BLADE Texas Custom 20

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
cccira
MF veteran

Re: BLADE Texas Custom 20

Post by cccira » 19 Feb 2008, 00:35

Funkomat wrote:Ono sto meni najvise smeta kod fendera (ili bilo koje druge gitare sto se toga tice) je kada prevucem prste preko ivica vrata i skontam da pragovi grebu... :grummel_2:
Nadam se da razumete na sta mislim.
To je uvek prvo sta uradim kad uzmem da sviram neku novu gitaru a dosta stratova koje sam do sad svirao su imali taj problem, pogotovo highway 1.
Jes da je to kao "quick fix" i sve ali za te pare covek ocekuje da ne mora da se brine o takvim stvarima.
Kada sam pre nekih godinu dana probavao neke strat-a-like gitare uverio sam se u ozbiljnost ovog problema jer sam dosao kuci sa izrezbarenim rukama... Na kraju sam kupio gitaru koja je bila najbolja po tom pitanju + sam morao da je u kucnoj radinosti doshmirglavam
A onda sam uzeo epifona koji ima binding na vratu i nemam vise tih problema :mrgreen:

Sava

Post by Sava » 19 Feb 2008, 10:22

Funkomat wrote:Ono sto meni najvise smeta kod fendera (ili bilo koje druge gitare sto se toga tice) je kada prevucem prste preko ivica vrata i skontam da pragovi grebu... :grummel_2:
Stvarno ne znam kakve si ti to Fendere probao, ja tako nešto nikada nisam osetio, a još kako sam osetljiv na to. Doduše, nisam svirao Fendere iz najnovije produkcije, ali moj iz 93.g. spada u novije i ja sam oduševljen kako je napravljen. Sve pod konac, sve sređeno, uglađeno, polirano, metalni delovi blješte, kada je uzmeš u ruke i pogledaš prema čivijama vidiš solidnost i sjaj i shvatiš da u rukama držiš relativno skup instrument, a moj komad inače spada u jeftinije modele. Više puta sam je zagledao i tražio manu u izradi, ali je nisam našao. Mislim da je taj kvalitet izrade i najveća prednost usa Fendera. E sada, ako govoriš o Meksikancima to zaista ne znam, neke sam probao, ali se ne sećam da su mi pragovi kačili prste.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Feb 2008, 17:35

Sava wrote:Stvarno ne znam kakve si ti to Fendere probao, ja tako nešto nikada nisam osetio, a još kako sam osetljiv na to.
Mislio sam na novije fendere.
Moj spada u noviju proizvodju i sve sto si ti rekao za tvojeg mogu i ja za svojeg tako da i dalje kazem da je vecina fendera po kvalitetu, zvuku, svemu ostalom dorasla imenu fendera i da ne kosta dzabe toliko koliko kosta...

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 19 Feb 2008, 23:07

Funkomat , dobro mi je poznat taj problem o kojem pricas .
to sam itekako iskusio na svom "stojadinu"
Kad sam je prvi put uzeo iz ruke , a onako "mlad i naivan" misleci - uuuu gitara je iz Engleske , pa to je
vrhunska gitara cim je englezi "prave" i prodaju .
kako je to bio period mog comeback za prste i gitarama , ja sam onda bio potpuna bela ovca .
Pa ljudi moji , gitara je iz Engleske ! to mora da je nesto vrhunsko ! Engleska !
tu sam gitaru kupio samo zato sta je bila povoljna cena i najvise zbog renomea koje ima jedna ENGLESKA !
kad cujem tu rec , onda sam slep .
Da ne komplikujem previse , stojadina sam narucio jer sam pao marketinski trik.
Nakon 2 tjedna od narudzbe , stojadin je stigao.
Prvo sta me je uzasnulo - debeo vrat !
Drugo . tesko ko olovo i voli da se rastima....
i trece - gde sam skroz puknuo dok se nisam naucio kako da to kontolisem - zica mi bezi "van" na rubovima .
Sad mi stojadin ceka na svoju sudbinu .........................

Vec par dana imam kod sebe na probi pojacalo RATH-AMP 75 w. model 103
Velikom ljubaznoscu slovenca dobio sam je na neodredjeno vreme da imam na cemu svirati.

Impresije ? Odlicno pojacalo .......... ali .........nije bluz nije bassmann nnije fender.......

Ono sta me je totalno iznenadilo , kombinacija tog pojacala i moga Blade .......
je switch na sredinu i preklopnik na down cisti Zeppelin zvuk !
zatim ,
na pojacalu pedala na B , na pasivne pikapove ki preklopnik na up
najcistiji fender stratokaster zvuk ! tu sam ostao paf !
kad sam prebacio pedalu na A+B dobio sam uz promene na preklopniku original Blackmore zvuk !
sad sam u ludnici .
rockett kaze " pojacalo , pojacalo ,pojacalo ......"

I sve vise verujem da vi tamo u Srbiji lezite na zlatu . Zasto ?
imate najboljeg coveka koji pravi odlicna pojacala - Petar Filipovic !
Da mi je covek tu u evropi , bez dilem bih kupio njegovo pojacalo. za moju bluz dusu........

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Feb 2008, 00:16

Da znam o cemu pricas...
Ja sviram blues na marshallu (jos uvek). Glava + cab i mogu da izvucem takav blues zvuk da zadivim svojim podesavanjima. :D
OD kanal sa gainom na 40ak % - neki rhcp zvuk recimo, i onda dodam ds-2 i sve dalje je BLUES...
Pedala je tone na nekih 90%, dist na 50ak.

Iz tog zvuka samo podesavanjem potova i switch-a na gitari mogu da izvucem sve zvukove koje volim... SVE...
Ako smanjim ton (na gitari) + neck magnet - pink floyd solo zvuk, ako malo smanjim volume i tone na istom - neki jazz, ako sve pojacam na neck magnetu - smak, bridge magnet - page, ako kombinujem mid i neck i smanjim volume dobijem brutalno cist zvuk i tako dalje, i tako dalje... neeeema kraja.

Moje pojacalo je hibrid i sve u svemu, garantujem da iz svega moze da se dobije zvuk koji zelis. Bukvalno... (Sem naravno ako si toliki talenat da u pocetku kupis hetfieldovog explorera, nabacis neke 12-ke, neko metal pojacalo (jbg ne kontam se u metal :) ), metal zone, metall muff, sta god, a zelis da sviras hit me baby one more time...)
Naravno lakse ces dobiti BLUES zvuk ako kupis fendera, BLUES deluxe-a, BLUES driver i eventualno neki compressor ali ti ne treba da bi imao zvuk koji zelis...

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 20 Feb 2008, 21:38

Funkomat , kapa dole !
moj si covek !
sve si potvrdio i shvatio kako moja bluz dusa dise ......
ti si vec treci koji je potvrdio Savine i Rockettove reci -- Fendera , fendera.............
Gitaru , vec imam . BD-2 vec imam . Big muff pi vec imam.
jos samo pojacalo i eto me nogu uz nogu sa bluzerima.

lepi pozdrav !
PS neznam zasto , ali sam jos uvek impresioniran sa ovim pojacalom i jednostavno se "igram" sa njim
i zaboravim na pedale da ustekam.

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 22 Feb 2008, 20:39

Veceras je kod mene bio covek za kompjutore. Uspeo je da posalje samo jedan prekratki deo video snimke.
onaj najveci nije "znao" . radilo se o 100 MB !
Moram cekati da to Rockett stavi na forum .....

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Feb 2008, 20:47

Jimmy Henderson wrote: Gitaru , vec imam . BD-2 vec imam . Big muff pi vec imam.
BS-2 je najbolja moguca stvar za blues..
Ja je nemam na zalost ali mozda jednog dana.
Iz muff-a takodje moze da se izvuce bluesy zvuk ali ta stvar je zivotinja, namenjena za destrukciju. :)
Jimmy Henderson wrote:Veceras je kod mene bio covek za kompjutore. Uspeo je da posalje samo jedan prekratki deo video snimke.
Koje su sanse da postoji samo audio?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 22 Feb 2008, 23:03

Evo snimka:

http://myspacetv.com/index.cfm?fuseacti ... d=28871132

(Snimak ne može da se embedduje na Muzički Forum jer je u pitanju MySpace video. Pojačalo koje čujete na snimku je originalni 5e3 tweed Bassman iz pedesetih, nije reizdanje.)

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 22 Feb 2008, 23:23

Evo sada moze i to.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 22 Feb 2008, 23:25

:bow: Naš admin je najbolji! :bow:

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 22 Feb 2008, 23:26

Naravno da jeste. Ponavljajte to u sebi stalno kao mantru :lol:

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 22 Feb 2008, 23:42

Knight - hvala ! ai potvrdjujem meditaciju -- OM knight OM knight ............
Zaista mi je zao za ovu prekratku snimku ´koja je bila samo zagrejavanje
pred vecu snimku od 100 MB .
Na toj se snimci cuje kako Blade zvuci na tri razlicita pojacala.
Svakako cu nastojati da sto pre to posaljem
ali .........ovo basmann pojacalce ....mmmmmmm...........
ne mogu ni da zamislim kakv ce to biti "kaos" od bluza kad se usteka BD 2 i Big Muff Pi ............

lep pozdrav !

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Feb 2008, 00:48

Zvuci vise nego odlicno...
Medjutim, siguran sam da bih to rekao i da gurnes ku'ac u Bassman-a iz pedesetih tako da nije bas najbolje pojacalo za demonstraciju gitare jbg. ali sam, po svemu sto si do sad napisao, siguran da je gitara savrsena i drago mi je zbog toga.
Cestitam jos jednom.
Jimmy Henderson wrote:ne mogu ni da zamislim kakv ce to biti "kaos" od bluza kad se usteka BD 2 i Big Muff Pi ............

Da... To i mene zanima. :D

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 23 Feb 2008, 21:00

Hvala funkomat !
rekao sam sebi da vise necu nista pisati o Blade gitari dok svi ne budete vidjeli drugi video fajl.
ali , ponavljam , da mi Rockett Roll nije skrenuo paznju na tu gitaru ....................

Ajme ,meni , ajme meni..........danas ustekao pedale
bila je to "strava" za moja uveta kad sam prvi put probao i cuo kako zvuci Big Muff pi...........
.....samo sam "picio" Hendrixa .............

i napokon mi je Tocak pao
ko tavce na gravce :lol:

sve sam probao preko pojacala RATH - AMP model 103
bio je to zvucni udar , pa me je zena poterala da odem u zadnji deo stana gde nema nikoga
pa da tamo mogu na miru sve "odvaliti"

Funkomat , sve do danas imaoo sam u planu da se "poboljsam" sa dodatnim efektima i sl.
ali nakon ovoga , ne trebam vise NISTA !!
samo BD-2 i Big Muff ! iako je ovo pojacalo sjajno, imam vremena da se odlucim za novo pojacalo .
lep pozdrav !

Post Reply