12ax7
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: 12ax7
Naši ljudi nisu profesionalci gde sekunda košta 20€gricko wrote:naški ljudi nikada u kalkulaciju ne uračunavaju trošak VREMENA....
600 din ustede je u slucaju prve plocice kada moras da kupujes kiselinu. Svaka sledeca kosta samo koliko plocica i papir.gricko wrote:naški ljudi nikada u kalkulaciju ne uračunavaju trošak VREMENA.
ako ti se zbog uštede 600 din isplati da ideš u kupovinu, peglaš pertineks, snifaš kiselinu...
Izrada bilo koje plocice zahteva otprilike 10 min posla i 20 min cekanja tako da...
i prosvirala. kasno veceras sam je sklopio pa nisam bas mogao da se odcepim u stanu ali radi. overdrajvuje hehehe. mator covek a radujem se ko malo dete. salu na stranu narednih dana cu je prosvirati i postaviti neki snimak i komentar . ostaje jos kozmetika tj malo farbe neka plocica i oznake ali to je manje bitna stvar. a sada jos par slicica o zavrsetku sklapanja.

faks wrote:ODLICNO IZGLEDA

Stvarno šmekxy 

- mislim_stvarno
jako lepo
DIY to the bone.oboss wrote:i prosvirala. kasno veceras sam je sklopio pa nisam bas mogao da se odcepim u stanu ali radi. overdrajvuje hehehe. mator covek a radujem se ko malo dete. salu na stranu narednih dana cu je prosvirati i postaviti neki snimak i komentar . ostaje jos kozmetika tj malo farbe neka plocica i oznake ali to je manje bitna stvar. a sada jos par slicica o zavrsetku sklapanja.
![]()

Mozda ce Cortex-u smetati sto sam "povukao" sliku u odgovoru ali bas na ovoj slici se trudim da primetim osigurac, trozilni napojni kabel i uzemljenje metalnog kucista ali nesto ne vidim nista od toga. Ne daj Boze nekog sranja sa trafoom dok sviras. Nemoj da medju clanovima MF bude

Imas valjda neki stari napojni kabel od racunara, a jedno In-line osiguracko postolje koje kosta par desetaka dinara i "dobro bi doslo" izmedju prekidaca i trafoa.
diy u tome i jeste izazov inace uzmes original . hvala na brizi i savetu . potpuno si u pravu za uzemljenje i osigurac. to ce da se ugradi i mesto je ostavljeno za prikljucak. ovo je bilo sklapanje da sto pre prosvira i nestrpljenje je bilo jace od uzemljenja.branislav wrote:bas na ovoj slici se trudim da primetim osigurac, trozilni napojni kabel i uzemljenje metalnog kucista ali nesto ne vidim nista od toga. Ne daj Boze nekog sranja sa trafoom dok sviras. Nemoj da medju clanovima MF budei da moramo
.
Imas valjda neki stari napojni kabel od racunara, a jedno In-line osiguracko postolje koje kosta par desetaka dinara i "dobro bi doslo" izmedju prekidaca i trafoa.

svaka cast za izradu, i za ideju za kuciste od coperskog napajanja.
samo nemoj da pijes pivo dok je sviras jer moze biti svasta

samo nemoj da pijes pivo dok je sviras jer moze biti svasta

- Dersu Uzala
Izgleda! Valjda ce i da zvuci. Torusni trafoi me doduse dovode do ludila. to je zvaka koju samo u Srbiji i Rusiji covek moze da proda. Pogotovu za lampaski guitar audio. Za tranzistorski hi-fi audio, o yeah. Ali za gitarski lampaski nikako. 
I da, svako ko se osvrne negativno na ovaj post, daje celom svetu do znanja da nema blage veze o materiji block vs torus. Don't even go there.

I da, svako ko se osvrne negativno na ovaj post, daje celom svetu do znanja da nema blage veze o materiji block vs torus. Don't even go there.

Torus za napajanjeDersu Uzala wrote:Izgleda! Valjda ce i da zvuci. Torusni trafoi me doduse dovode do ludila. to je zvaka koju samo u Srbiji i Rusiji covek moze da proda. Pogotovu za lampaski guitar audio. Za tranzistorski hi-fi audio, o yeah. Ali za gitarski lampaski nikako.