Rooster
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Rooster
Upravo ovo sto Blingo kaze, upotrebljiva, a ne vrhunska taNbura. Meni je legla super jer je vise strat nego moja ozbiljna gitara (Sambora stratocaster). Ja sam samo iznivelisao pragove, a ono sa strane sto grebe polako nestaje sa sviranjem, uglacava se.
- Haralampije
Driver wrote:Upravo ovo sto Blingo kaze, upotrebljiva, a ne vrhunska taNbura. Meni je legla super jer je vise strat nego moja ozbiljna gitara (Sambora stratocaster). Ja sam samo iznivelisao pragove, a ono sa strane sto grebe polako nestaje sa sviranjem, uglacava se.
Ne uglacava se nista,nego ti se drvo siri,stiglo prolece,povecava se vlaznost,pa se vraca u stanje u koje je bila u vreme kad su je pravili.

Natopila se alkoholnim isparenjima iz ruke 

Sto nas dovodi do zakljucka da je u Kini bilo prolece i da se slusala "Nekako s proljeca"!Haralampije wrote:Driver wrote:Upravo ovo sto Blingo kaze, upotrebljiva, a ne vrhunska taNbura. Meni je legla super jer je vise strat nego moja ozbiljna gitara (Sambora stratocaster). Ja sam samo iznivelisao pragove, a ono sa strane sto grebe polako nestaje sa sviranjem, uglacava se.
Ne uglacava se nista,nego ti se drvo siri,stiglo prolece,povecava se vlaznost,pa se vraca u stanje u koje je bila u vreme kad su je pravili.

-
PA za te pare (ako je 7.500) moze da se kupi i onaj famozni Aster.....Blingo wrote:Ne vidim cemu iznenadjenje, pa i Nemanja i ja i nebojsaK smo napomenuli da je pragovima potrebno dosmirglavanje/doturpijavanje... Opet, ja sam sretao i Squiere s istim problemom a kostali su skoro duplo vise para.
Da napomenem, Rooster nije ultra-super instrument i bas smo glupi sto bacamo pare na visestruko skuplje fendere, naprotiv, ali nije nista losiji od Squier Buleta, Affinitia i Standarda a nije gori ni ode ovih novih Yamaha Pacifica (bar od one dve koje sam probao), a kosta duplo manje. Ako onom liku nije frka da je svira javno, svakog petka na TV-u, ne vidim sta bi falilo nekom pocetniku, iskusnijem muzicaru kome treba bekap gitara ili nekome ko nacelno nije ljubitelj stratova, ali eto, voli malo da se igra...
Rooster je ozbiljnija gitara. 

ja imam teoriju da je to sve isto... pa isti im je headstock, nije kopija nicega sto sam ja video, a opet je isto... kinezi prave i lepe logo koji se trazi... e sad je pitanje dal je Aster, Rooster, Jao-Ming ili sta vec... Aster se inace radi samo za Mix Music..
Inace Ater sad ima i Les Paul, jedini koji sam ja video sa lepljenim vratom za tu cenu...
Inace Ater sad ima i Les Paul, jedini koji sam ja video sa lepljenim vratom za tu cenu...
Delim tvoje misljenje, cak sam i po zemljama EU vidjao neke gitare koje izgledaju identicno kao Rooster... E sad, sigurno ima i toga da kvalitet zavisi od toga koja ih fabrika u datom trenutku pravi (za Astere pouzdano znam da su ih, u razlicitom periodu, pravile razlicite fabrike), pa ulete bolje ili losije. Ruku na srce, nisam svirao puno Astera, svega 2 komada, i ova dva Roostera (jedan moj, jedan bratovljev) izgledaju bolje i definitivno imaju bolje civije, sad...koje tu pametan... 

ima li gde u novom sadu da se kupi ta gitara??

roostere sam ja vidjao u onoj velikoj idei na narodnog fronta, al nisam ih vidjao od nove godine...
astere imas u mix musicu na futoskoj ulici...
astere imas u mix musicu na futoskoj ulici...
Bez ljutnje ali ovo sam morao da primetim.Driver wrote: Meni je legla super jer je vise strat nego moja ozbiljna gitara (Sambora stratocaster). .
Sambora stratocaster ozbiljan instrument

Pa koliko to imate godina i koje ste još "ozbiljne" instrumente držali u rukama ?
Inače, Rooster je sasvim korektna gitara za početnika.
Pa nije isti kod Astera i kod Roostera, Aster ima kao Fender.luci wrote:ja imam teoriju da je to sve isto... pa isti im je headstock, ...
http://www.mixmusic-company.com/compone ... d5e1e4.jpg
a čini mi se da su pragovi kod Astera nešto deblji nego na Pevcu (na Roosteru su baš tanušni i od nekog lošeg materijala - imam osećaj da će vrlo brzo da se istroše).
jedan stariji koji sam gledao kod nekoga je imao kao na stratu, kad sam kupovao svoju gitaru oko nove godine gledao sam i nekog astera onako u prolazu, ima headstock kao rooster, verovatno druga tura stigla...
Mozda me nisi razumeo, nisam rekao da je Sambora vrhunski, ali ipak stojim iza toga da je ozbiljan instrument, ili je ovaj moj komad takav, jedini je koji sam probao. Inace, imao sam dva MIA strat-a u vlasnistvu, a probao dosta boljih gitara, ali ne bih se slozio da je Sambora "neozbiljan". Mozda je stvar ukusa, ali je meni legao i "u ruke" i tonski, tako da stvarno nemam zamerki. PozdravDV wrote:Bez ljutnje ali ovo sam morao da primetim.Driver wrote: Meni je legla super jer je vise strat nego moja ozbiljna gitara (Sambora stratocaster). .
Sambora stratocaster ozbiljan instrument![]()
Pa koliko to imate godina i koje ste još "ozbiljne" instrumente držali u rukama ?
Inače, Rooster je sasvim korektna gitara za početnika.

Upravu si,ima ih i sa malo drugacijim headstock-omluci wrote:jedan stariji koji sam gledao kod nekoga je imao kao na stratu, kad sam kupovao svoju gitaru oko nove godine gledao sam i nekog astera onako u prolazu, ima headstock kao rooster, verovatno druga tura stigla...