Gde popraviti lampaša?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- alexandar88
Gde popraviti lampaša?
Treba mi pomoć.
Nedavno sam kupio lampaša (Peavey Valveking 212). Kada sam ga kupovao lik mi je rekao da ima problem sa jednom lampom.
Dok sam ga probao, jedno je vreme radio i onda je odjednom prestao da radi. I onda je taj lik čačkao nešto oko lampe i ono je opet proradilo.
Predpostavljam da je podnožje lampe otišlo ili baš sama lampa.
Kako god trebao bi da ga nosim kod nekog majstora, ali ne znam ko radi to u okolini Beograda ili Pančeva. Tražio sam po forumu i po internetu, ali nisam našao nikog.
A nisam našao ni koje Lampe idu u njega. Ove što su sad na njemu su stare i izlizane, pa se ne vidi baš najjasnije šta piše.
Trebao bi mi savet kod koga da nosim pojačalo da ga pregleda, i ako neko zna koje lampe fabrički idu u njega ili koje bi bile možda bolje.
Hvala unapred.
Nedavno sam kupio lampaša (Peavey Valveking 212). Kada sam ga kupovao lik mi je rekao da ima problem sa jednom lampom.
Dok sam ga probao, jedno je vreme radio i onda je odjednom prestao da radi. I onda je taj lik čačkao nešto oko lampe i ono je opet proradilo.
Predpostavljam da je podnožje lampe otišlo ili baš sama lampa.
Kako god trebao bi da ga nosim kod nekog majstora, ali ne znam ko radi to u okolini Beograda ili Pančeva. Tražio sam po forumu i po internetu, ali nisam našao nikog.
A nisam našao ni koje Lampe idu u njega. Ove što su sad na njemu su stare i izlizane, pa se ne vidi baš najjasnije šta piše.
Trebao bi mi savet kod koga da nosim pojačalo da ga pregleda, i ako neko zna koje lampe fabrički idu u njega ili koje bi bile možda bolje.
Hvala unapred.
Re: Gde popraviti lampaša?
jel ti stigla priv. por.?
Možda možeš i sam da utvrdiš šta je pojačalu.Od majstora za pojačala znam Pecu (na forumu mu je nick Hillybilly).
- alexandar88
Hvala na informacijama.
- DrGreenthumb
- MF veteran
U Pancevu imas Nenada Tasica - Tasman-a, potrazi kontakt na forumu, mada kapiram da i sam mozes da resis prob, malo izdjoras mesta preamp lampama i vidis sta se zbiva 

DrGreenthumb wrote:U Pancevu imas Nenada Tasica - Tasman-a, potrazi kontakt na forumu, mada kapiram da i sam mozes da resis prob, malo izdjoras mesta preamp lampama i vidis sta se zbiva

Mada nisam pročitao da je preamp lampa u pitanju.
-
Evo, cini mi se da ovde mogu i ja da pitam - Imam glavu JCM800 (Marshall), 50 watt,
pet ECC83 lampi u predpojacalu i dve EL34 na izlazu. Dobio sam ga na poklon pre nekolio meseci, ali ima neverovatno tanak zvuk!! Znaci - clean kanal i djene djene, ali na boost kanalu smanjim treble do kraja, pojacam bass do kraja i ono opet zvuci tanko - fale mu m*da! I to ne malo, nego mnogo! Veliki broj ljudi mi je reklo da je to do ulaznih lampi (moguce je, jer su bas bas stare), a ja hocu da proverim to ovde pre nego sto im poverujem i bacim 100 evra na 5 lampi...
Hvala unapred.
pet ECC83 lampi u predpojacalu i dve EL34 na izlazu. Dobio sam ga na poklon pre nekolio meseci, ali ima neverovatno tanak zvuk!! Znaci - clean kanal i djene djene, ali na boost kanalu smanjim treble do kraja, pojacam bass do kraja i ono opet zvuci tanko - fale mu m*da! I to ne malo, nego mnogo! Veliki broj ljudi mi je reklo da je to do ulaznih lampi (moguce je, jer su bas bas stare), a ja hocu da proverim to ovde pre nego sto im poverujem i bacim 100 evra na 5 lampi...
Hvala unapred.
Da nije nešto do zvučnika? Možda kontrafazno vezani zvučnici u box-u? 

kakav je to jcm sa pet preamp lampi?
Šta znam,godine ne bi trebalo toliko da utiču na preamp lampe već način na koje su korišćene.Poslušaj savet od michabass-a, i reci nam usput koji kabinet imaš.vukstefanovski wrote:Evo, cini mi se da ovde mogu i ja da pitam - Imam glavu JCM800 (Marshall), 50 watt,
Hvala unapred.
Možda ima FX loop i reverbumart wrote:kakav je to jcm sa pet preamp lampi?

- Hillybilly
-
Nije, nije do zvucnika. Imam dva box-a, jedan je sa jednom Celestion Vintage 30 dvanaesticom, a drugi je sa 4 Celestion G12-T i oba rade perfektno! Sumnjao sam i ja na zvucnike, ali probao sam druga pojacala ...michabass wrote:Da nije nešto do zvučnika? Možda kontrafazno vezani zvučnici u box-u?
-
To je 2205 JCM 800...umart wrote:kakav je to jcm sa pet preamp lampi?
-
Ali lampe su bas, bas, bas, bas, bas, bas stare! Mozda cak i 15 ili 20 godina. Ili cak 25 godina!!ssmc wrote:Šta znam,godine ne bi trebalo toliko da utiču na preamp lampe već način na koje su korišćene.Poslušaj savet od michabass-a, i reci nam usput koji kabinet imaš.
Svih 5 su razlicitih proizvodjaca, cak je jedna i EI-Nis...
Mislim da je pojacalo s kraja 1983. ili pocetka '84. Verovatno je neko tih godina zamenio lampe i vise ih niko nikad nije dirao.
Kao što rekoh,zavisi koliko su, i kako korišćene.Šta misliš koliko su stare NOS lampe?