Zemlja Telecaster-a
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Zemlja Telecaster-a
Како је леп онај плави телац горе!
А ја се прошле недеље заносио да апгрејдујем мог Телца. Ставио Вилкинсон® кобилицу са винтиџ месинганим бурићима и открио да гитара има нешто бољи сустејн, али и да има више оних непријатних високих фреквенци на магнету у бриџу.
После два дана свирања, вратио се поново на добру, стару, мексичку кобилицу.
А ја се прошле недеље заносио да апгрејдујем мог Телца. Ставио Вилкинсон® кобилицу са винтиџ месинганим бурићима и открио да гитара има нешто бољи сустејн, али и да има више оних непријатних високих фреквенци на магнету у бриџу.
- Hotstepper
To je klasichan problem kod tele bridz magneta, al ja to peglam samo blagim zavrtanjem tone pot-a.. + lepo zvoni na suvovertigo_beat wrote: ...Ставио Вилкинсон® кобилицу са винтиџ месинганим бурићима и открио да гитара има нешто бољи сустејн, али и да има више оних непријатних високих фреквенци на магнету у бриџу.

Inache, moj meksikanac (baja) je stigao fabrichki sa tim sedlima, i ja sam bio jako srecan zbog toga

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
A shto stishavate twang? Meni je to i sushtina telecastera i osnovna razlika njega i strata i sl... Mislim telac i treba tako da zvuchi...Ja sam promenio puno telaca bash jureci taj zvuk...

- Hotstepper
A.. nije to twang.. to je neko zvonjenje, "kreshtavo" 

-
Hotstepper wrote:A.. nije to twang.. to je neko zvonjenje, "kreshtavo"
Баш тако. Акорд ти се распе у неко прштавило, а од твванга® нема ништа.
Твванг® ( = kaд могу Руси ладно да ставе за укрштеницу на претпослeдњој страни Независнаје Газете "Кроссввордс ", могу ваљда и ја твванг).
Хајде, кад се вратиш са концерта Фу Фајтерса, поставићу снимке за упоредни тест са обе кобилице.
-
Hotstepper wrote:To je klasichan problem kod tele bridz magneta, al ja to peglam samo blagim zavrtanjem tone pot-a.. + lepo zvoni na suvovertigo_beat wrote: ...Ставио Вилкинсон® кобилицу са винтиџ месинганим бурићима и открио да гитара има нешто бољи сустејн, али и да има више оних непријатних високих фреквенци на магнету у бриџу.
После два дана свирања, вратио се поново на добру, стару, мексичку кобилицу.![]()
Inache, moj meksikanac (baja) je stigao fabrichki sa tim sedlima, i ja sam bio jako srecan zbog toga
Знам, али кажу да су Баје или Бахе, нешто најбоље што је Енсенада избацила.
Искрено, носим се мишљу да забаталим ово моје бесконачно апгрејдовање мог Телекастера (ЦТС потенциометри, коштани нулти праг, хармоникашки седеф на пикгарду и седефна хармоникашка дугмета, 4-положајни преклопник, винтиџ Фендеров магнет у бридџ положају) ..... и купим Бају.
- Hotstepper
Vidi, ne znam da li su stvarno najbolje, jer meni je ovo prvo tele koje posedujem, a svirao sam dosad svega 5-6 razlichitih (ako ne rachunam ono u prodavnicama "probanje" nego pravo, sedish kod nekog, svirash par sati..)
ali, da je sjajna gitara, jeste.
Maple-ash kombinacija, vintage kobilica, custom shop magneti
(brodcaster i twisted tele, oni se stavljaju na custom shop limited edition gitare..
)
i meni fantastichan soft V vrat ( deb'o shto bi rekli mi iz Banata
) zaista, za te pare...
Ne pishe na njemu "made in USA" al ne patim od toga... Tele i jeste pocheo kao gitara za radnichku klasu ( u meni je oduvek zhiveo mali Zapata
)
ali, da je sjajna gitara, jeste.
Maple-ash kombinacija, vintage kobilica, custom shop magneti
(brodcaster i twisted tele, oni se stavljaju na custom shop limited edition gitare..

Spoiler:
i meni fantastichan soft V vrat ( deb'o shto bi rekli mi iz Banata

Ne pishe na njemu "made in USA" al ne patim od toga... Tele i jeste pocheo kao gitara za radnichku klasu ( u meni je oduvek zhiveo mali Zapata

- Hotstepper
Vaske023 wrote: finish je

josh kad mu vremenom pozhuti pickguard... joj..
Finiš je stvarno jako lep.
Međutim, već neko vreme me kopka jedna druga stvar... Svi mi znamo da ti custom shopovi koštaju nenormalno puno. Mislim, ok, možda ne nenormalno puno, bogu-fala™ da ima još podjednako skupih i naravno još skupljih gitara.
(Evo recimo što se tiče custom shopova: http://www.sweetwater.com/store/manufac ... ustom_Shop)
Ono što me zanima jeste - jako bih voleo da isprobam neku od tih gitara koje su u vrhu Fenderove ponude, jer me kopka da li te gitare opravdavaju svoju cenu u smislu kompletnog osećaja koji pružaju dok ih sviraš. Ma ne samo dok ih sviraš, već samo kad ih uzmeš u ruku i okačiš na sebe.
Ne znam da li sam dovoljno jasan i da li razumete o čemu pričam, i znam da ne mogu baš rečima da opišem to, ali znam kako se osećam kada uzmem PRS-a u ruke. Jebo te, u momentu mi postane jasno zašto te gitare koštaju koliko koštaju.
Ono što me zanima jeste - da li bih isto to osetio kada bih uzeo u ruke jednog Fender Custom Shopa?
Takođe sam svestan da možda dobar udeo tog osećaja čini jednostavna činjenica koliko sam ja želeo tu gitaru, pa se sada možda tripujem. Zato bih i voleo da probam ove iz drugih tabora, da vidim u čemu je reč...
Takođe bih voleo da uporedim osećaj mog novog Telca, i tako neke nadrkane gitare po uzoru na koju je rađena.
Čisto malo razmišljam naglas, šta ćeš...
P.S. Što se tiče tamno-plave Teletine:
http://www.sweetwater.com/guitargallery ... m/sR57499/
Međutim, već neko vreme me kopka jedna druga stvar... Svi mi znamo da ti custom shopovi koštaju nenormalno puno. Mislim, ok, možda ne nenormalno puno, bogu-fala™ da ima još podjednako skupih i naravno još skupljih gitara.
(Evo recimo što se tiče custom shopova: http://www.sweetwater.com/store/manufac ... ustom_Shop)
Ono što me zanima jeste - jako bih voleo da isprobam neku od tih gitara koje su u vrhu Fenderove ponude, jer me kopka da li te gitare opravdavaju svoju cenu u smislu kompletnog osećaja koji pružaju dok ih sviraš. Ma ne samo dok ih sviraš, već samo kad ih uzmeš u ruku i okačiš na sebe.
Ne znam da li sam dovoljno jasan i da li razumete o čemu pričam, i znam da ne mogu baš rečima da opišem to, ali znam kako se osećam kada uzmem PRS-a u ruke. Jebo te, u momentu mi postane jasno zašto te gitare koštaju koliko koštaju.
Ono što me zanima jeste - da li bih isto to osetio kada bih uzeo u ruke jednog Fender Custom Shopa?
Takođe sam svestan da možda dobar udeo tog osećaja čini jednostavna činjenica koliko sam ja želeo tu gitaru, pa se sada možda tripujem. Zato bih i voleo da probam ove iz drugih tabora, da vidim u čemu je reč...
Takođe bih voleo da uporedim osećaj mog novog Telca, i tako neke nadrkane gitare po uzoru na koju je rađena.
Čisto malo razmišljam naglas, šta ćeš...

P.S. Što se tiče tamno-plave Teletine:

http://www.sweetwater.com/guitargallery ... m/sR57499/
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Sigurno bi ti se svideo osecaj...Baba Slim wrote: Ono što me zanima jeste - da li bih isto to osetio kada bih uzeo u ruke jednog Fender Custom Shopa?

Nemam pojma, kod mene je recimo skroz ludo, shto se tice tih gitara. Meni je feel na recimo Gibsonu super, ali sound te gitare (osim ako nije sa P90) mi je ono ... "nema dushu" koliko je ima bilo koji Fender, zato i sviram Fender gitare jer me zvuk Gibsona ne vuce da stvaram muziku, suvishe je nekako perfektan i "kockast"... Osecaj sviranja je subjektivna stvar, ja provaljujem da na bini ili klubu mi je najbolji feel sa nekom jeftinijom gitarom jer se ne brinem za nju, krljam je i to zvuci kako treba, cak i ako je bash krsh gitara u pitanju, uvek imam dobro pojacalo

Jeftine gitare za binu i sve ostalo, skupe u studio!

ed btw, onaj custom shop telac i orange sunburst i ovaj blue su prelepi, jos da su skroz maple vratovi...

@ Baba
Ja mislim da nikad ne bi skontao razliku a da ne znas da je kastm sop. Razlike izmedju skupih i nenormalno skupih gitara su takve finese da tesko da bi bilo ko skontao razliku (bar sto se Fendera tice).
Jeste da sam ja licno svirao samo 3 kastm shop-a ali da nisam znao sta su, ne bih skontao razliku. Pre bih rekao da su dobro ubrani standardi. Nikako da kostaju 4-5 puta vise.
To sa kupovinom jako skupih gitara je veoma zajeban posao. Video si i sam moju reakciju kada sam probao tvog telca i poredio ga sa svojim stratom a sa druge strane, kako sam se iznenadio kada si mi rekao koliko kosta tvoj prs.
Sve u svemu, mislim da je taj neki psiholoski faktor 90% vrednosti gitare ali takodje mislim da zbog toga vredi kupiti custom shop-a. Koliko god to glupo zvucalo...
Ja mislim da nikad ne bi skontao razliku a da ne znas da je kastm sop. Razlike izmedju skupih i nenormalno skupih gitara su takve finese da tesko da bi bilo ko skontao razliku (bar sto se Fendera tice).
Jeste da sam ja licno svirao samo 3 kastm shop-a ali da nisam znao sta su, ne bih skontao razliku. Pre bih rekao da su dobro ubrani standardi. Nikako da kostaju 4-5 puta vise.

To sa kupovinom jako skupih gitara je veoma zajeban posao. Video si i sam moju reakciju kada sam probao tvog telca i poredio ga sa svojim stratom a sa druge strane, kako sam se iznenadio kada si mi rekao koliko kosta tvoj prs.
Sve u svemu, mislim da je taj neki psiholoski faktor 90% vrednosti gitare ali takodje mislim da zbog toga vredi kupiti custom shop-a. Koliko god to glupo zvucalo...
- Hotstepper
Bash to shto kazhe Funkomat... (osim ovo poslednje
)
Mislim da je glavna razlika samo u finishu, od Fendera jedino US-made Fenderi imaju taj nitro finish (ispravite me ako greshim), i zbog toga su znatno skuplji od svih MiM, MiK (i dobro, radna snaga im je skuplja jedno 49597823456 puta, i QC je "strozhiji"-pitanje) i tu zaista jeste velika razlika u osecaju.
Custom Shop ne donosi nikakvu bitniju razliku od bilo koje US-made serije (Artist, American Deluxe, American Vintage) osim shto nudi te neke njihove egzotichne boje i suludi CustomShopRelic (lik novu gitaru udara i guli i to ti naplati
) a koshta ko suvo zlato...
Mislim da se sve svodi na nalepnicu na glavi i na staro dobro shishanje ovaca..

Mislim da je glavna razlika samo u finishu, od Fendera jedino US-made Fenderi imaju taj nitro finish (ispravite me ako greshim), i zbog toga su znatno skuplji od svih MiM, MiK (i dobro, radna snaga im je skuplja jedno 49597823456 puta, i QC je "strozhiji"-pitanje) i tu zaista jeste velika razlika u osecaju.
Custom Shop ne donosi nikakvu bitniju razliku od bilo koje US-made serije (Artist, American Deluxe, American Vintage) osim shto nudi te neke njihove egzotichne boje i suludi CustomShopRelic (lik novu gitaru udara i guli i to ti naplati

Mislim da se sve svodi na nalepnicu na glavi i na staro dobro shishanje ovaca..

- Hotstepper
Koliko god ljudi (ukljucujuci mene) srali o relikovanju, svaki skuplji fender relic koji sam drzao u rukama me je potpuno odusevio. Oguljeni vrat i naslon za desnu ruku su pet puta prijatniji od bilo kog laka.