Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Haralampije

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by Haralampije » 15 Apr 2011, 17:53

Hotstepper wrote:Ne bash, poli ispuca, kao farba na kapiji, krene da se ljushti u komadima, a nitro se "troshi", ravnomerno se skida, izlizhe se..
farba na kapiji nije isto,niti je ista povrsina,a i gitara i kapija ne mogu biti izlozeni istim vremenskim uslovima,sem ako gitaru ne naslonis na kapiju...pa je pokupis za dvadesetak godina. :lol:
Poliuretan finis na gitari,u ovolikom sloju,ne moze ovako da zavrsi sem nasilno i namerno,jer je maltene neunistiv.A bogami i poliester finis koji se koristio sedamdesetih se na mnogim komadima dobro drzi.

xspaceman

Post by xspaceman » 15 Apr 2011, 19:27

Hotstepper

Post by Hotstepper » 15 Apr 2011, 19:33

Haralampije wrote: farba na kapiji nije isto,niti je ista povrsina,a i gitara i kapija ne mogu biti izlozeni istim vremenskim uslovima,sem ako gitaru ne naslonis na kapiju...pa je pokupis za dvadesetak godina. :lol:
:lol:
Naravno, ja sam mislio kad se vec chukne negde i popuca, on se ljushti u komadima, zato to poredjenje sa ljushcenjem farbe na kapiji :wink:
A stvarno ne znam koliko treba da svirash da izlizhesh poli, ko uspe, svaka mu chas' , doci cu rado da ga slusham :mrgreen: :ziveli:

BluesBoy

Post by BluesBoy » 15 Apr 2011, 20:17

Milanares wrote:ja smatram da je ta gitara u sasvim pristojnom stanju :mrgreen:
i verovatno da nisam jedini koji veruje da su fender gitare napravljene da se na njih stave bar 11-ke i da se tako sviraju da im farba što pre popuca, da se razljušti, da se otvori drvo i da "peva" :mrgreen: ako ne "zapeva", komad ne valja
ako vam je poli finis predebeo, odsrafite telo i izvadite svu struju te ga bacite nekoliko puta niz stepenice, polozite ga na grublji beton i skacite po njemu neko vreme.
potom lepo sve sklopite kako je bilo i zasvirajte. primeticete bolju rezonancu i jasniji ton.
radi provereno.
:mrgreen:
Ahaha.... Vrh! :ziveli:

Bozha

Post by Bozha » 15 Apr 2011, 21:03

Hotstepper wrote:Ne bash, poli ispuca, kao farba na kapiji, krene da se ljushti u komadima, a nitro se "troshi", ravnomerno se skida, izlizhe se..
ume i nitro da se pretvori u "krljusht" kad ga ostavis u gepeku u sred zime

Bozha

Post by Bozha » 17 Apr 2011, 16:33

BluesBoy

Post by BluesBoy » 17 Apr 2011, 22:54

Niko da pomene ovu gitaru pa cu ja...

http://www.kupujemprodajem.com/-Charvel ... -oglas.htm

Prica je sledeca, probao sam bas ovu gitaru kod izvesnog Vlada sa Mirijeva, pored nje je bio Fender Stratocaster John Mayer i moram priznati da Charvel dosta bolji od Fendera poredio sam ih 1 na 1 stvarno gitara radi perfektno, pravi vintage zvuk. Ali ima jedan detalj koji niko ne pominje, imala je problem sa vratom, na njoj je fabricki rosewood pa je skinut rosewood i stavljen maple, pa onda se to nije pokazalo kako treba, pa je skinut taj maple i stavljen rosewood, dalje nesto je radjeno i oko sipke ali sam zaboravi sta tacno (bilo je to pre 2 godine) ostao je i trag sa zadnje strane vrata gde je orah celom duzinom e taj orah je izdignutiji za nekih 1- 1.5mm od ostale povrsine vrata, lepo se oseca pod rukom (slika broj 4) sa linka.

Bez obzira na to gitara radi odlicno, ali red je i da se zna druga strana price. Vlada je cenio tu gitaru 600e, kasnije je covek iz Kanjize dosta dugo prodavao za 450e i sada se prodaje za 700e. :ziveli: i laku noc!

Milanares

Post by Milanares » 18 Apr 2011, 11:45

e baš tako!
laku noć bilderi...

Stanko

Post by Stanko » 19 Apr 2011, 09:41

http://www.kupujemprodajem.com/Vintage- ... -oglas.htm

Vredi li ovo uzimati na slepo, da se ne cimam do pirota, ajmo banderashi :D :ziveli:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 19 Apr 2011, 10:02

Čudan neki fuzz :kokice:

Stanko

Post by Stanko » 19 Apr 2011, 10:35

ssmc wrote:Čudan neki fuzz :kokice:
meni se cini da je to onaj isti koji je skoro prodavao gitarista gamblersa, ali samo prefarban u crno...

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 19 Apr 2011, 10:55

Ma mislio sam zbog komponenti unutar pedale.Previše je to za fuzz.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Apr 2011, 11:18

I ja sam zapazio taj faz.
Kontam da ga vredi uzimati na slepo. Za 2000 din, kakav god da je, dobar je. :)

+ najzanimljiije je uzimati pedale na slepo. :D

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 19 Apr 2011, 11:19

To zbog waha kažeš verovatno :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Apr 2011, 11:27

Dobro wah je malo za'ebaniji posao... :D ipak je on skup ali je super ono cekanje da ti stigne pa prvo probanje i sve ostalo.
Vecinu (skoro sve) pedala sam tako kupio.
Svakako je ono probanje pedala na pet minuta (pogotovo na tudjoj opremi) skroz bezzeze i manje vise besmisleno. Ja licno tako nikad ne mogu odluciti da li mi se pedala svidja ili ne... Jedino u slucaju kada mi se bas bas ne svidi pedala. Za sve ostalo, u lanac na bar jedno mesec dana pa nakon toga po potrebi u oglase. :)

Locked