Kliping prekidac na tube screameru
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kliping prekidac na tube screameru
Skraceni deo diode predstavlja kracu nozicu ili nisam dobro razumeo? Pitam jer sam probao vec pre i zvucalo mi isto kao i bez bilo koje komponente u klipingu...
vidis da diode nisu prikazane kao kruzici, vec kao osakaceni kruzici. na taj sam skraceni deo mislio. al ih stavi onako kako sam rekao, kontra.
a znas zasto ti ne rade? imas pogresne diode. od boje (i jos nekih sranja) ti zavisi kolki ce forward voltage diode da bude. e, pa, na tvojim diodama je veci forward voltage nego signal koji one treba da klipuju, a poenta je da bude manji, pa da one seku sve iznad tog nivoa. nabavi neke crvene najobicnije, one se obicno koriste. vidi, u stvari, mozda neko i ima forward voltage naveden na sajtu od ovih nasih prodavaca...
a znas zasto ti ne rade? imas pogresne diode. od boje (i jos nekih sranja) ti zavisi kolki ce forward voltage diode da bude. e, pa, na tvojim diodama je veci forward voltage nego signal koji one treba da klipuju, a poenta je da bude manji, pa da one seku sve iznad tog nivoa. nabavi neke crvene najobicnije, one se obicno koriste. vidi, u stvari, mozda neko i ima forward voltage naveden na sajtu od ovih nasih prodavaca...
Aha ok, skontah, cu probam tako. Crvene obicne i imam, videcu bas koji je forward voltage, ako nista jurim slabije ili cu da zabodem nesto drugo da klipuje. Hvalaandrej] wrote:vidis da diode nisu prikazane kao kruzici, vec kao osakaceni kruzici. na taj sam skraceni deo mislio. al ih stavi onako kako sam rekao, kontra.