Akusticna gitara za 200 evra. Molim pomoc i vasa misljenja.

Post Reply
KillingMeSoftly

Akusticna gitara za 200 evra. Molim pomoc i vasa misljenja.

Post by KillingMeSoftly » 17 Feb 2008, 15:17

Ljudi imam 200e na raspolaganju, apsolutni sam pocetnik i potrebna mi je gitara. Molim vas kazite mi sta bi bio dobar izbor za mene u rangu novca i mog pocetka ucenja. Svirao bi bluz, rock, i tako to. Ako znate mozete mi i preporuciti prodavnice u Beogradu. Ja sam razmisljao o nekom Ibanezu ali bih zeleo da cujem misljenja stare garde. Molim vas za vase misljenje. Unapred zahvalan

Marko Djuric

KillingMeSoftly

Re: Akusticna gitara za 200 evra. Molim pomoc i vasa misljenja.

Post by KillingMeSoftly » 19 Feb 2008, 14:20

Ljudi znam da postoje slicne teme ali svaka se razlikuje na svoj nacin. Meni trebaju razna uputstva i odgovori koji se razlikuju u nekoj meri sa vec postojecim temama. Molim vas da mi odgovorite na prvi post jer sam zaista u velikoj dilemi i hitno mi je potrebna gitara. Molim vas da ne ignorisete. Hvala na razumevanju.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 19 Feb 2008, 15:22

Čao Marko, dobrodošao na Forum.

Znam ja da je svako slučaj za sebe - ali veruj mi kada ti kažem da nemamo više šta da kažemo, a što barem 100 puta nije napisano uzduž i popreko MF-a.

Nedavno je jedan član lepo rekao, u sličnoj situaciji: "Možemo mi sada da razglabamo stare argumente na dve strane ili više, ali ćemo se opet na kraju složiti da je za te pare najbolja Yamaha Pacifica."

Jedino možeš da preciziraš gde se tačno nalaziš, pa da te onda uputimo u prodavnicu koja drži Pacifice...

viden

Post by viden » 19 Feb 2008, 15:39

Rocket Roll wrote:Jedino možeš da preciziraš gde se tačno nalaziš, pa da te onda uputimo u prodavnicu koja drži Pacifice...
Kehm,khm. Čovek traži akustičnu gitaru :D .
Yamaha, Aria, kopije Ovationa, Stagg, Tenson, Aster...
Prodavnice sa adresama i brojevima telefona imaš na forumu.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 19 Feb 2008, 15:51

viden wrote:Čovek traži akustičnu gitaru :D
Ma, znaš da nisam za akustičnu gitaru kao prvu gitaru - pisao sam o tome nadugačko u ->Početku Sviranja Gitare - Najčešćim Pitanjima<-.

Ako baš mora akustična - potpuno se slažem sa tobom i nemam šta da dodam.

KillingMeSoftly

Post by KillingMeSoftly » 19 Feb 2008, 17:47

Hvala vam sto ste se odazvali. Zivim u Beogradu. Znaci preporucena mi je Yamaha Pacific?! Raspitacu se sto se nje tice.
I ja sam se razmisljao da li da krecem od elektricne ili akusticne ali ovo drugo je prevagnulo. Dosta sam razgovarao sa ljudima po radnjama i muzicarima. Ali se to verovatno razlikuje i zavisi od samog coveka.
Ako mozete ostavite mi link sa prodavnicama i ako imate jos nesto da dodate sto se gitare za 200e tice, dobrodoslo je.

JA sam generalno gledao Ibanez, ali vremenom mi je upala u oci Yamaha i Fender. Stagg i Aria marke, od njih sam odustao.

Hvala vam jos jednom sto ste se odazvali, verujem da je dosadno objasnjavati non-stop isti kalup, ali verujte mi, ja sam samo jos jedan u moru uplasenih pocetnika. NE znam ni sam kako cu kupiti gitaru kad ne umem da je probam. To mi je veliki problem. U takvim situacijama navodno treba voditi nekoga ko se razume, a ja nemam cak ni to. Stvarno sam uplasen da ne kupim pogresnu stvar s'obzirom da mi nije bilo uopste lako skupiti ovih 200e.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 19 Feb 2008, 17:53

Ako insistiraš na akustičnoj - onda poslušaj Videna, što se izbora marki tiče... Yamaha Pacifica je električna gitara.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 19 Feb 2008, 19:46

Ako si,kako si i sam napisao da neznas da probas gitaru,zasto si onda odbacio Ariu?

Kod Arie je bitno da nadjes dobar komad(kao ja :) )i onda imas jako solidan istrument.

viden

Post by viden » 19 Feb 2008, 21:20

KillingMeSoftly wrote:Hvala vam sto ste se odazvali. Zivim u Beogradu... ali verujte mi, ja sam samo jos jedan u moru uplasenih pocetnika. NE znam ni sam kako cu kupiti gitaru kad ne umem da je probam.. .
Ako si iz Beograda onda ti nije problem da procunjaš po radnjama i vidiš šta ti se sviđa. Dosta ti mogu pomoći i trgovci ali im ne veruj 100%.
Adrese, linkove, savete i još mnogo toga imaš na forumu (a i progooglaj malo). Angažuj se.
I nemoj da budeš uplašen. Kupovina gitare ne boli. Može samo malo da košta :) .

KillingMeSoftly

Post by KillingMeSoftly » 19 Feb 2008, 21:49

JA bih najradije krenuo sa elektricnom, jer sam cuo da je lakse nauciti. Opet nemam novca i za pojacalo.
Imam kuci audio pojacalo, ali ne znam da li ga mogu koristiti sa gitarom.
Ne znam ni koga bi nasao da mi pokaze pocetne fore i fazone.

Ariu i Stagg sam odbacio zbog lose kritike apsolutno svih ljudi koje sam nesto pitao. Takodje sam gledao po forumima, neverovatno ali sve lose kritike sto se tice Arie.

Post Reply