nešto mi nije jasno ne liči da je od cevi više deluje kao savijeni lim a oni delovi za nivelaciju žice kako si to izveo40x20 cevi
MFGC11-majtimika
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- SiskoMarcetic
Re: MFGC11-majtimika
majstor je napisao
to mi je ostalo od proslog projekta, a inace mi je to radio prijatelj na strugu vise puta, i veoma je prosto
Svaka chast bice ovo divna gitara. 

Cime si urezivao pragove matori?
ploca je ostala urezana od proslog puta sad mi treba testera tvoja da produbim ureze, cujemo se
Ok. Ja sam planirao da odem ovih dana da zavrsim sta imam na telcu pa cu je poneti.
- SiskoMarcetic
jel može foto kobilice u krupnom planu iz pogleda u 2 normalne ravni i neću više dosaživatiSiskoMarcetic wrote:majstor je napisaonešto mi nije jasno ne liči da je od cevi više deluje kao savijeni lim a oni delovi za nivelaciju žice kako si to izveo40x20 cevi
moze ali tek za vikend nije mi u stanu
evo slike kobilice kao sto sam i obecao, nista posebno u stvari, par rupa i to je to

a danas se malo i motalo jelte, imao sam taj peh da mi je pred kraj prvg magneta crkao motor koji pogoni ovu skalameriju

pa sam stavio aku busilicu na osovinu i namotao drugi na taj nacin, i ispade ovo

specifikacije su sledece
bridge: alnico5, 10000 namotaja 0,06 zice CV 9,5k,
neck : alnico5, 9000 namotaja 0,06 zice CCV 8.05k
ce vidimo, ali se nadam da ce ok da rade
i da posto su sad kobilica i magneti gotovi, imam i racunicu, kobilica 1020 din, magneti 1400 din par

a danas se malo i motalo jelte, imao sam taj peh da mi je pred kraj prvg magneta crkao motor koji pogoni ovu skalameriju

pa sam stavio aku busilicu na osovinu i namotao drugi na taj nacin, i ispade ovo

specifikacije su sledece
bridge: alnico5, 10000 namotaja 0,06 zice CV 9,5k,
neck : alnico5, 9000 namotaja 0,06 zice CCV 8.05k
ce vidimo, ali se nadam da ce ok da rade
i da posto su sad kobilica i magneti gotovi, imam i racunicu, kobilica 1020 din, magneti 1400 din par
- mislim_stvarno
najozbiljniji napredak (mada, da ne zaboravim siska
)
jedna stvar, srafovi za podesavanje visine sedla, da li si ih pravio, ili kupio, (kako ili gde ako je nesto od ovoga) ili ti je ostalo zajedno sa sedlima?

jedna stvar, srafovi za podesavanje visine sedla, da li si ih pravio, ili kupio, (kako ili gde ako je nesto od ovoga) ili ti je ostalo zajedno sa sedlima?
srafove sam kupio obicne 3x25 pa sam ih skratio, jedino mi je ostalo da im obradim vrhove i urezem rez za srafciger, ajde ako neko zna gde ima da se kupe ti mali imbusi ili crvici kako ih neki zovu, 3x12 nek kaze sada ili nek zauvek cuti, mogu da ih nabavim preko wurth-a ali samo u pakovanju od 100 komada pa mi se bas ne daje 2500 dinara za to
Veoma fino.
Diy ftw, sto bi rekli na zapadu.
Bas me zanima kako ce da zvuce magneti.
Diy ftw, sto bi rekli na zapadu.
Bas me zanima kako ce da zvuce magneti.
- mislim_stvarno
majtimika wrote:srafove sam kupio obicne 3x25 pa sam ih skratio, jedino mi je ostalo da im obradim vrhove i urezem rez za srafciger, ajde ako neko zna gde ima da se kupe ti mali imbusi ili crvici kako ih neki zovu, 3x12 nek kaze sada ili nek zauvek cuti, mogu da ih nabavim preko wurth-a ali samo u pakovanju od 100 komada pa mi se bas ne daje 2500 dinara za to

tako sam i ja planirao, mislim, malo mi je zao sto nece biti profi imbusi, al' jbg... (mada, ako me ne bude blam da trazim od caletovog prijatelja da mi na erozimatu odradi ovakvu sitnicu tj da ga cimam za glupost...

- SiskoMarcetic
lepo napravljena kobilica svaka čast sve je jasno treba imati sajdžijsko oko i ruku za ovo
ma jok samo subler i busilicu