Fender Rumble

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

mortcinder

Fender Rumble

Post by mortcinder » 10 Jan 2011, 21:27

Danas sam kupio Fender Rumble pojacalo.Da li je neko imao ovakvo pojacalo i da li moze da podeli svoja iskustva. :metal:

the bassman

Re: Fender Rumble

Post by the bassman » 11 Jan 2011, 13:07

Pa cestitam, mada nikad u zivotu se nisam ustekao u neki Fender, tako da ti nisam od neke pomoci, posto si ga vec pazario to ti je, sto ti je, sam ces ionako najbolje da skontas sta je i kako je. :ziveli:

mortcinder

Post by mortcinder » 11 Jan 2011, 18:21

Hvala bassman, pojacalo je probano, i super je, ima mek vintage zvuk koji mi se svidja, mada eq drzim na nultoj poziciji.Znam da je offtopic, ali da li neko moze da mi objasni kako se steluju ekvilajyeri? :roll:

the bassman

Post by the bassman » 11 Jan 2011, 18:34

mortcinder wrote:Hvala bassman, pojacalo je probano, i super je, ima mek vintage zvuk koji mi se svidja, mada eq drzim na nultoj poziciji.Znam da je offtopic, ali da li neko moze da mi objasni kako se steluju ekvilajyeri? :roll:
U bre brate, pa kako to neko moze da ti kaze? To ti je nesto skroz individualno, sve to zavisi od toga sta ti ustvari zelis od svog amp-a. Nego da si lepo nadjes vremena, pa polako jedno po jedno dok ne nadjes pravi sound. :cao:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 11 Jan 2011, 19:33

Čudno mi je da postoji neko ko se nije bar jednom uštekao u Rumble, jedno vreme je to bilo najčešće pojačalo i redovno sam ga susretao po raznim festivalima, klubovima i studijima. Nije loše, a naročito one starije serije (najčešće sam se susretao sa serijom od 100w i sa jednom 15-icom) su prilično neuništive i znam za par komada koji su preživeli dosta maltretiranja od strane dosta basista i dosta žanrova.

Probao sam jednom u radnji 2x10/100w varijantu i nije nimalo loša. Može fino da se udesi.

Od skora se pojavila potpuno nova serija, pa sad ova najača nisu po 100w nego po 350w, čini mi se, to nisam još imao prilike da vidim, ali me zanima.

A da, oko podešavanja eq-a, pa vidiš ovako, sve na podne i tepaš :)
Onda vidiš šta možeš iz svoje gitare da izvučeš, pa onda malo slušaš druge basiste, pa onda kreneš da vrtiš eq potenciometre...
A sve to dosta zavisi od toga da li sviraš kući sam, ili sa bendom na probi, ili sa bendom u klubu ili na stadionu... Hoću da kažem, ako si pazario Rumble od 30w, ne verujem da će ti eq mnogo pomoći ako sviraš na stadionu :P
Da se uozbiljim. Lako kući možeš da namestiš neki moćan, pun i basovit ton, ali verovatno kad se malkice pojačaš da bi bio u slici sa bubnjarem i gitaristom, takav ton u tvom pojačalu postane nedefinisan, prduckav i uglavnom neupotrebljiv i to se dešava i sa pojačalima i od 300w u zavisnosti od uslova svirke, prostora u kome se svira, vrste muzike, konfigurcije zvučnika bas pojačala i sl... Samo lagano i :ziveli:
Last edited by sirac-šunka on 11 Jan 2011, 19:42, edited 1 time in total.

mortcinder

Post by mortcinder » 11 Jan 2011, 19:34

hvala jos jednom bassman.Ce da se igramo :metal:

mortcinder

Post by mortcinder » 11 Jan 2011, 19:40

JA sam uzeo kucnu varijanto, ovu 15-cu, potpuno zadovoljava, i ispunjava uslove, nerviranje komsija :lol:

the bassman

Post by the bassman » 11 Jan 2011, 19:55

@ sirac: U bre, pa da sam rekao da se nikada nisam ustekao u ampeg pa da se cudis, ali rumble, wtf?! :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 11 Jan 2011, 20:12

Hm... :hmm: pa onda meno to pojačalo iz nekog razloga neprekidno prati... možda je neko prokletstvo... stvarno bih više voleo da je ampeg :ziveli:

mortcinder

Post by mortcinder » 11 Jan 2011, 20:14

Hvala Sirac na savetima, ovaj Rumble je mnogo bolji od predjasnjeg mog, neko Bucklay pojacalo shit od pojacala.

Cope

Post by Cope » 13 Feb 2011, 01:54

Ja sam imao priliku par puta da se ubodem u baš taj kombaš od navodno 100W, sa jednom petnajom, i svaki put sam imao utisak da će da umre pored bubnja, i gitarskih ne više od 50W...
Na bridž magnetu još đene-đene, ima nekog smisla, na drugim setovima nešto mi je mršavo, premda iz njega izbija pozamašna količina vazduha, fali mi malo konkretnog rada.
Takođe zna da pokaže i sve slabosti tranzistorca i da uđe u drajv kada se otpanji preko 40% snage.
U kamernim uslovima i uz dodatnu ozvuku kapiram da već ima nekog smisla.

Ja prosto ne mogu da imam poverenja u spravu na kojoj piše "Fender" ovim novim kretenski redizajniranim logoom...

Ćale je prodao fabriku čini me se još davne 1978. Od tad ko šta ima sreću da dovati a da valja od sprava na kojima piše Fender...

Zoxybass

Post by Zoxybass » 13 Feb 2011, 12:12

Cope wrote:Od tad ko šta ima sreću da dovati a da valja od sprava na kojima piše Fender...
Jao ne opet...Pandorina kutija... :)

Cope

Post by Cope » 13 Feb 2011, 12:15

Zoxybass wrote:
Cope wrote:Od tad ko šta ima sreću da dovati a da valja od sprava na kojima piše Fender...
Jao ne opet...Pandorina kutija... :)
"Fender" - veliku energiju to ime nosi 8)

Nego da citiram majstor Šanjiku, mog prijatelja i komšiju: "Od deset Fendera - jedan valja, od deset Gibsona - jedan ne valja"

Nisam pretenciozan, volim tu firmu možda kao ni jednu, i sve su mi gitare fenderolike, ali istina je to što stari kaže kada je proizvodni program za narod u pitanju. :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Feb 2011, 12:45

Rumble....meni se nikad nije neshto svideo, jer nije preterano definisan zvuk, ali shto kaze Sirac, moze da se dotera pa da odradi svirku...po meni je to pandan onim FM (frontman) pojacalima za gitaru njihovim....koja imaju pristojan clean, ali na drajvu se izgube u miksu momentalno. :kokice:

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 13 Feb 2011, 13:04

Ni dovoljno jeftino, ni preterano dobro... al' od malog jace, a od "jakog" jeftinije... taman negde izmedju... kosta kao roland od 30w... sta znam... kao Ford Fusion - nije ni mali, a nije ni dzip, nije limuzina, al zato ima mali gepek... wtf?!

Post Reply