marshall jcm 800 4211
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
marshall jcm 800 4211
Zna li neko da mi odgovori na pitanje, da li na gore nevedenom pojacalu mogu fizicki da se izvade lampe u izlazu, pa da od 100w postane 50w, hvala unapred.
Re: marshall jcm 800 4211
Može, česta praksa sa mnogim stotkama. Vade se dve spoljašnje ili dve unutrašnje, nikako prva i treća ili druga i četvrta.
Sa obzirom da je neophodno posle toga promeniti omažu na pojačalu (duplirati vrednost kutije) i doterati bias lampi, preporučio bih ti da se za takav poduhvat obratiš nekom ko se bavi servisiranjem pojačala.
Sa obzirom da je neophodno posle toga promeniti omažu na pojačalu (duplirati vrednost kutije) i doterati bias lampi, preporučio bih ti da se za takav poduhvat obratiš nekom ko se bavi servisiranjem pojačala.
deder objasni ovo!? znaci ako imas kombo pojacalo od 100w i izvadis mu dve lampe da bi ga spustio na 50w treba da mu dodas jos jedan kabinet? ovo prvi put cujem!guv'nor wrote:Može, česta praksa sa mnogim stotkama. Vade se dve spoljašnje ili dve unutrašnje, nikako prva i treća ili druga i četvrta.
Sa obzirom da je neophodno posle toga promeniti omažu na pojačalu (duplirati vrednost kutije)

Ne, ako imaš kombo od 100W koji ide u kabinet od 8oma, izvadiš dve lampe - i dalje ideš u kabinet od 8 oma, ali na glavi namestiš izlaz od 16oma. Loše sam se izrazio, izgleda, za to "dupliranje vrednosti kutije".
SAMO ŠTO SAM SE ZEZN'O, treba da se prepolovi!
Znači, ako ideš u kutiju od 8oma, na glavi namestiš 4.

SAMO ŠTO SAM SE ZEZN'O, treba da se prepolovi!

Znači, ako ideš u kutiju od 8oma, na glavi namestiš 4.

-
u sunce ti poljubim, trebace mi recnik i dva profesora sa Elektro tehnike da protumacim ovo!!! salim se, ako sam dobro razumeo, marshall jcm 800 4211 bi trebao sa zadnje strane da ima prekidac, koji regulise omazu, 4/8/16, znaci ako skinem dve lampe u izlazu prebacujem prekidac na 4 oma, jer su zvucnici 8?
Ne obavezno. Bitno je na koliko su oma vezani zvučnici.ESPLTDVIPER wrote: znaci ako skinem dve lampe u izlazu prebacujem prekidac na 4 oma, jer su zvucnici 8?
Ako na zvučnicima piše da su 8 oma, a vezani su paralelno, daju ukupan otpor od 4 oma. Ako su isti zvučnici vezani serijski, daju ukupan otpor od 16 oma. Znači poloviš tu ukupnu vrednost, a ne vrednost otpora samog zvučnika.
-
Shvatio sam, puno hvala!!
- Hillybilly
Nazalost krivo !!!guv'nor wrote:... nikako prva i treća ili druga i četvrta.
Moze prva i treca ili druga i cetvrta ali nikako prva i druga tj. treca i cetvrta.
Tacan je podatak da se mora podesiti impedansa zvucnika da bi odgovarala radu sa dve lampe.
Ako vadite dve lampe, nemojte preterivati sa teranjem izlaznog stepena u dist jer rizikujete da spalite izlazne lampe. Napajanje i mrezni trafo kod stotki je dimenzionisan za rad sa 4 lampe te kad izvadite dve i poterate izl. amp zestoko preostale dve lampe nece biti u stanju da podnesu ta opterecenja!

Dobroje™, da ne bi Xspacemen-a i tebe, ko zna šta bih još nalupao.

Čim se ne bavim nečim određeno vreme, automatski pozaboravljam 70% stvari...