Trigger

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
MUzzY

Re: Trigger

Post by MUzzY » 23 Apr 2011, 14:41

Heh ja recimo ne provaljujem da je ovo lampa :D Ali "how cares" bre! Aranzmanski mi se bas svidja a tehnicki nisam ni sumnjao da ces ovo odraditi gotovo perfektno jer odavno pratim sta i kako radis. :ziveli:
Dozvolicu sebi da ti dam 3 "zamerke": 1. Outro pesme - mogao si malo da das svog doprinosa :) Bas mi fali jos neka boja glasa da to sve podigne na jedan visi nivo. Necu da ulazim uopste u diskusiju o kvalitetu vokala jer se cuje da devojka zna sta radi, samo sto ja volim da cujem drugacije pevanje. 2. Solo - opet, znajuci kako sviras i sta znas bas mi je zao sto si ga ovako iskomponovao. Bas sam ocekivao neku vecu zavrzlamu u muzickom (ne mora i tehnickom) smislu. 3. Jbg, jos jedan veliki zal za zivim bubnjevima... ovi su jako dobro uradjeni i izaranzirani ali previse cujem da su fake.

Sve u svemu svaka cast za ideju! Mislim da uopste nisi pogresio sto si zadrzao ijekavicu jer taj tekst ne bi bio "to" da je izgovoren ekavicom.
:bravo: :ziveli:

Dushan S

Post by Dushan S » 03 May 2011, 12:14

Duane wrote:reko sam ti ja da ti zvuk izuva! za mene je to najveći nivo pohvale... možda jedino prihvatim ono dveezilovo overdražesno.. al to rezervišem za Hendrixa :mrgreen:
Heh ja recimo ne provaljujem da je ovo lampa Ali "how cares" bre! Aranzmanski mi se bas svidja a tehnicki nisam ni sumnjao da ces ovo odraditi gotovo perfektno jer odavno pratim sta i kako radis.
Dozvolicu sebi da ti dam 3 "zamerke": 1. Outro pesme - mogao si malo da das svog doprinosa Bas mi fali jos neka boja glasa da to sve podigne na jedan visi nivo. Necu da ulazim uopste u diskusiju o kvalitetu vokala jer se cuje da devojka zna sta radi, samo sto ja volim da cujem drugacije pevanje. 2. Solo - opet, znajuci kako sviras i sta znas bas mi je zao sto si ga ovako iskomponovao. Bas sam ocekivao neku vecu zavrzlamu u muzickom (ne mora i tehnickom) smislu. 3. Jbg, jos jedan veliki zal za zivim bubnjevima... ovi su jako dobro uradjeni i izaranzirani ali previse cujem da su fake.

Sve u svemu svaka cast za ideju! Mislim da uopste nisi pogresio sto si zadrzao ijekavicu jer taj tekst ne bi bio "to" da je izgovoren ekavicom.
Ma hvala ljudi, nisam ono napisao da bih tražio pohvale, nego, setih se onih rasprava o lampama "pravom zvuku" i tako to, dakle off topic muzici samoj. Bilo mi je interesantno u tom kontekstu, kako sad kad sam okačio muziku, konkretnu snimljenu pesmu, niko nije komentarisao sa tog aspekta, to jest - nekako bih očekivao da vidim negde te "zlatne uši" i da kad je već toliko bilo tih jakih mišljenja za pravu lampu a protiv procesora i simulatora neko prokomentariše "dobro si uradio gitare, ali čuje se da si stavio 421 umesto 57-ice na kutiju i da ti je malo previše na ivici zvučnika, kao i da je 2x12 od Marshall-a a ne 4x12 closed back oversized, šteta što nemaš nekog Bugija da to bude masnije." :mrgreen: To jest, hoću da kažem da se na kraju opet stvari više svedu na celokupni utisak i percepciju muzike a ne to da li je snimano na Axe Fx-u ili pravom pojačalu, jel.
:ziveli:

henk

Post by henk » 04 May 2011, 10:19

Dushan S wrote:Nešto novo da se čuje, obrada pesme "Ena" grupe Haustor!
Hm... Ovo je nešto na tragu onih "hevi" obrada što ih je pravio sastav Nightshift.

Vokal devojke je pristojan, ali nekako blaziran/ravnodušan: stiče se utisak da devojka peva dok uporedo lakira nokte ili lista neku ilustrovanu reviju pred sobom.

Ne znam... Ovoj kompoziciji nedostaje neki stav i lični izraz pri izvedbi; hi-gain na džitri sugeriše našem uhu da je u pitanju tvrda svirka, a, recimo, bend Negative neretko ume da zazvuči žešće od ovoga, iako je u pitanju pop-rock easy-listening sastav.

Dushan S

Post by Dushan S » 04 May 2011, 11:38

henk wrote:
Vokal devojke je pristojan, ali nekako blaziran/ravnodušan: stiče se utisak da devojka peva dok uporedo lakira nokte ili lista neku ilustrovanu reviju pred sobom.
Lakirala je, ali moje nokte, tako da definitivno nije mogla biti ravnodušna! 8)

henk

Post by henk » 04 May 2011, 13:50

Sori, Dušane, nisam želeo da moj koment zvuči cinično ili maliciozno, nego konstruktivno. Devojka ima notno tačan glas, ali peva pomalo blazirano - peva dok žvaće žvaku, da se tako izrazim ;)

Dushan S

Post by Dushan S » 04 May 2011, 14:52

Ko kaže da mislim da je maliciozno :) Samo u šali izražavam to da verovatno, ti i ja imamo drastično različit doživljaj šte je to "emotivno" (naravno sve je subjektivno), a i uporedio si sa Nightshiftom i Negativom na šta mi je još teže mentalno se naštimovati - Ja kapiram de fakto stanje na terenu da postoji jako malo bendova koji sviraju neku uslovno "tvrđu" svirku sa srpskim jezikom, pa valjda to ljude vuče odmah na upoređenje bendova koja imaju jako malo međusobne veze, ali opet... Mi i negativ smo užasno daleko žanrovski i očigledno je srpski jezik i pevačica nešto što je ljudima zajednički imenitelj. A konačno, postoji i taj meni zabavan element u tvom post-u, oko toga da je ovo na tragu obrada NS sa obzirom da je pre nekih 15-ak godina Šćepa bio (naravno dobrodošao) gost na svirkama mog benda koji je svirao Juritmiks Gabriel-a i slično u tvrdoj varijanti, tj obrađeno. A daleko od toga da smo i mi bili prvi koji su to počeli raditi.

Naravno, hvala na komentaru - cenim kad neko pokuša na neki svoj način da opiše stav i doživljaj pesme, samo mi je eto, nemoguće baš sasvim čuti i razumeti kako ti čuješ ono što ti čuješ, pa sam uzeo slobodu našaliti se :wink:

Dushan S

Post by Dushan S » 05 May 2011, 17:33

Još jedna obrada, "Ne veruj u idole" Pilota - za koji dan i download!

http://www.youtube.com/watch?v=Po5gnpXQY0E
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Po5gnpXQY0E[/youtube]

ness

Post by ness » 05 May 2011, 17:49

Bravo Dule,samo napred :metal: !!! Neka energija samo prsti !!!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 May 2011, 19:09

Eh, Kikijevo vreme nevinosti... dok jos nije ni sanjao da ce postati ovo sto je postao... :(
Dobar zvuk... i 2:31... tako je, Dule, oslobodi se, pusti te shred-demone da klize niz vrat uzduz i popreko, neka te ne sputava forma alt-mjetal obrade, koju ste zacrtali. :P :ziveli:

Dushan S

Post by Dushan S » 05 May 2011, 19:22

ness wrote:Bravo Dule,samo napred :metal: !!! Neka energija samo prsti !!!
:ziveli: Hvala puno!

2:31... tako je, Dule, oslobodi se, pusti te shred-demone da klize niz vrat uzduz i popreko, neka te ne sputava forma alt-mjetal obrade, koju ste zacrtali.
Hahahahahaha :lol: :ziveli: E nasmejao si me iskreno :XD: Doduše ovo i nije ispala baš neka alt metal pesma po aranžmanu, a solo je omaž dvojci mojih omiljenih gitarista istovremeno, nekako mi je ovde imalo smisla ispržiti.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 May 2011, 19:28

Mogu da pogadjam... jedan je Marti Fridmen? A drugi? :lol:

Kako nije alt-mjetal, Dule, a da sta je? Kako bi ti ovo zanrovski klasifikovao?

Dushan S

Post by Dushan S » 05 May 2011, 20:15

Pa mislim da u ovim obradama žanrovski dosta šetamo, svesno, tj, kad sam kontao kako da se šta zapakuje, ideja mi je bila da i to pakovanje bude tribute tj, svaka pesma po formi gađa jedan metal - hard rock žanr. Tako da recimo ova obrada Pilota gađa pomalo finski metal iz sredine prošle dekade, ono, Sentenced, Charon i tako to, sa malo modernizovanog Billy Idol-a od gore. Tako bar ja kao aranžer kontam sa čime sam se igrao. I da, gitaristi su Steve Stevens (iz Atomic Playboy faze, tad sam bio mali deca) i Satriani, logično.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 05 May 2011, 20:30

Vidiš, original nikad nisam voleo, ali ovo baš zdravo zvuči. Baš mi je ovde leglo što je "pobeglo" od originala, budući da je tekst takav kakav je, uvek mi je original imao mnogo mršav i neubedljiv ton, jednostavno nije podržavao tekst kako valja. Što se mene tiče, dobro ste ga potrefili.

Dushan S

Post by Dushan S » 05 May 2011, 22:32

Hvala Kristijane! :ziveli:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 05 May 2011, 22:54

Po Martiju si ga jos i dao, SatriAni tu i tamo, al' Steve Stevensa iz AtomicPlayboya .. nikako... mislim, imao je on neke frljoke koje sam pokusavao da skinem.. bezuspesno... jedino cemu sam "doakao" je onaj top gun anthemme.. no bilo-kako-bilo BTW.. Steve je mnooogo dobar...i nepravedno zapostavljen

Ova pesma mi se mLooogo vise svidja od predhodne.. ovaj sint mu daje zacin.. samo tako... prodaksn... PO MENI beZprekoran... :metal:
iiiii naravno, cuje se laNpa.. jel messa? :ziveli:

Post Reply