Evo i ja malo da prokomenterisem. Meni je ovo malo apstraktno iskreno receno. Ali sam razmisljao i dosao do nekog zakljucka. Ne bih sad da budem totalni nevernik kod nas svi nesto lazu i vrse prevare ali hajmo ovako da pogledamo na sve. Tip je naprvio sajt i prodaje gitare. On to radi naravno da bi zaradio ali isto tako i da ponudi nasem trzistu robu. Vidim da to vec radi rutinski i da je napravio deo sajta za one koji imaju paypal mogucnost kupovine
cenzura opet
Takodje je verifikovani prodavac a verifikacija paypal naloga malo pregledajte ne netu kako se dobija. Ne moze svako da bude verifikovan. Potpuno je iskreno sve rekao, prodaje kineske gitare, nema price originali i nesto slicno. Nacin prodaje nije svakodnevi, ( ej gde zivis da dodjem da vidim tu dzitru ) Hajd da kazem malo moderniji nacin prodaje, nisam jos video da neko ovako prodaje kod nas. Meni je jasna situacija, ne moze nikome da naskodi, proda po neki instrument nema konkurencije firmama jer ne prodaje na veliko, jednostavno ti prodaje ko mnogi sa kupujemprodajem. Tip ima mogucnost paypal placanja a mi mozemo samo da sanjamo o tome sta je to paypal.
Sto se tice bezbednosti, kad platis nekome preko racuna, to je najbolji vid dokaza na sudovima. ( rekao mi je drug advokad ) A sto se tice isporuke robe, sve se evidentira u posti. Ne moze da se ne zna ako je roba dosla a da neko kaze nije nista stiglo. Mislim da je i tu sve korektno uradio, nema nacina da te zezne niti ti njega jer se sve zna i evidentira. ( ovo sam zakljucio kroz razgovor sa njim i otisao sam do poste i pitao da li se moze desiti da roba dodje a da se to ne evidentira )
Sto se tice kvaliteta, pa sta znam, kad pogledam one slike meni neke gitare ne izgledaju uopste lose. Jel mislite da su po prodavnicama kod nas sve originali ? fender, gibson itd ? Ja nebih rekao da je tako. A ovaj tip je skroz jasan, kineske git preprodajem jer imam tu mogucnost i to je to. Pa prodjite kroz kucu i sta sve imate made in china. Televizori, razne tehnicke naprave, sve je kinesko. Nisu kinezi poznati samo po kineskim jeftinim stvarima. Kad prave televizore i te elektricne naprave, sta je njima gitara, drvo i par zalemljenih zica. ( nije bas tako ali ipak gitara ili Samsung tv od 50 inca jos LCD )
Sto se tice cena u americi, daj taj link da vidimo klonove gibsona za 100$ Zaista mislim da to postoji tj verujem ali nisam nigde nasao. I sad da se neko odluci na kupovinu iz amerike neke takve gitare, znate li koliko kosta dopremanje do srbije ?
400 $
Ja sam hteo jedno pojacalo a drugi put gitaru da kupim, kad su mi rekli kolika je cena to je ludilo. Dakle ne pricam napamet. Takodje slanje iz nase zemlje za Ameriku, je isto samo sto nije dolar vec evro. Ko ne veruje neka proveri.
Sto se tice anonimnosti, ja sam preko chata razgovarao sa operaterom, i rekao mi je sve sto me interesovalo. Naravno da nece postaviti broj telefona i sve podatke o sebi na sajt, da ga zvrckaju klinci zvakih 10 min. ALi rekao mi je ko zeli da kupi instrument dobije broj telefona i sve podatke koje su potrebni. Dakle imas tel i znas odmah sve ko je i sta je. Isto kao kad kupujes od nekoga preko kupujemprodajem, imas tel sve ti kaze ko je sta je, pa kupi. Isti fazon platis mu na racun i salje ti robu.
Na kraju da dodam, da sam dobro razmisljao o svemu i razgovarao sa operaterom preko sajta i onda sve ovo zakljucio. Verovatno cu kupiti sledeci mesec jednu git.
Sto kaze djule V.G. - ko se boji taj ne postoji -
Svaka cast za ovakav sajt, a u nasem narodu da se pojavi malo vise poverenja.