Trigger

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Trigger

Post by mislim_stvarno » 15 Dec 2010, 18:51

Jedno pitanjce, sta se desava sa tim albumom sa obradama? :)

Dushan S

Post by Dushan S » 15 Dec 2010, 19:05

Dešava se to da su pesme manje više spremne, odsvirane, i tako to, ali je bilo više komplikacija od kojih je naravno najveća potreba da se po novom zakonu o autorskom pravu dobije od svakog pojedinačnog autora i koautora napismeno dozvola. Neke ljude je teško dobiti i naći, neki su se nećkali, neki su pristali ali nikako da stigne papir. A ako nemamo papir, tehnički ne možemo da izdamo album sa PGP-om - a pošto sa njima imamo ugovor na tri albuma dužni smo da im ponudimo materijal, a da bi oni izdali, obrade moraju biti i u sokoju itd itd. Što u praksi znači da ovih dana pripremamo spot za "singl" a to će biti prilično aranžmanski radikalna obrada pesme Pilota "Ne veruj u idole". Kiki je bio ljubazan prvi da nam odmah da dozvolu. Spot će krenuti tamo do kraja januara, početka februara, nadam se, i pesma će se moći skinuti. Verovatno će i ostale pesme biti redom "objavljivane", ili će ih biti više u formi nekog EP-ja od nekoliko pesama koji će se besplatno moći skinuti sa web strane.

To ti je to. :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 15 Dec 2010, 19:38

uh!

Nadam se da ce se sve srediti, pa da cujemo nesto novo od vas... :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 20 Dec 2010, 17:39

Maksimalan respekt! Drzim vam palceve da se to sto pre sredi! :ziveli:

Dushan S

Post by Dushan S » 26 Dec 2010, 00:20

Hvala vam obojci! :ziveli: Evo danas mi upravo stigla uskenirana dozvola od Rundeka za "Enu" :)

Evo još nešto da dodam, kao zanimljivost :XD:

Članak o bendu pojavio se u časopisu na Slovačkom "Vzlet", a uz decembarski broj časopisa, mogao se dobiti i kalendar, za one koji žele gledati u Trigger cele sledeće 2011 godine :mrgreen:

Image

Image

MegaDeda

Post by MegaDeda » 01 Jan 2011, 16:28

Hvala Triggeru na sjajnoj svirci prekjuče. Žao mi je što je bilo onako malo ljudi, ali šta da se radi, Srbija. :grummel_2: Nadam se da ćete imati više sreće na predstojećoj turneji. :ziveli:

Uzgred, srećna nova godina vama, a i forumašima ovde :ziveli:

Dushan S

Post by Dushan S » 05 Jan 2011, 01:43

Srećna ti nova godina! :ziveli: Hvala ti što si bio, drago mi je da ti prijalo! Bitno je da je bila dobra atmosfera, ljudi nekad dođu u većem nekad u manjem broju, bitnije je kakvi su oni koji dođu :)

Dushan S

Post by Dushan S » 18 Feb 2011, 03:28

Trigger i Forever Storm će zajedno održati nastupe u Beogradu i Kragujevcu! Dakle, posle dugo vremena, ponovo se gledamo sa Kragujevčanima, i sa Beogradskom publikom!
Verujem da neki od vas znaju za ovaj sjajan bend - ko ih do sada nije čuo, eto prilike! Više o Forever Storm saznajte na sledećim linkovima:

http://www.facebook.com/pages/Forever-S ... 910?ref=ts
http://www.foreverstorm.com/
http://www.myspace.com/foreverstorm

Datumi su:

Kragujevac:
Petak 25. Februar 9:30h
Dom Omladine Kragujevac

Beograd:
Nedelja 20 Mart 22:00h
Danguba

Nihilant

Post by Nihilant » 18 Feb 2011, 09:26

Uopshte nije muzika koju volim i slusham, ali samo da kazhem: fala bogu da se ljudi koji sviraju takav zvuk tu i tamo i osmele da pevaju na srpskom. Ne zbog toga shto je srpski, vec zato shto je mnogo dobar jezik za pesme, u dobrim tekstovima vidi se trud i rad. Engleski, koji vlada u takvoj muzici kod nas, chisto je mlacenje prazne slame i simuliranje/reprodukcija standarda iz 'sveta'. Dakle - dosadan, lak i neubedljiv posao. Samo napred, pa ko voli taj zvuk vec ce uzhivati, a vi ste vec dovoljno hrabri. Poz.

MUzzY

Post by MUzzY » 21 Feb 2011, 01:46

:1: bas tako.

Dushan S

Post by Dushan S » 09 Mar 2011, 06:23

Sa zakašnjenjem, nisam dolazio: Nihilant, hvala na komentaru i lepim rečima! Eto, da, volim svoj jezik pa sam želeo prvenac CD otpevan na istom :)

Dushan S

Post by Dushan S » 16 Mar 2011, 01:42

Image

Dakle, posle duže pauze se ponovo gledamo i slušamo sa BG publikom! U Dangubi u Beogradu, 20. Marta, u 22h sviramo zajedno sa našim prijateljima, Forever Storm, pa ko je geografski dovoljno blizu, pozvan je da dođe! Ovim nastupom predstavljamo i svoje novo izdanje, album obrada EX YU rock pesama pod nazivom "Ex", tako da ćete uz pesme sa prethodnog izdanja Ljubav moći čuti i ove obrade uživo, sada u novom, metalnijem pakovanju Album će biti objavljen u delovima, a prvi će se moći skinuti sa naše web stranice sredinom aprila.

Prva pesma koju možete čuti je obrada legendarne Azre, pesma "Kurvini sinovi":
http://www.youtube.com/watch?v=pcIJKplh5wA&hd=1

Mislim da je bolje pogledati na linku na youtube-u jer se otvara u 480p rezoluciji a tada je i zvuk bolji, ali koga mrzi da klikne i ode tamo evo i ovde za kliknuti!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pcIJKplh5wA[/youtube]

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 Mar 2011, 08:34

Dule, himasta mi je mnogo obrada, suvise je to upeglano, cak i za obradu Azre. Solo je kul, full shred, naturlich. :P :metal:
Promenite pjevacicu. :wink:

Dushan S

Post by Dushan S » 16 Mar 2011, 14:38

sinisake wrote:Dule, himasta mi je mnogo obrada, suvise je to upeglano, cak i za obradu Azre. Solo je kul, full shred, naturlich. :P :metal:
Promenite pjevacicu. :wink:
Hvala na komentaru, naravno! Jedino što te ne kapiram ali ono, baš. Kontam da ti se jednostavno ne dopada vokal, to ok, ali šta je u ovoj pesmi upeglano, ne uspevam shvatiti, tj bar za moje pojmove upeglano ne zvuči kao ova pesma... A HIM (koje apsolutno nikada nisam niti voleo niti slušao) ovde čujem još manje! :) :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 16 Mar 2011, 14:55

Azra je sirovija ,pogotovo vokal.Trigger je moderno\metalan pa je sve preciznije i upeglanije zbog zvuka gitare, bubnja,...vokal je isto cistiji.Razlicit 'zvuk' bendova.Azra je, po meni, bend od kojeg bi pomislio da metalci zaziru. :mrgreen:

Post Reply