Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Funkomat
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Funkomat » 16 Apr 2011, 14:15

xspaceman wrote:
muki17 wrote:a sto prodajes carbon copy? :) cini mi se da sam ga video,na oglasu,ako se mozda ne varam.. :D
pa da kupi DE7!? :bambi:
I to je moguce. :)

Carbon Copy mi ne radi posao u bendu. Sam po sebi zvuci izvanredno ali u bendu me samo zamuti i napravi zbrku. Moram nesto drugo da nadjem. Jos nemam ideju sta...

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 16 Apr 2011, 14:48

Funkomat wrote:Carbon Copy mi ne radi posao u bendu. Sam po sebi zvuci izvanredno ali u bendu me samo zamuti i napravi zbrku.
Moj glavni argument svakome kome savetujem da se digitalni delay mora imati.
Tap tempo, preseti i jasna ponavljanja... to je sve što ti treba. Ja se generalno ložim na čiste ehoe, zato su mi trakaši i onaj Binson što imam uvek bili vrh vrhova jer su kod njih kristalno jasna ponavljanja za razliku od analognih dilejeva koji sami po sebi rade fenomenalno, ali nekako ne isplivavaju u bendu dovoljno. Onaj moj Roland DC-30, koji je jedan od najlepših analognih dilejeva koje sam čuo, sada koristim za klavijature i tu je zasijao punim sjajem.

Blingo

Post by Blingo » 16 Apr 2011, 15:19

Zato se ja i drzim DE7, dovoljno je "analogan" a ipak fino izlazi iz miksa. Ako i utripujem da se ne cujem, samo ga prebacim na digitalan mod i cao! :)
Pravi analogni dilejevi su, po meni, super kada sviras sam ili imas zesce zahebanog tonca, koji ce te izgurati iz miksa. Na zalost, ja nemam taj luksuz... :(

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Apr 2011, 15:34

Mislim da ne mora biti bas digitalni zvuk (ista ponavljanja) ali je CC ipak previse taman. Nesto svetlije kao DE7 se dovoljno dobro probija.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 16 Apr 2011, 15:55

Naravno da nisam mislio na digitalni mod sa istim ponavljanjima, to je samo jedan od 15 preseta koje ima moj Echo Park i nikada ga ne koristim. U 90% slučajeva mi je na Tape modu na kome čak ima mogućnost da mu podesiš koliko traka zavija i tako te perverzije.

umart

Post by umart » 16 Apr 2011, 17:38

ja naprimjer sa mojim DOD-om koji je taman da tamniji ne moze biti (doduse ima taj filter sa kojim mozes da korigujes to,ni ja ga ne drzim da bude sad nesto nenormalno taman) nemam takvih problema.ne koristim ga za ponavljanja (tu se slazem da dobar digitalac nema premca,ja sam sa mojom dsd2kom tonski ultra zadovoljan),ali slapback i eho su vanzemaljski.sad ce neko da upadne i da kaze da fx96 i nije cista analogija,ali ton je mn chip plus taj filter.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Apr 2011, 18:22

Za slapback je CC idealan. Ni sa dugim i glasnim delay zvukom nema nikakih problema. Ono izmedju je problem. K'o sto rekoh, zamuti i zabrlja ceo zvuk.
Ali moguce je i da ja ocekujem previse ili ne znam da se podesim. :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 16 Apr 2011, 19:22

Šta znam, ja sam u poslednjih pola godine dosta ekperimentisao sa delayem, i ne znam šta sve nisam isprobao, i moj je zaključak da mi analogni delay radi samo za kućno sviranje i snimanje, a da sa bendom ne šljaka ono što meni treba, što predpostavljam da ima veze sa mojom tenikom sviranja, imam chicken picking desnu ruku, ima tu mnogo dvoglasa u sviranju, i bezmalo svaki analogni delay tu napravi blato od zvuka. Na sporim single note pasažima radi predivno, ali čim se maknem od toga, i čim gruva kompletna postava samnom - nema razgovetnog zvuka. Tu gde mi ne smeta taj gubitak razgovetnosti, gde mi pasuje neki zvučni haos, ionako više volim šta radi neki choppy tremolo. Inače malo koristim delay, ali tamo gde ga koristim - svakako mi treba digitalni delay. Moram reći da sam sa žaljenjem to sebi priznao, jer je stvarno fascinantno šta sve mogu sam u sobi da izvodim sa analognim delayem, mnogo je zabavno, ali sve to ima malu ili nikakvu primenu u mom bendu. Možda šljaka za neku drugačiju svirku.

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 18 Apr 2011, 13:58

ja vec godinama koristim digitalni mod na Echo Parck-u. Analogni mod je, kao sto smo svi zakljucili, taman i pravi samo zbrku. Ako vec neko hoce analogni dilej bez tih mana - EHX Deluxe Memory Man i tacka

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 18 Apr 2011, 14:33

H&K replex?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 18 Apr 2011, 14:41

Image ?

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 18 Apr 2011, 15:49

Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Apr 2011, 00:05

ssmc wrote:Image = Image

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 19 Apr 2011, 09:58

I posle ja iNputiram u postove :grummel_2:

I stavi malo veći taj znak =.... Ovako bre =

Image = Image

:mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Apr 2011, 10:11

Simpaticno je sve to, ali mi nije jasno da li se inatis ili sta. TC2290 je majka Mara za Axe Fx. A pri tome je samo delay. :roll:

Locked