CROSS ash Telecaster custom build for andrej]
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: CROSS ash Telecaster custom build for andrej]
до муда. алал вера 

- Hotstepper

Kopao sam malo po YT-u i nadjoh ovo, podseca me tele izgledom a i magneti bi trebali da su od istog majstora, a i lepo su odradili posao
[youtube]96ehnTpHFfY&feature=related[/youtube]
jak lepo, narocito mi se svidja kako si je isplirao, reci mi koje paste koristis i da li radis rucno ili masinski.
i sta bi sa tim neck plate-om jeli veci nego sto treba ili sta, posto mi izgleda pogresno
i sta bi sa tim neck plate-om jeli veci nego sto treba ili sta, posto mi izgleda pogresno
Nikola predivan rad, nishta manje nisam ni ochekivao iskreno da ti kazhem
Iz koliko delova je telo?
Nikola bude li para u mene a ti ne budesh poznat i skup za jedno godinu dana realno (a naravno da ti upravo to zhelim) radicemo jednu Fano repliku obavezno! Potpuno ludim od tih gitara lately...
Josh jednom chestitke za izvanredno odradjen instrument i chestitke naravno Andreju!

Nikola bude li para u mene a ti ne budesh poznat i skup za jedno godinu dana realno (a naravno da ti upravo to zhelim) radicemo jednu Fano repliku obavezno! Potpuno ludim od tih gitara lately...
Josh jednom chestitke za izvanredno odradjen instrument i chestitke naravno Andreju!
svaka cast covece. pa bas si ga ulastio. jedva cekam da andrej prokomentarise zvuk i postavi snimke.
plocica i meni izgleda malo veca ali nije li ovo custom gitara
, a fotke da su bolje samo bi nam kompleks nabio. salim se .
jos jednom bravo
plocica i meni izgleda malo veca ali nije li ovo custom gitara

jos jednom bravo
Ja sam slab poznavalac, al' ovakvu gitaru bih rado upozn'o 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Svaka cast prvo Nikoli za izradu instrumenta a onda i Andreju za izbor i kombinaciju delova i boja. Ono najbitnije je izostavljeno jos uvek... dakle - ZVUK!!! Snimajte pa da cujemo

@ Шмајсер
@ Hotstepper, hvala za ove smajliće
. Magnete jeste radio Leslie, a o kakvim konkretnim specifikacijama je reč moraćete da pitate Andreja
.
@ majtimika, hvala na lepom komentaru
. Koristim Farecla sredstva za poliranje, konkretno pastu G3 i za kraj mleko G10. Poliranje se radi mašinski, imam sunđeraste nastavke različite finoće i koristi se jedan za G3 a drugi za završno G10 sredstvo. Evo ovde imaš malo više detalja ako te zanima http://www.farecla.com/#/120 http://www.farecla.com/#/125
.
Pločica je sa Guitrafetisha, Andrej je kupio i Fender pločicu i razlike su ja mislim možda pola milimetra, verovatno deluje drugačije zbog ugla slikanja, ne znam ni ja
.
@ Cortex, i ti si me baš ishvalio, hvala puno
. Telo je iz jednog dela, predivan jasen do koga sam došao zahvaljujući našem oboss-u
.
Što se tiče izrade gitare za tebe ti se javi, tu smo da sarađujemo, spreman sam za izradu potpuno custom gitara pa i kopija već postojećih, sve se može dogovoriti
.
@ oboss, prvo sam šmirglao do vodene 3000, već tad je imalo sjaj, posle su ova pasta i mleko sredile stvar do daske
. I mene mnogo zanima zvuk, ovako na suvo gitara "peva" i cela vibrira od glave do donjeg dela tela. Puno ti hvala na komplimentima
.
@ ssmc, ovo već zvuči kao bračna ponuda
. Nadam se da će Andrej da ti pruži priliku za upoznavanje
.
@ nemanjavelimirovi, ja ti se zahvaljujem za onaj deo koji se odnosi na mene a slažem se sa tobom da je Andrej izabrao jaku lepu kombinaciju dolova i finiša.
@ Milanares

@ Hotstepper, hvala za ove smajliće

@ majtimika, hvala na lepom komentaru

Pločica je sa Guitrafetisha, Andrej je kupio i Fender pločicu i razlike su ja mislim možda pola milimetra, verovatno deluje drugačije zbog ugla slikanja, ne znam ni ja

@ Cortex, i ti si me baš ishvalio, hvala puno

Što se tiče izrade gitare za tebe ti se javi, tu smo da sarađujemo, spreman sam za izradu potpuno custom gitara pa i kopija već postojećih, sve se može dogovoriti

@ oboss, prvo sam šmirglao do vodene 3000, već tad je imalo sjaj, posle su ova pasta i mleko sredile stvar do daske

@ ssmc, ovo već zvuči kao bračna ponuda

@ nemanjavelimirovi, ja ti se zahvaljujem za onaj deo koji se odnosi na mene a slažem se sa tobom da je Andrej izabrao jaku lepu kombinaciju dolova i finiša.
@ Milanares

inace nisam neki preteran ljubitelj Telekastera ( verovatno mi se teško ogadio kada sam video kako ga Đule onako veselo nosa u stilu Bon Jovi-ja
), ali ovo je jebeno prelepa gitara!
sve cestitke majstoru!

sve cestitke majstoru!
-
Andreju cestitam prinovu, a Nikoli ... sta da kazem, neko je rekao da nismo manje ni ocekivali. I nismo...
Ne zelim da hvalim Nikolu jer je moja gitara jos u izradi, da ne ispadne mito i korupcija
Ali Anderja mogu, sve pohvale na izboru finisa i magneta, nadam se da ce ton opravdati sve ove pohvale na suvo.

Ne zelim da hvalim Nikolu jer je moja gitara jos u izradi, da ne ispadne mito i korupcija

NikolaNis wrote:
@ mislim_stvarno, poštujem tvoje mišljenje ali kada se moj sadašnji Niš zvao Naissus ovde nije baš bila Srbija.
samo se nije zvala tako,ali je bilo Srba

NikolaNis wrote: Sad zvanično proglašavam da je gitara gotova, danas sam završio još neke detalje i to je to. Ja definitivno ne umem da napravim kvalitetne fotografije ali dao sam sve od sebe. Evo prvo nekoliko njih u prirodnom ambijentu:

Mali offtopic. Kad sam juče gledao fotografije, pozovem ja ženu da vidi kakva je gitara. A ona će: "Ijaaaaoooo..." i ja sad mislim da će sada da se pohvalno izrazi o radu, a ona nastavlja: "Vidi, ima limun travu u dvorištu!" Moram priznati da sam potpuno ostao bez teksta, odavno me niko nije tako "okamenio" reakcijom
Jednostavno muški i ženski radar ne rade na isti način.

@ Void, hvala ti na lepom mišljenju, još je lepše što dolazi od nekog ko nije ljubitelj Telecastera
@ rock nation, evo i ti me nahvali, još ću ja da se uobrazim
. Za mito i korupciju ne brini, i bez pohvala ćeš dobiti gitaru urađenu do najsitnijih detalja baš kao što sam radio i Andreju. Sad je SG na tapetu, vraćam mu se od vikenda...
@Vaske023, ma Srba je bilo uvek i svuda, opšte je poznato da smo prvo nastali mi pa posle amebe
Znaš kako se kaže, iz tvojih usta u Božje uši, voleo bih i ja da se čuje za mene za početak u ovoj našoj lepoj Srbiji a posle videćemo
.
@ Kristijan, pozdravi suprugu i zahvali joj se na lepom komentaru
. Moram da je razočaram i da joj kažem da je ova lepa trava delo prirode, ja živim u zgradi a ovo je u bašti pored izraslo samo od sebe. Ako želi mogu da nabavim neki pelcer za DŽ
.
Kratak izveštaj sa moje strane sa jučerašnjeg druženja sa Andrejem. Po dogovoru je došao kod mene da preuzme gitaru i da na licu mesta spoji sve po svojoj prilično komplikovanoj šemi. Ono što je meni bilo najbitnije je to što ga je gitara sačekala gotova i sređena na stalku i da je sa vrata odmah prokomentarisao da je još bolja uživo nego na slikama
. Potvrdio je i ono što sam ja rekao kada je uzeo gitaru u ruke, cela vibrira i "peva". Akcija mu je bila malo niska ali to je manji problem nego da je akcija nenormalna visoka, zar ne
. Na žalost njegov deo posla nije prošao do kraja uspešno jer nije uspeo da poveže baš da sve radi kako je zamislio, ali smo ipak čuli bridge magnet preko mog malog Rolanda (mislim na pojačalo, nemojte da mislite da imam neke čidne nadimke za "nekog"
). Bio je zadovoljan zvukom a to je najvažnije, znači da je i njegov izbor magneta bio dobar.
Na žalost nismo na kraju druženja imali vremena da odradimo kompletan setup koji je poremećen kada je sve rastureno zbog povezivanja elektronike tako da je to ostalo da on završi kod kuće, u svakom slučaju će morati da proveri svoju šemu za povezivanje pa će se pozabaviti i intonacijom i podešavanjem akcije po svom ukusu.
Eto to je to što sam ja imao da kažem, sad čekamo Andreja da sve čujemo iz prve ruke, nadam se da će i snimci uskoro, i mene to zanima koliko i sve druge...

@ rock nation, evo i ti me nahvali, još ću ja da se uobrazim

@Vaske023, ma Srba je bilo uvek i svuda, opšte je poznato da smo prvo nastali mi pa posle amebe

Znaš kako se kaže, iz tvojih usta u Božje uši, voleo bih i ja da se čuje za mene za početak u ovoj našoj lepoj Srbiji a posle videćemo

@ Kristijan, pozdravi suprugu i zahvali joj se na lepom komentaru

Kratak izveštaj sa moje strane sa jučerašnjeg druženja sa Andrejem. Po dogovoru je došao kod mene da preuzme gitaru i da na licu mesta spoji sve po svojoj prilično komplikovanoj šemi. Ono što je meni bilo najbitnije je to što ga je gitara sačekala gotova i sređena na stalku i da je sa vrata odmah prokomentarisao da je još bolja uživo nego na slikama

Na žalost nismo na kraju druženja imali vremena da odradimo kompletan setup koji je poremećen kada je sve rastureno zbog povezivanja elektronike tako da je to ostalo da on završi kod kuće, u svakom slučaju će morati da proveri svoju šemu za povezivanje pa će se pozabaviti i intonacijom i podešavanjem akcije po svom ukusu.
Eto to je to što sam ja imao da kažem, sad čekamo Andreja da sve čujemo iz prve ruke, nadam se da će i snimci uskoro, i mene to zanima koliko i sve druge...

Dobra ova limun trava 
Sjajna gitara
kad cemo SG da vidimo u ovoj fazi 

Sjajna gitara