Swirl

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
N3ssaya

Re: Swirl

Post by N3ssaya » 26 Apr 2011, 09:25

Sviđa mi se ovo što radite :D

I ja sam se okušao u ovoj tehnici, ali doduše sa wah pedalom. Evo kako je ispalo:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

ApplePie

Post by ApplePie » 26 Apr 2011, 10:41

UNREAD_POSTod N3ssaya na 26 Apr 2011, 09:25
Sviđa mi se ovo što radite :D

I ja sam se okušao u ovoj tehnici, ali doduše sa wah pedalom. Evo kako je ispalo:
Hvala ... evo neću biti viđe toliki lenjivac i obećavam dosta slika u narednom periodu.

Pedala deluje zanimljivo, ima cammo look ... ako si to hteo onda je super :) Ja sam se totalno prebacio na neon flourescentne boje. Jel zna neko gde ima onih UV neonki, "Black Light" pa da slikam pod njima gitare da vidite kako insane izgledaju ;)

N3ssaya

Post by N3ssaya » 26 Apr 2011, 10:53

Nisam htio kamuflažno... Tako se rasporedile boje :D Ja sam koristio fluorescentnu narandžastu i fluorescentnu zelenu.

ApplePie

Post by ApplePie » 26 Apr 2011, 20:38

Swirl obavezno na BELOJ podlozi, pogotovu sa neon bojama. Verovatno si radio sprejevima ... oni se brzo suše i prave malo "izlomljen" swirl... samo napred. Pa da postanemo swilovska velesila :)))

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Apr 2011, 20:56

ovaj hellbabe dosta podseca na cry baby from hell :D mnogo mi se svidja, svaka cast
:ziveli:

@ applepie
onaj iguanez izgleda fenomenalno :bow: :bow: cak i da ne svetli u mraku, izgleda odlicno :mrgreen: (swirlove ne volim preterano :hide: )
:ziveli:

N3ssaya

Post by N3ssaya » 27 Apr 2011, 07:23

ApplePie: da, radio sam sa sprejevima. A stvarno mi je bila besparica, tako da nisam mogao uzeti bijeli sprej.

mislim_stvarno, ono bi i trebala biti kopija CryBaby from Hell-a :D Zato se i zove Hellbabe. Samo što je ovaj optički, tj nema switcha. Već se aktivira kad se nagazi na njega.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Apr 2011, 09:40

ma dobro to, nego govorim za boju, kad je crn ne lici na cbfh, sad lici :mrgreen:

djoksi

Post by djoksi » 27 Apr 2011, 10:19

koliko stavljas boraxa na koju kolicinu vode?

ApplePie

Post by ApplePie » 27 Apr 2011, 13:51

@ Djoksi .. ja to još dođem one folije :oops:

Imam bolje rešenje od folija pa sam skroz smetnuo sa to do liste ... sorry
Ima jedno podugacko uputstvo na Jemsite by Apple Pie.. U principu više i ne koristim borax. Površinsku tenziju smanjuješ većom površinom i temperaturom vode. Ako jedno od ta dva nije adekvatno borax pomaze.. A ja pošto sam pravim boje za swirlovanje (ni jedna komercijalna NE radi kako treba) natempiram ih kako da se razlivaju i bez boraksa .. drugo .. svaki pigment je različit pa se različito i ponaša na "vodi" (ovo važi za neki četvorobojni swirl) A ako ti je do zezanja .. uzmi Humbrol i dvobojni swirl sa njim ispada korektno :))) sa boraksom naravno a trebalo bi testirati ... u mom slucaju na 140 i više litara sam stavljao oko 200 grama pri hladnoj vodi, oko 16 stepeni.

djoksi

Post by djoksi » 28 Apr 2011, 19:15

ApplePie wrote:@ Djoksi .. ja to još dođem one folije :oops:

Imam bolje rešenje od folija pa sam skroz smetnuo sa to do liste ... sorry
Ima jedno podugacko uputstvo na Jemsite by Apple Pie.. U principu više i ne koristim borax. Površinsku tenziju smanjuješ većom površinom i temperaturom vode. Ako jedno od ta dva nije adekvatno borax pomaze.. A ja pošto sam pravim boje za swirlovanje (ni jedna komercijalna NE radi kako treba) natempiram ih kako da se razlivaju i bez boraksa .. drugo .. svaki pigment je različit pa se različito i ponaša na "vodi" (ovo važi za neki četvorobojni swirl) A ako ti je do zezanja .. uzmi Humbrol i dvobojni swirl sa njim ispada korektno :))) sa boraksom naravno a trebalo bi testirati ... u mom slucaju na 140 i više litara sam stavljao oko 200 grama pri hladnoj vodi, oko 16 stepeni.
Nije problem za folije,snasao sam se,nabavio iz inostranstva Laser waterslide par lista i sad imam logo za 40-tak gitara :D
A gledao sam sva ta uputstva na na Jemsite i svi se nekako svode na isto.A kazi mi jel si probao da radis swirl sa poliuretanskom bojom,negde na netu sam citao da je i to neko radio?

ApplePie

Post by ApplePie » 28 Apr 2011, 21:26

A gledao sam sva ta uputstva na na Jemsite i svi se nekako svode na isto.A kazi mi jel si probao da radis swirl sa poliuretanskom bojom,negde na netu sam citao da je i to neko radio?
Ima na Jemsite.. nego ostavio sam ja baš malo detaljnije.. jednom ću i taj link ostaviti. Naravno da sam pravio i poliuretanske boje.. sa njima swirl ispada kao Herc Fede Što radi, prilično pravilne linije i nigde one "nervoze". Meni lično taj "poliuretanski može da prodje za stratokastera, ali na Ibanezu mi se mnogo više svidja Darrenov haotični swirl, neon boje ... a sa poliuretanom mi je malo "nezgodnije" za rad, plus boje ne mogu da stoje da bi napravio neku veću količinu. Za sada imam neki svoj recept za boje i ceo postupak swirlovanja koji daje meni odlične rezultate. A baš nešto i nemam vremena tako da je gotovo sa eksperimentisanjem 8)

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 29 Apr 2011, 12:06

djoksi wrote:
Nije problem za folije,snasao sam se,nabavio iz inostranstva Laser waterslide par lista i sad imam logo za 40-tak gitara :D
Kako si došao do decal papira, i meni bi to bilo jako potrebno...?

N3ssaya

Post by N3ssaya » 29 Apr 2011, 19:22

Iza prvomajskih praznika i koncerta YU Grupe se "umače" Behringer GDI21 u fluorescentnu narandžastu i zelenu. Grundirung je plava boja. Vidjećemo kako će da ispadne.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 29 Apr 2011, 19:28

Hmmm, bas bih voleo to da vidim... aj' okaci slike ovde pliZ!

N3ssaya

Post by N3ssaya » 29 Apr 2011, 21:23

Čuj, da stavim slike :P

Pa naravno da hoću :D

Post Reply