OVATION CC243 NYLON

Post Reply
viden

OVATION CC243 NYLON

Post by viden » 16 Feb 2008, 22:34

Prodaje se u Mix-music-u a cena je negde oko 22000 din.
Da li je neko probao ovu gitaru i, ako jeste, kakvi su utisci?
Naime, moj drugar, koji inače luduje za Ovation gitarama hoće (i pored svih ubeđivanja da najpre isproba) da je naruči poštom.
Onako na neviđeno.
Dakle, da li je neko imao iskustva sa pomenutom gitarom?

balanso
MF veteran

Re: OVATION CC243 NYLON

Post by balanso » 17 Feb 2008, 20:15

ja sam je probao samo ne znam je li to stvarno ovation ..... ili je neka kopija... u svakom slucaju gitara je stvarno dobra...
veruj mi mnogo je dobra ...

viden

Post by viden » 18 Feb 2008, 10:04

balanso wrote:... u svakom slucaju gitara je stvarno dobra...
veruj mi mnogo je dobra ...
Pa onda neće biti velike štete čak iako je bude naručivao pouzećem.
I meni se cena učinila preniskom za jednog OVATION-a, ali ako valja...
Hvala ti na informaciji.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 23 Feb 2008, 18:08

neka ti se drug ne zaleće sa kupovinom.
Gitare se NE naručuju poštom NIKADA, jer je gitara kao cipela i MORAŠ da je probaš.

To što je Ovation dans više ne znači ništa.
Moj je drug kupio prošle godine Ovationa (za isto tako neku cenu od oko 20 hilajdarki, to su kineske) i danas hoće da je proda jer je vrat nemoguće kotirati, ima grbu na 13-om pragu koju u prodavnici nije ni primetio, čivije ne drže ni pola sata.

viden

Post by viden » 23 Feb 2008, 23:20

Boogie Woogie wrote:neka ti se drug ne zaleće sa kupovinom.
Gitare se NE naručuju poštom NIKADA, jer je gitara kao cipela i MORAŠ da je probaš.
Ma ti je staro (i logično) pravilo.
U međuvremenu prijatelj se "opametio" pa rešio da skokne do Beograda i proba gitaru. Nažalost u Mix-u ih nema više tako da za sada nema ništa od kupovine dok (eventualno) ne dobiju novi kontigent.
Inače kad smo kod tih "poznatih" gitara proizvedenih u Kini pre izvesnog vremena sam probao Takamine EG128 (klasična ozvučena gitara) koja je u tom cenovnom rangu (nešto preko 20000 din).
Ljudi moji, pa to gitaru videlo nije. Baš se pitam kako je firma kao Takamine pristala (ako je pristala) da stavi svoj znak na TO čudo.
Finiš - katastrofa. Binding urađen od celuloidne trake, otpada samo tako, iz čista mira, a na mestima gde ne otpada vide se bledi mehuri od vazduha.
Ton očajan kako kod da se svira (i na suvo i preko razglasa).
Posebno me "oduševilo" to što je neupotrebljiv čak i štimer ugrađen u preamp. Totalno je neprecizan.
E sad, možda nisu takve sve gitare te serije ali OVO što sam probao definitivno treba da bude opomena da se gitare ma koje firme ne naručuju poštom (tu pre svega mislim na Srbiju).
Na kraju krajeva, može gitara biti za nekoga savršena, ali ako meni ne "leži" u ruci onda to nije instrument za mene.

Post Reply