zahvalicemo se kad nam stignu dzidze
Ajde da se povremeno skupimo i porucimo sa stranih sajtova!?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- mislim_stvarno
Re: Ajde da se povremeno skupimo i porucimo sa stranih sajto
zahvalicemo se kad nam stignu dzidze
Samo da ponovim, iako sam rekao na ovoj temi pre nego što ste naručivali...Stanko wrote:...videcemo kolko ce ovi nasi prijatelji na carini da nas rebnu
Moj paket sa GF-a su oporezovali 10% na ime carinskih dažbina i još 20% PDV, a oba su računali na osnovu vrednosti paketa, BEZ POŠTARINE, jer poštarina nije uračunata u vrednost paketa koja piše na papiru zalepljenom na paket (cifra na osnovu koje lupaju dažbine). Tebi su oni naravno naplatili poštarinu, ali je nisu uračunali na istaknutu vrednost zalepljenu na paket, tako da ukupno 30% se dodaje na vrednost naručene robe (10% + 20% = 30% jer je osnovica računanja ista).
Čisto da znate šta da očekujete. Tj., barem je meni bilo tako.
Da, da, to sam ja vec izracunaoBaba Slim wrote:Samo da ponovim, iako sam rekao na ovoj temi pre nego što ste naručivali...Stanko wrote:...videcemo kolko ce ovi nasi prijatelji na carini da nas rebnu
Moj paket sa GF-a su oporezovali 10% na ime carinskih dažbina i još 20% PDV, a oba su računali na osnovu vrednosti paketa, BEZ POŠTARINE, jer poštarina nije uračunata u vrednost paketa koja piše na papiru zalepljenom na paket (cifra na osnovu koje lupaju dažbine). Tebi su oni naravno naplatili poštarinu, ali je nisu uračunali na istaknutu vrednost zalepljenu na paket, tako da ukupno 30% se dodaje na vrednost naručene robe (10% + 20% = 30% jer je osnovica računanja ista).
Čisto da znate šta da očekujete. Tj., barem je meni bilo tako.
Ovo bi bilo stvarno fenomenalno s njihove strane...Stanko wrote:...zamolili smo fine ljude iz GFSa da napisu manju vrednost, videcemo da li ce to uraditi
yep, i znam slucajeve kada su to samoinicijativno radili, tako da verujem da ce nam izaci u susret...
STAN-KO, STAN-KO... 
PDV je 18%...Baba Slim wrote: i još 20% PDV :
Da, to i ja znam. Samo što, kada sam izračunao, video sam da su mi porez naplatili 19.89% na osnovicu, tako da sam bio slobodan da zaokružim.Bobi wrote:PDV je 18%...
ako neko ovih dana narucuje sa banzaija ili nekog slicnog sajta neka javi! 
-
Ivan Gawrilovic
ukratko kad kupite nesto za 100 evra, koliko ode na postarinu i carinu?
Mislim da je skočio PDV nekom gnusnom uredbom.Valjda pratimo nemački standard.Baba Slim wrote:Da, to i ja znam. Samo što, kada sam izračunao, video sam da su mi porez naplatili 19.89% na osnovicu, tako da sam bio slobodan da zaokružim.Bobi wrote:PDV je 18%...
~33e (na puni iznos cene i shippinga)Ivan Gawrilovic wrote:ukratko kad kupite nesto za 100 evra, koliko ode na postarinu i carinu?
-
produzni_kabal
Ako neko ovih dana narucuje sa Stewmac-a ili nekog slicnog sajta neka javi! 
poz
poz
ako neko porucuje sa banzai-a ili bilo kog drugog sajta koji ima pyramid zice, nek javi da uletim za par setova.
zna da bude i vise. Najvise sto su meni naplatili je sledece: Recimo da je 100e roba, 7 postarina. Likovi su koristili osnovicu od 114 evra za carinjenje jer je postarina bila ispisana i u fakturi i na postanskoj markici, a oni ne znaju da citaju fakturu. To izadje 32e + 500din za "uslugu carinjenja", znaci oko 37.Stanko wrote:~33e (na puni iznos cene i shippinga)Ivan Gawrilovic wrote:ukratko kad kupite nesto za 100 evra, koliko ode na postarinu i carinu?