Yamaha C70 ?

Post Reply
Vlajko

Yamaha C70 ?

Post by Vlajko » 07 Feb 2008, 15:59

Zdravo narode,

Sviram nekih 3-4 meseca, na tudjoj gitari, pa sam resio da se pocastim jednom klasicnom gitarom - obzirom da planiram da sviram pre svega klasicne stvari, pomalo flamenco, jazz... spreman sam da dam grubo od 100 do 250 eur. Inace iz BG-a sam.
E sad, razgledao sam neke gitare po sajtovima i cesto nailazim na yamahu C 70 koja se pominje kao dobar "value for money", medjutim vidim na je ovde niko ne pominje, dok se C 40 recimo provukla par puta kroz forum, i to uglavnom u pozitivnom kontekstu (za te pare).
Dakle, ne trazim top kvalitet, jos sam na pocetku, treba mi nesto prihvatljivog kvaliteta za prihvatljivu cenu.
Zanima me sta mislite o Yamahi C70 ili o nekoj drugoj opciji za pare i svrhu koju sam naveo. Pozdrav i hvala unapred

Critical
PedoBear

Re: Yamaha C70 ?

Post by Critical » 07 Feb 2008, 16:14

Ne znam da li je glupo sto se javljam na tvoj post ali, hocu da ti pozelim dobrodoslicu i ako smem da primetim da je ovaj tvoj post do sada jedan od najbolje forumlisanih postova,sve si naveo pa ces samim tim i dobiti pravi odgovor.Mislim da ce ti viden i Roll dati vise nego dobar odgovor :D

Pozz i dobrodosao

Vlajko

Post by Vlajko » 07 Feb 2008, 16:21

Hvala prijatelju, inace ne sumnjam da cu dobiti dobar odgovor. Tek danas sam poceo da pratim ovaj forum, pre jedno sat vremena, i procitao sam dosta pametnih i korisnih saveta od nekih ljudi. Pozdrav

ivanfromblace

Post by ivanfromblace » 07 Feb 2008, 17:55

E ovako,

gitara C70 se pominje pri kraju topika preporucite mi pocetnicku klasicnu gitaru koju sam ja i poceo. U pocetku je poprilicno lutala ali je na kraju postigla svoj cilj. Ja sam na osnovu mnogobrojnih saveta odabrao i kupio Yamahu C70. Imam je oko 3 meseca i iako sam i sam pocetnik sto se sviranja gitare tice (7 mth) zaista sam odusevljen onime sto mi je dosada pruzila. Trenutno sam u guzvi pa ne mogu detaljnije da ti pisem. A pisacu ti, cim stignem. Do tad ti iznesi da li si se interesovao za jos neki model. Eto C80 je kao sto znas malo napredniji model, ima mislim bolju samo gornju plocu a ostalo je sve identicno, a kosta 50 evrica vise. A sto se tice C40, procenio sam da se isplati da dodam jos 25evrica i uzmem C80, jer ima i civije i gornju plocu bolju, mislim.

vise sledeceg puta

pozdrav :) :) :) :) :)

viden

Post by viden » 07 Feb 2008, 19:57

Evo, kratko i mog mišljenja.
Sa Yamahom C70 nećeš nikako pogrešiti. Uopšte, Yamaha kao retko koji proizvođač, ima odličan odnos kvalitet-cena i ova gitara će ti dobro poslužiti, i to ne samo za početak.
Ipak, nije zgoreg ponoviti, obavezno probaj više komada jer ume da bude razlike.
A kako si iz Beograda ne bi bilo loše da isprobaš još koju gitaru iz te klase (npr. Aria AK i AC serija...). Sa iskustvom od par meseci sviranja otprilike ćeš moći da osetiš koji ti instrument odgovara (leži) a koji ne.

Vlajko

Post by Vlajko » 08 Feb 2008, 10:01

Ljudi hvala na pomoci, najbolji ste. Ako nije glupo uskocio bih sa jos jednim podpitanjem, obzirom da su se okolnosti malo promenile od juce. Iako sam sve blizi da uzmem tu Yamahu, recimo da je neko spreman da mi pripomogne finansiranje gitare i da umesto 150-200 imam na raspolaganju 300-350 evra. Sta je u mom slucaju najbolja varijanta za te pare i...koliko uopste mogu da dobijem na kvalitetu zvuka za tih dodatnih 150 evra? Hvala unapred. Poz.

ivanfromblace

Post by ivanfromblace » 08 Feb 2008, 10:19

Moje je misljenje da bi ti onda sa tom lovom iskocio iz Yamahine skolske C klase i usao i neke ozbiljnije vode. Ja mogu da ti kazem da sam prezadovoljan svojom gitarom, i da je ona jos uvek daleko iznad mene, tj. ne bih bio sposoban da dovoljno cenim neku mnogo kvalitetniju gitaru, i imam utisak da cu biti vestinom ispod mogucnosti moje gitare jos neko duze vreme. :)

Ipak, naravno da je najbolje da kupis sto bolju gitaru mozes u trenutku kada je kupujes, to su mi svi do sada rekli. Ubedjen sam da ces dobiti bar jos nekoliko korisnijih saveta iskusnijih ljudi i prema tome najbolje odluciti. :)

viden

Post by viden » 08 Feb 2008, 14:24

Sa tih dodatnih 150 eur nećeš dobiti mnogo, tj. nećeš dobiti toliko na kvalitetu kolika je razlika u ceni.
Moje je mišljenje da je kod gitara u cenovnom rangu 300-400 eur najgori odnos između cene i kvaliteta. To jesu NEŠTO kvalitetnije gitare ali razlika u kvalitetu nije tolika kolika je razlika u ceni.
Ipak se i ovde radi o maaasoovnoj proizvodnji tako da ume da se desi da jeftiniji instrument zvuči bolje od skupljeg.
Drastične (vrlo uočljive ) razlike se primete tek na gitarama čija se cena bliži (magičnim) 1000 eur.
Izbor je naravno na tebi.
Procunjaj malo, probaj što više gitara. To je vrlo važno jer ćeš tako, bez obzira na nivo sviračkog znanja i tehnike, osetiti koje su razlike (i ima li ih uopšte) među pojedinim modelima i proizvođačima.

Sko-Mi

Post by Sko-Mi » 10 Feb 2008, 00:35

Evo i mene.. prije svega moram pohvaliti ovaj forum! Stvarno je extra! Morao sam se prijaviti pod hitno :lol:
Da kazem nesto Vlajku o Jamahi C- 70
Ja je imam vec duze vrijeme... nekoliko godina. Gitara je fenomenalna i za taj novac neces naci nista bolje! Slozio bih se sa tim da ako bi htio osjetiti razliku izmedju kvaliteta dvije gitare morao bi da pljunes malo vise kinte!
Ovo ti govorim iz iskustva, jer ja sviram gitaru dugo vremena i svakakvih mi je prolazilo kroz ruke, a razliku sam dobio tek kad sam kupio Oscar-a Schmidta'', gitaru koja vrijedi oko 1500.00 eura...
Jamaha C-70 ti je za tvoje prohtjeve genijalna!
Viden te je dobro savjetovao... obavezno probaj vise komada... jer dva ista modela znaju dati razlicite zvukove! Pa pronadji koji ti najbolje lezi! Pozzz...

Spino

Post by Spino » 02 Mar 2008, 10:42

Vjerovatno si svjestan da je to gitara za pocetnike i da za te pare ne mozes da nadjes nista bolje. Zato, ako ces da sviras to sto si rekao da hoces, uzmi.

Vitomir

Post by Vitomir » 31 Mar 2008, 12:22

ma, sasvim je fina gitarica za te pare, imam je vec 2 godine ni zadovoljan sam, ali pazi, to je skolska gitara...

BIZARRO

Post by BIZARRO » 10 Jun 2008, 15:42

Ovako , odlucio sam da kupim Yamaha C70.
Prodavaci mi je nude za 13000din.
Da li je to dobra ponuda ili da se izcenkam za manje

Post Reply