Mikrofonija
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Mikrofonija
Sastavio sam jednu staru hollow-body gitaru, i sada imam mikrofoniju na drajvu. Kako bih mogao to da resim?
-
Re: Mikrofonija
pomeri se od pojacala, mutiraj zice kad ne sviras, stavi neki materijal u otvore, smanji drive...setaj se po sobi.... 

nenadnenad wrote:pomeri se od pojacala, mutiraj zice kad ne sviras, stavi neki materijal u otvore, smanji drive...setaj se po sobi....![]()

Benson lepi otvore selotejpom, a neki iscepaju jastuka pa napune gitaru.

Dali mogu da oblozim otvore za magnete aluminijumskom folijom, kao sto rade onom bakarnom, ili to nema veze
Nema to veze, nisu ti magneti mikrofonični nego ti je telo šupljO.
Moj drugar ima kopiju 335-ice marke Apollo, i znam da je stavljao tanke parcice sundjera u rupe. Predpostavljam da je to upravo zbog ovog problema. Pitacu ga, pa cu javiti ovde.
Treba potovati magnete....
...I nema vise mikrofonije, makar sedeo na otpanjenom pojacalu...
Svi sundjeri i ostale vestine, guse zvuk, izgubices odredjene frekvencije i umrtviti gitaru (prividno izgleda kao smanjena mikrofonija zbog apsorbcije midlova i visokih tonova, ali sve u svemu veoma lose za zvuk)....
Sundjer se koristi kao materijal u "gluvoj sobi" sa tacno odredjenom namenom...

...I nema vise mikrofonije, makar sedeo na otpanjenom pojacalu...
Svi sundjeri i ostale vestine, guse zvuk, izgubices odredjene frekvencije i umrtviti gitaru (prividno izgleda kao smanjena mikrofonija zbog apsorbcije midlova i visokih tonova, ali sve u svemu veoma lose za zvuk)....
Sundjer se koristi kao materijal u "gluvoj sobi" sa tacno odredjenom namenom...

Sta to znaci, kako se to radi?Gaston wrote:Treba potovati magnete....
Pa valjda kad metnes™ volume pot na svaki magnet,ne znam sta bi drugo pomoglo. 

Ne, ne, mislio je na voskiranje magneta, wax potting - pa otud potovanje.
rastopis vosak i umocis magnete. Vosak/parafin fiksira zice da ne mogu da mrdaju i proizvode mikrofoniju. Skoro svi proizvodjaci pottuju magnete ovih dana...mislim da se dimarzio hvali time sto radi double potting, sta god to znacilo 

negde sam nasao da je idealna mesavina pcelinjeg voska i parafina za svece u odnosu 20:80... mada ako je i cist parafin nije problem...
i treba paziti o temperaturi...vidjao sam magnete koji skroz promene oblik zato sto je naucnik raspalio ringlu na max.
zapravo ja sam nasao da je najbolje staviti teglu sa voskom u serpu sa vodom pa tako zagrevati jer parafin postaje zapaljiv ako se previse zagreje, a ovako je to izlaganje temperaturi blaze...