seymour duncan magneti

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Trooper
Urednik

Re: seymour duncan magneti

Post by Trooper » 13 Mar 2011, 13:39

Auf, sad odslusah... :grummel_2:
E, da, zaboravio sam Bill Lawrence L500XL, bio je set na kupujemprodajem za nekih...140e or smth nov, sto je jako fin dil.
Ovo je na njima odsvirano

Born_Dead

Post by Born_Dead » 13 Mar 2011, 13:49

Cortex wrote:Solazha koju je ovaj lik odsvirao tamo negde oko 00:50 je neshto najgore shto sam chuo josh od klipova Baneta Jelica.
Deco deco, kako jbt mozhete da slushate ovakvu ziku??
Ocesh krljanje sa ovakvim vokalom? Slushaj Kreator. Hatebreed...ili neshto slichno.
sve je to hardcore,masno,prljavo,sa ogromnom snagom i energijom :)

a solaza,pfffff,to je suvisno u hardcore-u :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=5bAAl22d57k

jos jedna emg krljacina,za moj ukus preterano,mislim da je magnet tu zavrsna definicija,mism da je bitnija distorzija...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Mar 2011, 17:20

Heh ma ne nego mi bedak kad ljudi slushaju likove koji ochigledno ne znaju ni da sviraju :ziveli: taj Bill Lawrence pack bi trebalo da je odlichan u te svrhe.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 13 Mar 2011, 18:46

umart wrote:cu niko ne koristi za dzn dzn.daj se malo u gugl pa vidi i sam.sto se tice tog junosenja,nisam vise toliko ni mlad,a i probah i izmijenjah gomilu magneta (a bome i gitara)i to u relativno kratkom periodu pa ono,nije bas da nemam pojma,ako si na mene mislio. :bambi:
Jes, u pravu si. Evo ko koristi. A svi vrlo dobro znamo da su Poison i The Dickies dz-dz. :ziveli:

http://www.seymourduncan.com/artists/fe ... rtists/122

http://www.seymourduncan.com/artists/fe ... rtists/164

Born_Dead

Post by Born_Dead » 13 Mar 2011, 20:45

malo mi smeta to sto palamudite ne znaju da sviraju,sve je to relativno,ali podji samo od toga ,da ti imas svirku i da dodje 300 likova i da padne u trans,mosh pitovi na sve strane i skakanje i ta ludila,a onda razmisli da li se tebi nesto desilo slicno ,nebitno koju vrstu muzike sviras itd itd itd...ne napadam,samo ona cuvena "prvo u svoje dvoriste pa onda u tudje".
mozda je ovo muzika koja se sastoji iz palm mutinga i poverkordova ali ljudi ne bi to svirali da to niko ne slusa,a da ne pricam da zive od toga itd.

umart

Post by umart » 13 Mar 2011, 23:13

Dersu Uzala wrote:
umart wrote:cu niko ne koristi za dzn dzn.daj se malo u gugl pa vidi i sam.sto se tice tog junosenja,nisam vise toliko ni mlad,a i probah i izmijenjah gomilu magneta (a bome i gitara)i to u relativno kratkom periodu pa ono,nije bas da nemam pojma,ako si na mene mislio. :bambi:
Jes, u pravu si. Evo ko koristi. A svi vrlo dobro znamo da su Poison i The Dickies dz-dz. :ziveli:

http://www.seymourduncan.com/artists/fe ... rtists/122

http://www.seymourduncan.com/artists/fe ... rtists/164
e vala milije tebi udarat kontru n'o ista,iako znas bolje n'o ja ko sve koristi,bio si,vidio i sam.

poison je kvlt.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 14 Mar 2011, 00:11

Umart, brate, znas i sam o kakvom se rdznrdzn prica. Nije to metal u bilo kom obliku, hevi/glem/progresiva. To je Thrash/HC/Speed/Metalcore, higain svirka, krljacina. A nema leba od JBa za takve stvari. Tj jbg, moze da se svira i na singlovima ako oces, al nikad nece zvucati onoliko dobro koliko zvuci magnet koji je samo za to i pravljen

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 14 Mar 2011, 00:14

Cek, sta sad fali JB-u? :mrgreen:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 14 Mar 2011, 00:25

Mjetalno ime :mrgreen:
Jedno je kad se magnet zove DEACTIVATOR, X2N, DIMEBUCKER
A ovaj...jb. Nedovoljno tr00 ::ranting::
:ziveli:

umart

Post by umart » 14 Mar 2011, 00:53

theTrooper wrote:Umart, brate, znas i sam o kakvom se rdznrdzn prica. Nije to metal u bilo kom obliku, hevi/glem/progresiva. To je Thrash/HC/Speed/Metalcore, higain svirka, krljacina. A nema leba od JBa za takve stvari. Tj jbg, moze da se svira i na singlovima ako oces, al nikad nece zvucati onoliko dobro koliko zvuci magnet koji je samo za to i pravljen
jes',JB je pravljen da popuni headroom na tweed-u.moze ovako,ja da dodjem sa mojim jb-om ti sa kojom vec to munjevinom na koji god hoces drajv pa ti sam kazi sta je vise heavy.tvoj emg sa petnes baterija ili drtina umart glemer.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 14 Mar 2011, 00:58

Aj ako budes na sledecem MF dzemu. U mom ibanezu je DActivator X. I vid', ne kazem ja da je JB sranje. Jednostavno, ima i boljih magneta za krljanje.

Bgd83

Post by Bgd83 » 14 Mar 2011, 11:53

Born_Dead wrote:hardcore,pa hardcore se svira na emg81,ako hoces pravi af,madball,terror,hb,25 ta life,soia,north side kings itd,itd,to je emg81,nema dileme.
ja bih preporucio dimebucker,i ako ce trooper da mi ubije kontru po milioniti put :D ali sa malo eq ume da zvuci brutalno.

http://www.youtube.com/watch?v=5Paz3WrPrWw

odlicna komparacija,jedan svira na emg-u a drugi na dimebucker-u i vidi se koliko emg ima muda...
:) imam vec emg 81, al ima ga i solo gitarista pa mnogo rezimo u paketu, zato sam mislio da stavim neki malo masniji

Mrav

Post by Mrav » 14 Mar 2011, 12:47

Ja imam pasivne JB, ako je to onaj aktivni JB (Mustaine fakticki, live wire) itekako krlja i udara dzn dzn.

A da, iz pasivnog ce tesko izvuci decko ono sto on smatra krljacinom, ali iz aktivnog JB no problem, probali smo to na dobrom pojacalu i zvuk je brutalan.

umart

Post by umart » 14 Mar 2011, 13:24

DM livewire ima samo nijansu vise outputa,ne gaina,i rijesenu impedansu,ostalo je 1:1 sa regularnim JB-om.

eg303

Post by eg303 » 14 Mar 2011, 14:05

Aj' da malo prizemljimo zvuk. Za mahagoni/set-in-neck gitaru a na nekoj osovini Gibbons/Page/Slash tona koji je Seymor Duncan pickup prva preporuka? (nije za mene, samo pitam...)

Post Reply