Često bi mi ljudi tražili da im rešim problem pasivne gitare i slabog signala koji one daju. Nisam bio lenj, te sam seo i uradio odredjen broj pločica profi kvaliteta.
Ovde ću za sada predstaviti jednostavna i u praksi proverena kola za tonsku korekciju koja su predvidjena za ugradnju u same instrumente i napajaju se iz baterije.
Prvi sklop koji sam krstio "Jazz" je dvopojasna tonska kontrola.

Drugi sklop "music man" je tropojasna kontrola tj bass, mid, treble.

Treći sklop je više namenjen za el. gitare - obezbedjuje boost u gornjem opsegu srednjih tonova i deluje kao aktivna presence kontrola. Moguće je prepraviti filtar da deluje i na druge frekvencije a i da bude flat i obezbedi samo pojačanje postojećeg signala - dakle preamp. Za gitar freakove koji vole nešto drugačije...

Delim ove šeme sa svima da bi rešili već jednom i to pitanje aktivne elektronike u instrumentima. Ponavljam - šeme su puno puta proverene u praksi, jako su fkleksibilne, primaju bez problema kako pasivne tako i aktivne magnete. Mogu da rade na 9V a i na 18V. Ko voli da sam radi svoje pločice nek izvoli, ko baš i nije vešt u tome nek me kontaktira na pp pa ćemo se dogovoriti.

Toliko za sada, imam ja još šema ali o tom potom. U ovoj temi možete naravno stavljati svoje projekte aktivnih elektronika, sa šemama i ostalim džidža bidžama...dobro došao je svaki input!
aj u zdravlje!