Kliping prekidac na tube screameru

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rax13
MF veteran

Re: Kliping prekidac na tube screameru

Post by Rax13 » 18 Apr 2011, 01:58

Skraceni deo diode predstavlja kracu nozicu ili nisam dobro razumeo? Pitam jer sam probao vec pre i zvucalo mi isto kao i bez bilo koje komponente u klipingu...

andrej]

Post by andrej] » 18 Apr 2011, 02:29

vidis da diode nisu prikazane kao kruzici, vec kao osakaceni kruzici. na taj sam skraceni deo mislio. al ih stavi onako kako sam rekao, kontra.

a znas zasto ti ne rade? imas pogresne diode. od boje (i jos nekih sranja) ti zavisi kolki ce forward voltage diode da bude. e, pa, na tvojim diodama je veci forward voltage nego signal koji one treba da klipuju, a poenta je da bude manji, pa da one seku sve iznad tog nivoa. nabavi neke crvene najobicnije, one se obicno koriste. vidi, u stvari, mozda neko i ima forward voltage naveden na sajtu od ovih nasih prodavaca...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 18 Apr 2011, 02:38

andrej] wrote:vidis da diode nisu prikazane kao kruzici, vec kao osakaceni kruzici. na taj sam skraceni deo mislio. al ih stavi onako kako sam rekao, kontra.

a znas zasto ti ne rade? imas pogresne diode. od boje (i jos nekih sranja) ti zavisi kolki ce forward voltage diode da bude. e, pa, na tvojim diodama je veci forward voltage nego signal koji one treba da klipuju, a poenta je da bude manji, pa da one seku sve iznad tog nivoa. nabavi neke crvene najobicnije, one se obicno koriste. vidi, u stvari, mozda neko i ima forward voltage naveden na sajtu od ovih nasih prodavaca...
Aha ok, skontah, cu probam tako. Crvene obicne i imam, videcu bas koji je forward voltage, ako nista jurim slabije ili cu da zabodem nesto drugo da klipuje. Hvala :ziveli:

Post Reply