Jebiga, ti bi rekao. Oh well.ssmc wrote:Ja bih rekao da si dobrano cirnuo.Dersu Uzala wrote:Onda nemoj vise nista da pokusas da dokucis, samo slusaj sta ti pricam, kao Bibliju. Ako vec ne mozes sam da skapiras.![]()
Mislim, stvarno mi je dosadilo da iluminiram mase bolida. Ili skapiras bez mene, ili skapieras iz prve kad ti kazem. Ili nikad ne skapiras. Ne ti generalno, pricam o masama. Dosta vise smaranja. Ovo mi sve utoliko teze pada jer nisam cirnuo. Mnogo je lakse dilovati sa ovim forumom kad covek cirne.
A da bih nešto dokučio, valjalo bi probati (a nemam para za te igrarije trenutno,čekaju me kuhinja, ulazna vrata,izolacija i još koješta).Empirija je ipak majka nauke moj Dersu
12ax7
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: 12ax7
Jes' ja.Al' eto pogreši čovek.A da, ti nisi čovek,zaboravi ja na toDersu Uzala wrote:Jebiga, ti bi rekao. Oh well.ssmc wrote:Ja bih rekao da si dobrano cirnuo.Dersu Uzala wrote:Onda nemoj vise nista da pokusas da dokucis, samo slusaj sta ti pricam, kao Bibliju. Ako vec ne mozes sam da skapiras.![]()
Mislim, stvarno mi je dosadilo da iluminiram mase bolida. Ili skapiras bez mene, ili skapieras iz prve kad ti kazem. Ili nikad ne skapiras. Ne ti generalno, pricam o masama. Dosta vise smaranja. Ovo mi sve utoliko teze pada jer nisam cirnuo. Mnogo je lakse dilovati sa ovim forumom kad covek cirne.
A da bih nešto dokučio, valjalo bi probati (a nemam para za te igrarije trenutno,čekaju me kuhinja, ulazna vrata,izolacija i još koješta).Empirija je ipak majka nauke moj Dersu

- Dersu Uzala
Boze moj, ako ti je tako lakse srcu, evo mrtav sam pijan, bauljam po podu. Ne kucam uopste na tastaturi ja, vec moje kuce. Ja mu samo diktiram kroz zube.ssmc wrote:
Jes' ja.Al' eto pogreši čovek.A da, ti nisi čovek,zaboravi ja na to
El' zna kuče da priča?
Možda bi i pričalo al' ne mož' da dođe do reči 

-
Iju, vidi sta meni uvalise italijani, torus i lampu zajedno, ..... da sam samo znao.....

Dobar je ovaj Dersu, dobar je ...

Dobar je ovaj Dersu, dobar je ...
- Dersu Uzala
Taj torusni trafo u tvom pojacalu ima 8 'izlaza' i napaja u tvom pojacalu:
- jednu ledinu lampu, i to predpojacavacku, u A klasi. Da ne bi to zvucalo kao sterilno, morali su da kompenzuju to lampasko kolo na odredjeni nacin da bude prijatno ljudskom uhu
- 2 ili verovatno 4 komplementarna para MOSFET-ova koji isto rade u A klasi
- LCD display (digitalni)
- CD player mikrokontroler (digitalni) i jos nekoliko mikrokontrolera koji regulisu razmenu podataka izmedju CD playera, LCD displaya, kontrola na prednjem panelu, infracrvenog risivera i DAC konvertora.
- IR receiver (digitalni)
- DAC konvertor (digitalni) (Wolfson Micro WM8804 receiver i BurrBrown SRC4192 A/D konvertor i Wolfson Micro WM852424 D/A konvertor)
- Digitalni USB ulaz
Prema tome, koja je tvoja poenta?

Audio Research VSI60. Jel vidis negde toruse? A lampasko hi-fi audio pojacalo bogati.
- jednu ledinu lampu, i to predpojacavacku, u A klasi. Da ne bi to zvucalo kao sterilno, morali su da kompenzuju to lampasko kolo na odredjeni nacin da bude prijatno ljudskom uhu
- 2 ili verovatno 4 komplementarna para MOSFET-ova koji isto rade u A klasi
- LCD display (digitalni)
- CD player mikrokontroler (digitalni) i jos nekoliko mikrokontrolera koji regulisu razmenu podataka izmedju CD playera, LCD displaya, kontrola na prednjem panelu, infracrvenog risivera i DAC konvertora.
- IR receiver (digitalni)
- DAC konvertor (digitalni) (Wolfson Micro WM8804 receiver i BurrBrown SRC4192 A/D konvertor i Wolfson Micro WM852424 D/A konvertor)
- Digitalni USB ulaz
Prema tome, koja je tvoja poenta?

Audio Research VSI60. Jel vidis negde toruse? A lampasko hi-fi audio pojacalo bogati.

Ima i lampaško hi-fi pojačalo sa torusima u napajanju i duplim C jezgrom u izlazu.
Poenta je da nema poente.Tačnije da imam jedno 20k€ da probam i čujem sve te sprave kako valja i dolikuje.A kako nemam,onda eto nema ni poente zar ne?
Mene je konkretno interesovalo el' se 'ebeno čuje kada je EI stacked trafo u napajanju???
Pročitao sam po temama i ljudi su uglavnom iznosili svoja mišljenja! Meni bi više godilo da neko kaže nešto iskustveno.
Onda si me uputio na mercury.Mislim Dersu 315$ (bez shipping-a i carine
) za PT za 100W Hiwatt je malo mnogo da izdvojim ne bih li možda čuo neke razlike.
Poenta je da nema poente.Tačnije da imam jedno 20k€ da probam i čujem sve te sprave kako valja i dolikuje.A kako nemam,onda eto nema ni poente zar ne?
Mene je konkretno interesovalo el' se 'ebeno čuje kada je EI stacked trafo u napajanju???
Pročitao sam po temama i ljudi su uglavnom iznosili svoja mišljenja! Meni bi više godilo da neko kaže nešto iskustveno.
Onda si me uputio na mercury.Mislim Dersu 315$ (bez shipping-a i carine

-
Ne znam, koja je tvoja poenta?Prema tome, koja je tvoja poenta?
Dakle moj trafo napaja "samo" jednu lampu u predpojacavskoj sekciji, pa dobro a sta radi trafo u ovoj distorziji ako ne to isto?
EVH hulahop

There's only one way to find out 

- Dersu Uzala
Ako nisa iz prethodnog shvatio zasto Unison Research koristi torus, onda nema potrebe ista vise da kazem. A sto se tice lampe u tovm pojacalu i u njegovoj pedali, iako su i jedno i druglo lampe, imaju potpuno drukciji radni zadatk. Od tipa zadatka zavisi sta ce se i kako projektovati i na kraju krajeva koji ce se trafo koristiti. I Ferrari i Volvo karavan su automobili. Jedan sluzi za trkanje (ako izuzmemo statusni simbol) a VOlvo karavan za prevoz kupusa. Svaki ima svoju namenu. Trebaju ti oba akoSomiKnight wrote:Ne znam, koja je tvoja poenta?Prema tome, koja je tvoja poenta?
Dakle moj trafo napaja "samo" jednu lampu u predpojacavskoj sekciji, pa dobro a sta radi trafo u ovoj distorziji ako ne to isto?
volis da se trkas ali i da kiselis kupus. Nes se trkati u Volvo karavanu, niti ces kace prenositi u Ferrariju.