Dream Theater

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Tenji

Re: Dream Theater

Post by Tenji » 29 Apr 2011, 20:57

[youtube]L609JsPFmmI&feature=relmfu[/youtube]
[youtube]-vaDfcKzLbY&feature=relmfu[/youtube]
[youtube]2QHMQjH17aw&feature=feedlik[/youtube]

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 30 Apr 2011, 10:05

ha, :) lepo...

nego, malo je smesno, u ova tri dela, Myung je imao ukupno 5 recenica :lol:

Tenji

Post by Tenji » 30 Apr 2011, 11:04

Cuti, dobro je i to, ja sam se i iznenadio koliko je pricao, na dvd-u Live at Budokan imao je samo jednu recenicu i to kada su ga pitali kako je, on je rekao "Tired... Most of the time..." i to je to... :lol:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 30 Apr 2011, 13:10

u prva dva dela ima po jednu recenicu, a onda na kraju kao kaze par stvari, mnogo me podsetilo na ovaj video:

:lol:

Sodom

Post by Sodom » 30 Apr 2011, 15:30

Baza svakog rock benda je bas gitara i bubanj a koliko ja vidim ovde se ovaj mutavi basista ne pita ni koliko je sati. Sramota je za metal svet da je ovaj bend toliko popularan. uz put Tomas Lang je za 3 klase bolji od svih i dobro je sto se nije zacaurio u ovuaj vertigo od tonova .

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 30 Apr 2011, 15:40

Sodom wrote:Baza svakog rock benda je bas gitara i bubanj a koliko ja vidim ovde se ovaj mutavi basista ne pita ni koliko je sati. Sramota je za metal svet da je ovaj bend toliko popularan. uz put Tomas Lang je za 3 klase bolji od svih i dobro je sto se nije zacaurio u ovuaj vertigo od tonova .
Yeah!!

Void
kulen zmija

Post by Void » 03 May 2011, 02:46

Portnoy je osnovao DT i meni to bez njega nekako nema smisla. Kao kada bi, recimo Thomas Haake otišao iz Mešuge. Bolje da su promenili ime i nastavili dalje pod tim imenom ( i po mogućnosti sa Lang-om na bubnjevima ).

ne znam, ja tu vidim više marketinga nego neke želje za dovođenjem nekog novog ko bi mogao da doprinese kretivnosti i samom zvuku uopšte.

http://www.youtube.com/watch?v=x2e52J5a ... re=related
mislim, svaka čast za tu "Bitlsicu" na glavi, totalno si moderan majke mi.... al' ono...realno...mrš u pi*ku materinu.

nemanja_cs

Post by nemanja_cs » 03 May 2011, 05:00

izvini sta fali mandjiniju?

marketing za marketing, fino su odradili to da uzmu kintu na celoj toj prici trazenje novog bubnjara itd i da se izreklamiraju, marketinski potez sa pravljenjem epik audicije i nove epohe benda, ali mandjini je realno best fit za ovo.

portnoj jeste JEDAN od osnivaca, ali evo kolko dugo vec, ja licno mislim a ima nas jos, da nije nesto preterano novo uneo u celu tu pricu kolko vec godina... plus sto je ispao ***** i prodao se prvo za onaj fegetski avendzd sevenfold a ako su tacne glasine da ce svirati za dimmu borgir onda treba da se rokne jebiga. gotivio sam ga i i dalje postujem, al pretera ga burazer.

i ne vidim kakve veze ima to sto majang malo prica, to je svima poznato, mislim ne znam dal se sprdate il stvarno mislite to, jel vam/ti nije palo na pamet da mozda covek ne voli kamere i ta sranja il da je jednostavno takav, kakve to veze ima, covek svira za sve pare i to je to...

i ne znam dal ste bubnjari pa ne znate za bolje od tomasa lenga ili niste bubnjari pa ne znate za bolje od tomasa lenga. xD mislim ne znam po cemu je ovaj bolji za chak 3 klase od ostalih?
ssmc wrote:
Sodom wrote:Baza svakog rock benda je bas gitara i bubanj a koliko ja vidim ovde se ovaj mutavi basista ne pita ni koliko je sati. Sramota je za metal svet da je ovaj bend toliko popularan. uz put Tomas Lang je za 3 klase bolji od svih i dobro je sto se nije zacaurio u ovuaj vertigo od tonova .
Yeah!!
ne slazem se sa konstatacijom, jer je DT bukvalno ko familija rade ljudi 30 godina ne menjaju postavu i usrani portnoj zapali, pa zamislite sebe u 40-im da treba da maltene trazite novog clana porodice.
mandjini se uklopio iz prostog razloga jer su priblizno istih godina, stil potpuno odgovara toj muzici i covek unosi potrebnu energiju u bend. tomas leng bi samo umrtvio jer je nevidjeni preterani showman, svaka njemu cast postujem ja to ali previse je nekako fensi za ovakav bend. a mandjini je kraljina starog kova, 100% odgovara za DT, plus sto covek moze boga oca da odsvira na bubnju, tako da ne bih se slozio da je trebalo bilo ko drugi od ovih da upadne, tj, mogao je mineman, realno on mi je kul takodje kralj od coveka, al mandjini je ipak vise za tu pricu. ovi ostali, svi kao da su manje vise dosli iz fazona ajde kao da probam ako upadnem upadnem super e kao upao sam u do jaja bend. dok je mandjini puko od srece samo sto je dosao na audiciju a kamoli sto je pobedio. svi ostali su onako mrtvi nesto bili, bas se vidi da nije to to... ovaj je lego na keca.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 03 May 2011, 08:09

nemanja_cs wrote:i ne vidim kakve veze ima to sto majang malo prica, to je svima poznato, mislim ne znam dal se sprdate il stvarno mislite to, jel vam/ti nije palo na pamet da mozda covek ne voli kamere i ta sranja il da je jednostavno takav, kakve to veze ima, covek svira za sve pare i to je to...
opusti se

Void
kulen zmija

Post by Void » 03 May 2011, 14:59

ne možeš posle 25 godina tražiti "novog člana porodice" ,to više nije to.....kažem, da su promenili ime pa nastavili to bi bilo u neku ruku i zanimljivo. Tačno se vidi da su pokušali da nađu novog Portnoy-ja, jer su birali groove pre tehnike...Mangini pravi iste retardirane face kao i Portnoy kad svira, tako da mu je to verovatno bio veliki + kod ostatka postave :XD: ...kad malo bolje razmislim, Virgil Donati me je tu najviše impresionirao...ima nešto u tom njegovom oldschool držanju palice i pristupu muzici što mi je do jaja i bolje od ostalih...mada mi je on nekako više za "Likvidnu Tenziju" sa tim pristupom.

ne želim da se zavlačim u tu priču kako/kada/zašto/gde je Portnoy otišao...o tome može da se priča 3 dana i on ispada pozer na kraju svake priče, tako da......not today dude.

imam previše lošeg iskustva u objašnjavanju ljudima i ubeđivanju istih zašto je neki bubnjar/basista/gitarista lošiji, odnosno bolji od nekog drugog ili trećeg. Sooooo: switching into "don't give a flying fuck" mode...at least for today.

Tenji

Post by Tenji » 03 May 2011, 15:37

Nije Portnoy Dream Theater, to su ipak petorica ljudi. Nece to naravno vise biti isti DT, ali njih cetvorica su ostali, ionako se bend X puta promenio za ovih 25 godina, pa nije isti Dream Theater bio ni kada je Kevin Moore otisao iz benda. Meni se ionako nista preterano ne svidja od ovoga sto su radili zadnjih 10 godina, ko zna, mozda ovo bude promena i na bolje. Sto se tice ovoga X bubnjar je za tri klase bolji od Y bubnjara, nesto cisto sumnjam da je bilo ko ovde od vas strucniji da kaze ko bi bio prava zamena za Portnoya od clanova Dream Theater-a.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 03 May 2011, 16:00

Onaj Moore je opicen lik, to se nije dalo spreciti, zivot ide dalje. Najbolji bese period sa njim, ali bilo je potencijala i kad su nastavili bez njega. Sve je otislo dodjavola kad su ova sva bilmeza, Petrucci i Portnoy, poceli da samostalno produciraju (tojest stancuju) ploce. Produkcija se uci isto ko i sviranje, nije dovoljno samo da shredujes da bi bio sjajan producent. Anyway, mene uvek zadivljuje cinjenica da vecina bendova kad jednom postanu uspesni odjebu sve sto ih je ucinilo uspenim ukljucujuci i producente, i onda sve rade sami pod parolom 'ipak mi najbolje znamo sta hocemo'. Najcesce se ispostavi da to nije i ono sto publika zeli i gotivi i obicno ti isti bendovi prdnu u cabar. Ne toliko finansijski, ipak se tu pokrece marketinska masina, pricaju se bajke, izbacuju se kojekakvi DVD-ji, ovo ono, dize se fama. Ali kreativno svi prdnu u cabar. Tako i Rush kad je 'prerastao' ono cime su se bavili i odjebase Terry Browna, vec 20 godina nemaju kulturnu pesmu a kamoli album. Sujeta je cudo. :kokice:

nemanja_cs

Post by nemanja_cs » 03 May 2011, 17:04

ma dobro ne prozivam ja nikog, samo kazem svoje misljenje, opusten sam ja skroz nego sam bio u kenjackom raspolozenju pa sam se rasprdeo.
naravno da to nije to to, ali jebiga ide se dalje i to je to..

mislim_stvarno ne znam sta si me kvoutovao tu nisam skontao? xD realno, sta, majang cuti i svira, kao sto svaki basista treba da radi :lol:

Tenji

Post by Tenji » 03 May 2011, 18:10

nemanja_cs wrote:...realno, sta, majang cuti i svira, kao sto svaki muzicar treba da radi :lol:
Moze ovako... :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 03 May 2011, 20:40

nemanja_cs wrote:mislim_stvarno ne znam sta si me kvoutovao tu nisam skontao? xD realno, sta, majang cuti i svira, kao sto svaki basista treba da radi :lol:
ma mi se malo zezali, a ti dosao sa stavom, "sta koj' moj ima veze sto on ne prica!!! AAAAAAAAAAA BLAAAAAAAAA!!!", pa reko da se ne nerviras :D :ziveli:

Post Reply