Sve moje Behringer radosti
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Sve moje Behringer radosti
Pišući o nedavno kupljenom Behringer štimeru odjednom sam shvatio da se u poslednjih godinu dana u mojoj ergeli namnožila Behringer oprema. S obzirom da sve to koristim samo povremeno pomalo sam i zaboravio na nju. Imam ukupno 6 komada Behringera (za sada). Uglavnom sam sve kupovao napamet i bez prethodne probe jer sam imao želju da vidim šta meni od efekat treba, a Behringer je jeftin pa nije veliko opterećenje povremeno dati kojih 20-ak evra za takvu proveru. Znate ja sam starog kova i u životu sam upotrebljavao samo neke distorzije, a reverb i tremolo sa pojačala. Uglavnom nam je to bilo dovoljno. Sada imam više vremena pa sam mogao da se poigram i sa nekim novim zvucima.
Ono što je jako dobro u celoj priči je to što se ispostavilo da je većina ovih proizvoda zvučno jako dobra pa i odlična. Kada razmislite shvatite da i nema nekog razloga da zvuči loše jer sva njihova oprema je u stvari kopija nekih poznatih modela. Problem kod Behringera je neselektovani materijal koji se ugrađuje pa je tako neko prezadovoljan njihovom miksetom, a nekome je prepuna šuma i crkava. Znači da treba imati i malo sreće kod kupovine.
Evo redom ću da opišem moju Behringer opremu uz davanje ocena po mom subjektivno objektivnom kriterijumu, a ići ću redom po novčanoj vrednosti. Objektivno nijedna od ovih pedala ne može da dobije ocenu veću od 9 zbog nepostojanja pravog bajpasa i specifične plastičnosti u zvuku, ali kada se sagleda u sklopu sa cenom moja procena i ocena izgleda ovako:
1. MIKSETA XENIYX 802
Ovo je najskuplja Behringer sprava u mojoj kući, a plaćena je 60 evra. Ima dva mikrofonska i dva stereo ulaza (znači ukupno osam), loop, aux i sve ostalo što treba da ima jedna mikseta. Koristim je u tkzv. kućnom studiju za snimanje i nemam baš nikakvih primedbi. Za ovu namenu je odlična stvar. Već sam pisao da sam sa malom Behringer miksetom (ne ovom mojom) radio u Domu sindikata na ozvučenju od 10 KW i nije bilo nikakvih problema, šumova, brujanja, prekidanja i slično. Znam i neka audio studija koji imaju njihove miksete, a ima i dosta snimaka urađenih na njima koje svakodnevno čujemo na radiju i TV.
Ocena: 10
2. DIGITAL DELAY DD100
Nikada nisam zavoleo digitalne sprave, ali ovaj delay radi zaista odlično. Mislim da je to kopija Boss DD-6 sprave. Unosi nešto malo šuma, bajpas odličan, kašnjenje do 1.3 sekunde, stereo izlaz. Iako nije tome namenjena probao sam je i u loopu miksete i pokazala se i tu odlično. Korišćena je na par svirki od strane dobrog gitariste i dobila je zaista dobre kritike.
3. V-TONE ACOUSTIC ADI21
Ovo sam kupio zbog toga što sam sa aktivno prešao na pasivno ozvučenu akustičnu gitaru. Sprava ima ekvilizaciju, blendu, nebalansirani i balansirani izlaz, atenuator (korisno) kao i dugme za odspajanje mase kod pojave bruma zbog petlje uzemljena. Može da se koristi kao DI box. Podešavanjem može da se priključi i električna gitara, može da se dobije i country i jazz ton. Sve je u redu izuzev zvuka koji je zamućen što je neoprostivo. Sprava je direktna kopija Sans Ampa koji nisam imao prilike da probam.
Ocena: 6
4. DIGITAL REVERB DR100
Takođe kopija Boss pedale mislim RV-5. Može da se odabere spring, plate, hall, gate i room verzija. Mene je najviše zanimalo kako zvuči simulacija žičanog reverba, a obzirom da u svom pojačalu imam odličan accutronic to je bilo moguće direktno poređenje. Behringer je tamnijeg, slabije prozračnog tona, manje je muzikalan i manja je prostornost. Ali teško je porediti digitaliju sa žicom, drugi vidovi su sasvim dobri. I ova pedala je pozitivno ocenejna od strane poznatog gitariste i uspešno korišćrna na sceni.
Ocena: 8
5. OVERDRIVE-DISTORTION OD100
Direktna kopija Boss OS-2. Pedala je širokih mogućnosti od korišćenja kao boostera preko laganog overdrava koji proizvodi crunch do pristojne ditorzije. Sa njom je moguće svirati sve od bluesa preko popa do rocka. Jedan forumaš je tražio savet za jeftinu distorziju i ja sam mu savetovao upravo ovaj model zbog niske cene (ja sam ga platio 1.450 dinara), on je to kupio, ali je bio nezadovoljan. Mislim da moja preporuka nije bila loša već njegovo pitanje. Ispostavilo se da on traži distorziju za bas što ovo nije, a pri tom verujem da je želeo neku žešću distorziju za metal, a OD-100 nije za to. Ovo je pedala koja zbog širokog spektra zvukova traži pažljivo podešavanje. Meni se najviše dopala u položaju blizu sredine, odnosno u miks modu overdrive/distortion i sa laganima gainom. Tada zvuči zaista lepo i toplo, a vrlo pozitivno se izrazio i ranije pomenuti gitarista.
Ocena: 9
6. CHROMATIC TUNER TU300
Za mene najnovija stvar nabavljena juče. Direktna je kopija Boss Tu-2 hromatskog štimera i ne vidim razlog da ne radi dobro.
Dakle, ovo je moje kratko viđenje Behringer opreme koju posedujem. Ne bi bilo loše da drugi ovo dopune svojim viđenjem stvari, a posebno kratkim predstavljanjem i ocenom drugih Behringer proizvoda jer bi to sigurno mnogima moglo da bude interesantno jednako kao kada se piše i o nedostižnoj opremi.
Ono što je jako dobro u celoj priči je to što se ispostavilo da je većina ovih proizvoda zvučno jako dobra pa i odlična. Kada razmislite shvatite da i nema nekog razloga da zvuči loše jer sva njihova oprema je u stvari kopija nekih poznatih modela. Problem kod Behringera je neselektovani materijal koji se ugrađuje pa je tako neko prezadovoljan njihovom miksetom, a nekome je prepuna šuma i crkava. Znači da treba imati i malo sreće kod kupovine.
Evo redom ću da opišem moju Behringer opremu uz davanje ocena po mom subjektivno objektivnom kriterijumu, a ići ću redom po novčanoj vrednosti. Objektivno nijedna od ovih pedala ne može da dobije ocenu veću od 9 zbog nepostojanja pravog bajpasa i specifične plastičnosti u zvuku, ali kada se sagleda u sklopu sa cenom moja procena i ocena izgleda ovako:
1. MIKSETA XENIYX 802
Ovo je najskuplja Behringer sprava u mojoj kući, a plaćena je 60 evra. Ima dva mikrofonska i dva stereo ulaza (znači ukupno osam), loop, aux i sve ostalo što treba da ima jedna mikseta. Koristim je u tkzv. kućnom studiju za snimanje i nemam baš nikakvih primedbi. Za ovu namenu je odlična stvar. Već sam pisao da sam sa malom Behringer miksetom (ne ovom mojom) radio u Domu sindikata na ozvučenju od 10 KW i nije bilo nikakvih problema, šumova, brujanja, prekidanja i slično. Znam i neka audio studija koji imaju njihove miksete, a ima i dosta snimaka urađenih na njima koje svakodnevno čujemo na radiju i TV.
2. DIGITAL DELAY DD100
Nikada nisam zavoleo digitalne sprave, ali ovaj delay radi zaista odlično. Mislim da je to kopija Boss DD-6 sprave. Unosi nešto malo šuma, bajpas odličan, kašnjenje do 1.3 sekunde, stereo izlaz. Iako nije tome namenjena probao sam je i u loopu miksete i pokazala se i tu odlično. Korišćena je na par svirki od strane dobrog gitariste i dobila je zaista dobre kritike.
3. V-TONE ACOUSTIC ADI21
Ovo sam kupio zbog toga što sam sa aktivno prešao na pasivno ozvučenu akustičnu gitaru. Sprava ima ekvilizaciju, blendu, nebalansirani i balansirani izlaz, atenuator (korisno) kao i dugme za odspajanje mase kod pojave bruma zbog petlje uzemljena. Može da se koristi kao DI box. Podešavanjem može da se priključi i električna gitara, može da se dobije i country i jazz ton. Sve je u redu izuzev zvuka koji je zamućen što je neoprostivo. Sprava je direktna kopija Sans Ampa koji nisam imao prilike da probam.
Ocena: 6
4. DIGITAL REVERB DR100
Takođe kopija Boss pedale mislim RV-5. Može da se odabere spring, plate, hall, gate i room verzija. Mene je najviše zanimalo kako zvuči simulacija žičanog reverba, a obzirom da u svom pojačalu imam odličan accutronic to je bilo moguće direktno poređenje. Behringer je tamnijeg, slabije prozračnog tona, manje je muzikalan i manja je prostornost. Ali teško je porediti digitaliju sa žicom, drugi vidovi su sasvim dobri. I ova pedala je pozitivno ocenejna od strane poznatog gitariste i uspešno korišćrna na sceni.
Ocena: 8
5. OVERDRIVE-DISTORTION OD100
Direktna kopija Boss OS-2. Pedala je širokih mogućnosti od korišćenja kao boostera preko laganog overdrava koji proizvodi crunch do pristojne ditorzije. Sa njom je moguće svirati sve od bluesa preko popa do rocka. Jedan forumaš je tražio savet za jeftinu distorziju i ja sam mu savetovao upravo ovaj model zbog niske cene (ja sam ga platio 1.450 dinara), on je to kupio, ali je bio nezadovoljan. Mislim da moja preporuka nije bila loša već njegovo pitanje. Ispostavilo se da on traži distorziju za bas što ovo nije, a pri tom verujem da je želeo neku žešću distorziju za metal, a OD-100 nije za to. Ovo je pedala koja zbog širokog spektra zvukova traži pažljivo podešavanje. Meni se najviše dopala u položaju blizu sredine, odnosno u miks modu overdrive/distortion i sa laganima gainom. Tada zvuči zaista lepo i toplo, a vrlo pozitivno se izrazio i ranije pomenuti gitarista.
6. CHROMATIC TUNER TU300
Za mene najnovija stvar nabavljena juče. Direktna je kopija Boss Tu-2 hromatskog štimera i ne vidim razlog da ne radi dobro.
Dakle, ovo je moje kratko viđenje Behringer opreme koju posedujem. Ne bi bilo loše da drugi ovo dopune svojim viđenjem stvari, a posebno kratkim predstavljanjem i ocenom drugih Behringer proizvoda jer bi to sigurno mnogima moglo da bude interesantno jednako kao kada se piše i o nedostižnoj opremi.
Re: Sve moje Behringer radosti
Prvo sto me privuklo je naslov (genijalno,haha)
E sada ,odlican post ,dosta poucan ,sada sam se i ja nesto bacio u razmisljanje u vezi ovih Berindzera.
Inace ,probao sam ovaj digital delay (roll ga ima ) i oduusevio sam se ,a kada mi je rekao da je bio oko 20e ,brate pa zar nije moglo skuplje (haha).
5 bambija za tebe
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Nadam se da je okej sto sam stavio slike ,cisto da ljudi mogu da vide o cemu se pise
E sada ,odlican post ,dosta poucan ,sada sam se i ja nesto bacio u razmisljanje u vezi ovih Berindzera.
Inace ,probao sam ovaj digital delay (roll ga ima ) i oduusevio sam se ,a kada mi je rekao da je bio oko 20e ,brate pa zar nije moglo skuplje (haha).
5 bambija za tebe

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Nadam se da je okej sto sam stavio slike ,cisto da ljudi mogu da vide o cemu se pise

Ja sam DD100 platio 2.698,66 dinara tako stoji na nalepnici na kutiji. To je u vreme kupovine bilo nekih 35 E.
P.S. Zaboravih da napomenem: tražeći štimere svratio sam do Mitrosa, uredno platio parking SMS-om, a kada sam došao do kola čekala me je čestitka na 1.555,00 dinara jer sam greškom platio III zonu, a trebalo je II. Moju žalbu su odbili tako da će štimer da me košta dobrih 3.000 dinara. Znači nije baš sve po 20
!
P.S. Zaboravih da napomenem: tražeći štimere svratio sam do Mitrosa, uredno platio parking SMS-om, a kada sam došao do kola čekala me je čestitka na 1.555,00 dinara jer sam greškom platio III zonu, a trebalo je II. Moju žalbu su odbili tako da će štimer da me košta dobrih 3.000 dinara. Znači nije baš sve po 20

CS100 Compressor/Sustainer

Nije losa pedala, radi ono sto treba da radi, ali dodaje mnogo shuma, kada se odvrne Sustain preko pola....
To mene izludjuje tako da je....
Ocena:5
UB1002 Eurorack

Fina mikseta, sluzi me vec 3 godina, i radi bez problema, ko nova.... Zafali mi nekad EQ na jos nekom kanalu al dobro...
Ocena:9
VD1 Vintage Distortion

Dobra pedala, svidja mi se zvuk koji daje, a i Sustain radi odlichno....
Ocena:10
V- Tone GMX100 30W

Fenomenalno pojachalo, odlicni efekti, uz njega sam dobio i foot kontroler, tako da ne moram stalno da se cimam do pojachala...

Nije losa pedala, radi ono sto treba da radi, ali dodaje mnogo shuma, kada se odvrne Sustain preko pola....
To mene izludjuje tako da je....
Ocena:5
UB1002 Eurorack

Fina mikseta, sluzi me vec 3 godina, i radi bez problema, ko nova.... Zafali mi nekad EQ na jos nekom kanalu al dobro...
Ocena:9
VD1 Vintage Distortion

Dobra pedala, svidja mi se zvuk koji daje, a i Sustain radi odlichno....
V- Tone GMX100 30W

Fenomenalno pojachalo, odlicni efekti, uz njega sam dobio i foot kontroler, tako da ne moram stalno da se cimam do pojachala...

Evo kako zvuče moje Behringer pedale:
1. Delay DD100
http://www.esnips.com/doc/4e973756-561c ... nger-DD100 cca 4.5Mb
2. Reverb DR100
http://www.esnips.com/doc/8ebcadeb-96df ... nger-RV100 cca 2.4Mb
3. Overdrive/Distortion OD100
http://www.esnips.com/doc/959dd144-a039 ... nger-OD100 cca 1.2Mb
Prezentator je Duda Bezuha, a moja malenkost je vrtela dugmiće na pedalama za vreme sesije pa se to u snimcima dobro i čuje. Cilj mi je bio da prikažem zvuk različitog intenziteta efekta i boje tona koje pedala može da pruži, a razliku će te lako da čujete. Mikseta je takođe bila Behringer, gitara Stratocaster, pojačalo Fender.
Slobodno mogu reći da je DD100 odlična pedala, ali ni preostale dve nisu za podcenjivanje. Sa DD100 i RV100 je odrađeno par svirki i to preko velikog razglasa i tom prilikom su se pedale pokazale odlično. TU300 je takođe uspešno korišćena na jednoj svirci sa razglasom bez bilo kakvih propratnih nuspojava, jedino je baterija iscurela nakon nekoliko sati pa se prešlo na adapter.
1. Delay DD100
http://www.esnips.com/doc/4e973756-561c ... nger-DD100 cca 4.5Mb
2. Reverb DR100
http://www.esnips.com/doc/8ebcadeb-96df ... nger-RV100 cca 2.4Mb
3. Overdrive/Distortion OD100
http://www.esnips.com/doc/959dd144-a039 ... nger-OD100 cca 1.2Mb
Prezentator je Duda Bezuha, a moja malenkost je vrtela dugmiće na pedalama za vreme sesije pa se to u snimcima dobro i čuje. Cilj mi je bio da prikažem zvuk različitog intenziteta efekta i boje tona koje pedala može da pruži, a razliku će te lako da čujete. Mikseta je takođe bila Behringer, gitara Stratocaster, pojačalo Fender.
Slobodno mogu reći da je DD100 odlična pedala, ali ni preostale dve nisu za podcenjivanje. Sa DD100 i RV100 je odrađeno par svirki i to preko velikog razglasa i tom prilikom su se pedale pokazale odlično. TU300 je takođe uspešno korišćena na jednoj svirci sa razglasom bez bilo kakvih propratnih nuspojava, jedino je baterija iscurela nakon nekoliko sati pa se prešlo na adapter.
- Rocket Roll
Ja na eSnips strani ne vidim ni dugme za download, ni dugme za puštanje fajla... Može li upload na http://www.box.net , ili objašnjenje za eSnips?
- JloveGuitar
I ako ti nije tesko, prikaci cisti t.e. zvuk za koi koristis samo mikseta Behringer, gitara Stratocaster, pojačalo Fender bez ikakvu efekt-pedalu. Taj zvuk ce biti orientir koliko efekt-pedala ima ucinak u ukupni sound. 

Da, ni ja sada ne vidim mogućnost downloada, ranije je postojalo. Zar ti se ne pojavi player pa jednostavno možeš da klikneš play dugme? Daj mi povratnu informaciju da znam šta da radim. Znači meni se pojavi taj player u gornjem delu ekrana pa mogu da preslušam stvar. Box.net mi je prespor, podignem i on na kraju ne prihvati fajl, a i vreme boravka fajla je ograničeno.Rocket Roll wrote:Ja na eSnips strani ne vidim ni dugme za download, ni dugme za puštanje fajla... Može li upload na http://www.box.net , ili objašnjenje za eSnips?
Snimano je kod Dude na brzinu pa smo to verovatno zaboravili. Videću da li na nekom snimku postoji parče sa čistom gitarom jer imam snimke još nekih pedala.JloveGuitar wrote:I ako ti nije tesko, prikaci cisti t.e. zvuk za koi koristis samo mikseta Behringer, gitara Stratocaster, pojačalo Fender bez ikakvu efekt-pedalu. Taj zvuk ce biti orientir koliko efekt-pedala ima ucinak u ukupni sound.
- Rocket Roll
Nažalost, na toj stranici ja vidim samo "Fart Button":Sava wrote:Zar ti se ne pojavi player pa jednostavno možeš da klikneš play dugme?

Ako otvorite vaš nalog na Boxu, fajlovi ostaju na njemu dokle ih vi ne izbrišete (tako je barem do sada bilo sa mojim fajlovima). Ograničenja su samo u veličini fajlova (upload do 10 megabajta, maksimalni storage prostor jedan gigabajt) i u mesečnom bandwidthu (sa svojih 200 megabajta i konstantnim uploadom / downloadom, do sada nisam uspeo da pređem 4% mesečnog bandwidtha, tako da to možemo zanemariti). Na vaš Beotel email sam vam poslao pozivnicu da se pridružite Boxu i otvorite nalog na njemu.Sava wrote:Box.net mi je prespor, podignem i on na kraju ne prihvati fajl, a i vreme boravka fajla je ograničeno.
Ako vas Box baš ne privlači, uvek možete da otvorite besplatan nalog na RapidShareu. RapidShare radi bez greške, mada se download čeka neko vreme... Međutim, možete da budete sigurni da će ljudi čuti / moći da downloaduju vaš fajl.
- JloveGuitar
Rocket, ne mozes da vidis player jer koristis Mozilla Firefox kao web browser a player koj treba da vidis u strani je windows media player. Gledaj stranu preko Opera ili preko Internet Explorer. Windows Medija Player je kompaktibilan sa nim.
- KnightOfDoom
- Site Admin
Meni radi u Firefoxu, bice da Rollu fali plugin ili nesto.
- Rocket Roll
Ah, dobro je, radi sa Explorerom.
Da, sav zvuk prolazi kroz DD100 - potpuno čuva "perkusiju" Strata i početne tranzijente attacka. "What you see is what you get".
OD100 je malo nazalan, ali je lepo "tesan" u basovima. Ima "vodeni" decay, ali to je dobra stvar - ne moraju svi overdrajvovi da zvuče kao daleki rođaci TubeScreamera. Uostalom, verujem da je za dizajn tog zvuka pre svega "kriv" Boss, budući da je OD100 "jedan na jedan" klon Bossovog OS-2:

(Reverb nije moja stvar, nevezano za to ko je proizvođač - ali ovaj radi sve što treba da radi i više je 3D od mnogih koji koštaju više.)
Da, sav zvuk prolazi kroz DD100 - potpuno čuva "perkusiju" Strata i početne tranzijente attacka. "What you see is what you get".
OD100 je malo nazalan, ali je lepo "tesan" u basovima. Ima "vodeni" decay, ali to je dobra stvar - ne moraju svi overdrajvovi da zvuče kao daleki rođaci TubeScreamera. Uostalom, verujem da je za dizajn tog zvuka pre svega "kriv" Boss, budući da je OD100 "jedan na jedan" klon Bossovog OS-2:

(Reverb nije moja stvar, nevezano za to ko je proizvođač - ali ovaj radi sve što treba da radi i više je 3D od mnogih koji koštaju više.)
Imam nalog na box.net, ali je problem što fajlove čuvaju 6 meseci pa ih automatski brišu. Može biti da ih brišu ako niko ne skida u nekom roku, ne sećam se tačno uglavnom izgubio sam neke fajlove koje sam svojevremeno teškom mukom uz pomoć dial-up konekcije podizao gore. Zato me oni više ne zanimaju. Ista je stvar sa Rapidshare. Ako neko može da preporuči neki server gde mogu da se ostave fajlovi na duže vreme i sa normalnim downloadom neka napiše, ja se nisam preterano zabavljao sa tim. Setio sam se da sam to mogao da postavim na myspace, ali neka to ostane za drugi put.Rocket Roll wrote: Ako otvorite vaš nalog na Boxu, fajlovi ostaju na njemu dokle ih vi ne izbrišete (tako je barem do sada bilo sa mojim fajlovima).
Jeste, dobro si procenio snimke. Nije lako napraviti pedalu koja će biti i overdrive i distortion istovremeno. Nešto tanji i nazalniji zvuk od Boss OS-2 Behringer OD100 ima i zbog kvaliteta delova, ali pedala je jako upotrebljiva. Čuje se kako vrtim dugmiće i kako zvuči sa manje ili više gaina sa izdignutom bas ili treble kontrolom pa svako može da nađe svoj zvuk. Ono što nije prikazano je i to da može uspešno da radi i kao booster. Za delay mislim da se ne bi postideo ni u direktnom poređenju sa originalnom pedalom.Rocket Roll wrote:.
- Nyarlathotep
- MF veteran
ja imam Behringer DI 20 dvokanalni dibox, usb in/out U Control, i sve lepo radi, nista mu ne fali.
Koliko kosta Behringer Tu300 shtimer?
Bash sam zainteresovan za jedan!
Jel ga neko koristio live?
Bash sam zainteresovan za jedan!
Jel ga neko koristio live?