan wrote:
Ako hoces da izbegnes neprijatno zujanje a da zadrzis karakter vintige Fender zvuka resenje su Noiselles vintage magneti....[/quote]

FENDER Noiselles Vintage?

progg

Post by progg » 03 May 2010, 13:17

Hotstepper wrote:FENDER Noiselles Vintage?
this: http://www.fender.com/products/search.p ... 0992115006

Hotstepper

Post by Hotstepper » 03 May 2010, 13:31

Thanx friends... Ovi nisu ni preterano skupi..
sad cu malo da pro-YouTube-ujem da chujem neke snimke ...

kobaccc

Post by kobaccc » 05 Feb 2011, 19:55

Jel zna neko kakvo je stanje u Artistu sa Blade gitarama... da li ih imaju na lageru ili ih i dalje samo na sajtu imaju?

Hotstepper

Post by Hotstepper » 05 Feb 2011, 20:00

Gde, NS ili BG?

kobaccc

Post by kobaccc » 05 Feb 2011, 20:03

Sve jedno...
bas sam resio da uzmem texas standard pro tako da ako ih imaju negde uzeo bih

Hotstepper

Post by Hotstepper » 05 Feb 2011, 20:09

nazovi slobodno telefonom, sve ce ti reci, a u NS-u sam video strata texas classic, i da, cene nisu kao na sajtu....

kobaccc

Post by kobaccc » 05 Feb 2011, 20:12

OK hvala....
jel znas koja je cena texas classica i da li mozda znas koja je razlika izmedju standarda i classica, jel samo aktivna el. ili mozda jos nesto

Hotstepper

Post by Hotstepper » 05 Feb 2011, 20:39

47000din je texas classic.. to je osnovni model, dno blade-a, imao sam ga godinu i po dana i super je, a pro valjda osim elektronike ima i sa maple vratom i u vise boja. Ne znam da li je hardver kvalitetniji, drugaciji, ili bilo sta ali ovaj sto sam ja imao je sjajan..

rockozaurus

Post by rockozaurus » 06 Feb 2011, 20:38

Dugo sam se cudio da li da se mesam i da kvarim ovaj princezin san ili..?Al sta da radim , ne da mi djavo mira...Vidim da ovde u lepoj nam Srbiji postoji neki kult Blejd gitara...Ne znam zasto i odakle ali mislim da nije u opste opravdan.Svuda u Svetu Blejd prolazi kao sredje i malo iznad srednjeg proseka i uporedjivati ga sa Fenderom pa to bio i meksicki je dosta neukusno, po meni.Da neko ne bi kazao evo ga opet ovaj s nekom ofrlje teorijom, reci cu da sam imao do sada dva blejdova "bisera" i nikad vise, sto se mene tice!Prva je bila Callifornia classic stratocaster, ok, neko ce reci :Ha, pa to je naj niza serija itd.Da , jeste naj bednija ali je Blejd, ehej..!Zvuk:moze se reci, nije los ali nema veze sa originalom.Naravno, najvise zaradi materijala od kojeg je napravljena.Neko ce reci:Pa sta!?Nista, rekao bih ja, stvar ukusa ali ono sto je bilo frapantno i sto nisam primetio prilikom kupovine je dosta veliko izmetnuce kod vrata!?Da mili moji, nisam mogao danima da je nastimujem i jednog lepog dana sam otisao kod majstora i na moje veliko iznenadjene, majstor mi je rekao da je vrat tako usukan da mu nema leka... :( Posto je gitara bila u garanciji, odnesem, vratim (sve se desava u inostranstvu) i posto sam bio ubedjen kao i vi da je to jedina gitara u istoriji Levinsonove kompanije sa defektom, izaberem ponovo gitaru sa ovom markom samo Telecaster Delta Standard.Gitara, sa zaista perfektnom spoljasnoscu tobaco sunburst,aktivna elektronika, pravi lepotan.Zvuk mnogo bogatiji(i razlicitiji) nego na predhodnoj itd.Ali, "ne lezi vraze", posle nekoliko meseci primetim ja da prilikom sviranja na odredjenim pragovima "zujanje"...Odem ja ponovo kod majstora a on ce:Cestitam, pragovi su poceli da rade (tj. da ispadaju).Da, popravka se satoji u vadjenju svih pragova, ravnanju grifa i ponovnom refretu...Kad sam cuo cenu, odma sam se odrekao svog "lepotana". :cry: Sa malo srece uspeo sam da ga prodam za iste pare, itd.Zasto ja sve ovo pisem?Da bih ispao originalan?Ne,braco, da bi vam ukazao da kada resite da kupite neku od ovih gitara, dobro ogledate i pogledate.Levinson je odavno preselio proizvodnju u Kinu.Reklama im glasi, otprilike,drvenarija iz Kine, hardver iz Koreje,zglabanje i finis u Svajcarskoj.Samo za ovo poslednje nesto nisam ubedjen.Da ne govorim da je cena ovde u Srbiji doooossttaaaaaaaaaa naduvana.Mene je telac kostao negde oko 340e a ovde mislim da je nad 500e.Pozdrav i ne zamerite. :ziveli:

Bozha

Post by Bozha » 07 Feb 2011, 00:52

Hm, da... Negde sam vec pisao, obecavam da je ovo poslednji put... :bambi: Svojevremeno, kad sam ucestvovao u kupovini Blade strata, to je bila najbolje sastavljena fenderolika gitara u gradu, u tom rangu, do nekih recimo 500tinjak e. Svi Fenderi do te cifre su bili aljkavo napravljeni. Svakom se vec na prvi pogled videla neka greska. Ok, Bladeovim magnetima je falilo malo zivosti, ali je drvo bilo za ponos. Neki tvrde da Fender najgore komade salje u ovaj deo sveta, dok najbolji zavrsavaju na zapadu. Izgleda da je Blade ima suprotnu logiku? ;)

veljkovicdani

Post by veljkovicdani » 12 Feb 2011, 13:39

Pozdrav svima.
Forum je odlican, ozbiljan, u pozitivnom smislu,puno korisnih informacija za nas starije :) .Izmedju ostalog ovde sam i saznao o Blade gitarama.
Bio sam u dilemi sta kupiti za oko 500 evra, a da je klasicna kopija strata.Sto vise za tu cenu.Odlucio sam se za Blade Tex St Pro.Kupio sam ga letos u Artistu u NS za 550 evra (3ts rosewood).
Imao sam ranije i americkog standarda, pa bih mogao da poredim, koliko me secanje sluzi, posto sam Fendera prodao pre 10-tak godina.Nakon toga slabo sam svirao.
Sto se Blade-a tice prvo sto primetim je da je kvalitet izrade zaista dobar.Gitara deluje utegnuto, uradjena je kvalitetno, sve je na svom mestu, finish izgleda odlicno.Tu zamerke nema.
Pragovi su obradjeni dobro, kod mene 13-ti malo strci nista srasno (s obzirom da sam gitaru narucio postom bez probe dobro je), nisam je nivelisao, zato je akcija malo visa, oko 1.9mm
(12.5 " radius, sve zice su na istoj visini).Hardware bi mogao da bude bolji, kao i magneti (u odnosu na Am strata), mada nisam imao nikakvih problema sa rastimavanjem,pucanjem zica itd.
Zvuk je mutniji u odnosu na Fendera, mada meni licno puno znaci VSC elektronika, kako su oni to zamislili i sa vratom i sa VSC-om, stratocaster a da malo zvuci i kao Gibson.Za drive middle, a za clean treble-bass boost.
Ukljucen je u Behringera VT50FX, kupljenog isto u Artistu prosle godine za 150 evra.Nisam imao prilike da probam mex Fendere, mada sam cuo da su kod Blade gitara odstupanja manja (manje su sanse da naletis na lose
uradjen instrument).Uz gitaru dolazi i Blade kofer, koji se moze nositi i na ledjima, ima i mogucnost zakjucavanja.Uradjen je kao daje punjen pur penom, unutra postavljen, daleko je bolji od svake futrole.
Eto to je moj kratak opis. Preporucujem svakom ko hoce gitaru za oko 500 evrica da proba Blade, vidim da sada imaju i XF-seriju, za zescu svirku :metal:
Jos jedan pozdrav za sve forumase.Ziveli :ziveli:

veljkovicdani

Post by veljkovicdani » 12 Jul 2011, 16:47

Evo mog Blade-a.Prvi put postavljam slike, ne znam da li dobro radim.
Ako nesto ne valja ispravite me.Ne znam kako da postavim slike na forum ::ranting:: , pa evo adrese.

http://my.imageshack.us/v_images.php

veljkovicdani

Post by veljkovicdani » 12 Jul 2011, 17:34

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 12 Jul 2011, 18:56

Lepo druzhe, kako ti se svidja taj Blade na drive-u, predpostavljam da je bolji nego na clean-u? Lichno, imam samo pohvale na Blade gitare...

Post Reply