Kupovina opreme preko oglasa
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Kupovina opreme preko oglasa
[quote="Mrav"]
P.S. Ja bih pre uzeo Les Paul-a a ne PRS-a...
Zasto?
Ja nemam nikakvih iskustava sa PRS-ovima, a citam recenzije da je mnogo verzatilnija gitara (ima li neka srpska rec za ovo?) u odnosu na Gibson.
Bas me zanima
P.S. Ja bih pre uzeo Les Paul-a a ne PRS-a...
Zasto?
Ja nemam nikakvih iskustava sa PRS-ovima, a citam recenzije da je mnogo verzatilnija gitara (ima li neka srpska rec za ovo?) u odnosu na Gibson.
Bas me zanima
Naravno da postoji reč - svestranija
Meni su razlozi mnogi, više volim kako mi leži les paul, prs vratovi su mi malo "tanki" za ono za šta mi treba takva gitara. Volim jače žice na takvim gitarama, a prs mi tu deluje mnogo pipaviji. PRS tela su nešto manje mase u proseku, i manje daju one dubine koju les paul ima (teško je definisati to na šta mislim, nije to nužno ni više basa, već smo drugačiji response i širina u donjem opsegu). Karakter tona prs-a mi je za drajv više u nekim napanjenim srednjim od les paul-a (to je bar neki moj utisak) i daje mi previše "moderan" drajv za moj ukus. Prosto sveopšti utisak koji da je les paul u odnosu na prs gitare meni više leži.
Inače, većina standardnijih prs-ova ima setup 2 magneta + push-pull za splitovanje, što i nije neka nauka, to se da napraviti i na paul-u ako je potrebno (uostalom ja na svojoj gitari imam tako odrađeno, 2 hama i dodao sam push-pull za splitovanje magneta. E sad, većina ljudi ne splituje magnete na les paul-u jer u principu nema mnogo potrebe za tako nečim, i ne verujem da bi ton bio tako dobar u tome kao prs (koji ima veoma "stratovski" ton kada se splituje iako su uglavnom mahagoni gitare) tako da kome je najveća potreba za tim nekim "all around" rešenjem češće bira prs.
No, stvar ukusa kao što sam i napisao.
Meni su razlozi mnogi, više volim kako mi leži les paul, prs vratovi su mi malo "tanki" za ono za šta mi treba takva gitara. Volim jače žice na takvim gitarama, a prs mi tu deluje mnogo pipaviji. PRS tela su nešto manje mase u proseku, i manje daju one dubine koju les paul ima (teško je definisati to na šta mislim, nije to nužno ni više basa, već smo drugačiji response i širina u donjem opsegu). Karakter tona prs-a mi je za drajv više u nekim napanjenim srednjim od les paul-a (to je bar neki moj utisak) i daje mi previše "moderan" drajv za moj ukus. Prosto sveopšti utisak koji da je les paul u odnosu na prs gitare meni više leži.
Inače, većina standardnijih prs-ova ima setup 2 magneta + push-pull za splitovanje, što i nije neka nauka, to se da napraviti i na paul-u ako je potrebno (uostalom ja na svojoj gitari imam tako odrađeno, 2 hama i dodao sam push-pull za splitovanje magneta. E sad, većina ljudi ne splituje magnete na les paul-u jer u principu nema mnogo potrebe za tako nečim, i ne verujem da bi ton bio tako dobar u tome kao prs (koji ima veoma "stratovski" ton kada se splituje iako su uglavnom mahagoni gitare) tako da kome je najveća potreba za tim nekim "all around" rešenjem češće bira prs.
No, stvar ukusa kao što sam i napisao.
- mislim_stvarno
one inlaye sa custom-aMrav wrote:uuu što se ja u poslednje vreme ložim na kockaste inlay-e na LP-u, ne ove nove romboide nego stare pravougaonikemislim_stvarno wrote:i inlay-iLifelessDead wrote:Kod ESP-ja mi se posebno ne svidja oblik glave, ruzna je za medalju a i za tih 800-900eur opet bih pre uzeo nekog starijeg japanskog LP-ja.al' jbg, meni to i ne smeta toliko
, 3x gori su mi prs-ovi, sve ono zlato i pticice
![]()

i meni su to najjaci

- LifelessDead
nisu kockasti nego pravougaoni 

hhahha ali to sa pivom je već bilo 

Vredi svaki din.
samo ako se prezivas "Miskovic"Funkomat wrote:Vredi svaki din.

- mislim_stvarno
daj 5 komata!
- Haralampije
Ama ne moze covece.Ne moze 5...I NEMOJ DA ME NERVIRAS!Evo ti jedan.mislim_stvarno wrote:daj 5 komata!

Ma nema više ni taj jedan, ja već kupio i poručio titanijumske ramove za neprobojna stakla za vitrinu u kojoj će da se čuva trzalica, i koja će da mi stoji na sred dnevne sobe. Ima bre da se zna ko je pravi fan! 

Ja sam bre bogat čovek
imam original ZR limited edition raznobojne signature Bane Jelić trze 

Ti si BJ??ApplePie wrote:Ja sam bre bogat čovekimam original ZR limited edition raznobojne signature Bane Jelić trze