Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
nnkvocka

Re: Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Post by nnkvocka » 25 Mar 2011, 18:33

Pa mozes da ih probas kod onoga ko ih poseduje :) Taj fretless sto je Bozha okacio je napravljen u 3 varijante, sve su iste komponente i drvo samo su prefarbani u razlicite boje

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 2188_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 6263_n.jpg

Moj jos nije poceo da se pravi jer ne mozemo da nadjemo abonos za fingerboard, a ako ga ne bude, pojma nemam sta da stavim..

Stanko

Post by Stanko » 25 Mar 2011, 18:43

nnkvocka wrote:Pa mozes da ih probas kod onoga ko ih poseduje :) Taj fretless sto je Bozha okacio je napravljen u 3 varijante, sve su iste komponente i drvo samo su prefarbani u razlicite boje

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 2188_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 6263_n.jpg

Moj jos nije poceo da se pravi jer ne mozemo da nadjemo abonos za fingerboard, a ako ga ne bude, pojma nemam sta da stavim..
Boze kolko su lepa ova dva komada, da covek pozeli bas da svira :mrgreen: :ziveli:

the bassman

Post by the bassman » 26 Mar 2011, 02:47

nnkvocka wrote:Pa mozes da ih probas kod onoga ko ih poseduje :) Taj fretless sto je Bozha okacio je napravljen u 3 varijante, sve su iste komponente i drvo samo su prefarbani u razlicite boje

Nista posto ja nikoga neznam ko poseduje wg, cekacu kada ti uradis svoj, pa mi odsviraj nesto na uvce :XD:
Sada ozbiljno, znaci ne postoji mogucnost isprobavanja neceg sto vec nije u necijem posedu, t.j. isljucivo se samo porudzbine izradjuju?

sixstring

Post by sixstring » 26 Mar 2011, 03:04

Ja bi želeo bass šesticu,i pojačalo dovoljno jako da oko mene bude super,da trese,a da sve to ukupno odbije ljude od,e mnogo brunda,a jel može oštrije,a onda jel može da još više trese,a i ako bi mogao da se smanjiš,i pojačaš?!?!?! konji.

the bassman

Post by the bassman » 26 Mar 2011, 04:10

Sto bi rekao nas dragi moderator, SKQ?!

Pentatonic

Post by Pentatonic » 26 Mar 2011, 04:57

sixstring wrote:Ja bi želeo bass šesticu,i pojačalo dovoljno jako da oko mene bude super,da trese,a da sve to ukupno odbije ljude od,e mnogo brunda,a jel može oštrije,a onda jel može da još više trese,a i ako bi mogao da se smanjiš,i pojačaš?!?!?! konji.
U tom slučaju, nabaviš bas pojačalo od 450,000 vati i sve ih oduvaš! :metal: Obratite pažnju kod 1:17!

Najzanimljiviji komentari na Youtube:

- 450,000 watts is great for beginners, but a more serious player is going to need 750,000 to 1,200,000 watts. I personally enjoy practicing with a 13,000,000 watt amp. :rlol: 

- 450,000 WATT BASS AMP! Wooo, TURN IT UP TO ELEVEN!
I'd have to lock myself in a concrete bunker on another continent to enjoy that sound :XD:

:ziveli:

sixstring

Post by sixstring » 26 Mar 2011, 11:09

Ahahaha,ovaj expert village je sve samo ne expert XD
E da,to SKQ,i ja tako reagujem na svirkama. A valjalo bi da je to pojačalo kompaktno,gledao sam Markbass 12c kombo,probao ga u mitrosu,al se mislim da li je opet dovoljno jako da izdrži bubnjara oko sebe i da se ne ošteti dugim glasnim sviranjem,tj pokrivanjem bubnjara?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 26 Mar 2011, 11:20

Ne mož da se ošteti, može da crkne ili da preživi :)

sixstring

Post by sixstring » 26 Mar 2011, 13:19

Pa na to i mislim,al,bo ga konj...nešto se razmišljam ili to,ili onaj mali mark od 500w i dva kabineta 2x10,zbog nošenja uglavnom,e sad,koliko je pametno uzimati mali mark,ili preživeti i kupiti nešto veće,opet ja probao u mitrosu sam markbass i baš mi se svideo zvuk,hartke nije loš,al mi se čini da nije tog kvaliteta (oni ha500 i ha1000)

nnkvocka

Post by nnkvocka » 26 Mar 2011, 15:24

the bassman wrote:Nista posto ja nikoga neznam ko poseduje wg, cekacu kada ti uradis svoj, pa mi odsviraj nesto na uvce :XD:
Sada ozbiljno, znaci ne postoji mogucnost isprobavanja neceg sto vec nije u necijem posedu, t.j. isljucivo se samo porudzbine izradjuju?
Probas neciji ili onaj koji je u njegovoj radionici. Ti sto su mu trenutno u radionici su po mojoj proceni 60-70% od onoga sto on ume, tako da mozes da ih probas cisto radi testa svirljivosti. Realno, niko nije lud da daje par hiljada evra da bi napravio 5 komada da mu stoje u radionici samo da bi kurta i murta to mogao da njaka. Kada moj bude gotov, verovatno u maju, obavesticu sve, okacicu slike, klipove i sve fičke materne...

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 26 Mar 2011, 15:31

reče mi ćobi na fejsu (radio u Music Trade-u u Rakićevoj 1, sad otvorio radnju u YU Business Centru, na NBG-u, inače poznaje Vučka dosta dobro) da će biti promocija WG u njegovoj radnji, tačno ne znam kad ali mogu detaljnije da se raspitam ako hoćete.

nnkvocka

Post by nnkvocka » 26 Mar 2011, 15:35

Da se nadovezem samo na Sexstring-a :D Imao sam probu u prostoriji full izlolovana azmafonom bla bla bla...Korstio sam Little Mark 2 + Markbass 2x10. Gain je bio na 9 sati, a master na 10 sati i tacka! Sva ta pojacala koja si naveo imaju dovoljno snage, sve se to lepo izgura i pronadje u bendu bilo kojeg zanra dokle god je odgovarajuca prostorija. Ako nema apsorbera onda ti nece pomoci ni 8x10" na 2.500.000 w

sixstring

Post by sixstring » 27 Mar 2011, 04:09

nnkvocka wrote:Da se nadovezem samo na Sexstring-a :D Imao sam probu u prostoriji full izlolovana azmafonom bla bla bla...Korstio sam Little Mark 2 + Markbass 2x10. Gain je bio na 9 sati, a master na 10 sati i tacka! Sva ta pojacala koja si naveo imaju dovoljno snage, sve se to lepo izgura i pronadje u bendu bilo kojeg zanra dokle god je odgovarajuca prostorija. Ako nema apsorbera onda ti nece pomoci ni 8x10" na 2.500.000 w
To mi je pomoglo što si rekao,tnx dude! :ziveli:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 06 Apr 2011, 22:31

MM Stingray Classic 4, W Streamer 6 BN, W Corvette $$ (bartolini) 4 fretless, Mayones Jabba Classic JJ, G&L L2000 30 Ann., Spector Euro 4 LX, F Jazz Am. Deluxe...

to je sto sam danas probao i ostao zatecen :mrgreen:

Image

da imam para vjerovatno bi kupio jedno 10 basova, stvarno je tesko odluciti :lol:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 Apr 2011, 22:58

A ti TCevi vrede li cemu?

Post Reply