Strat '79 hard ash
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- tyler durden
- MF veteran
Strat '79 hard ash
Ajmo kolege mala pomoć. Pošto su mi fenderi najslabija tačka.
A želeo bih da imam jednog. Neki gospodin mi nudi pristojnu zamenu za jednu moju gitaru. Uglavnom, njegov je strat 79. Kaže hard ash, a ne kao ne druge koje su pravljene te godine. Sve originalno na njemu, magneti itd.... Koliko to vredi ako je u dobrom stanju, pošto baš nemam pojma oko fendera, i da li ta godina, ti modeli, važe za bolje?

- Haralampije
Re: Strat '79 hard ash
"hard ash" iliti north american ash u prevodu na sprski tesko ko tuc(obicno ko kamen u odnosu na swamp ash)....tj pozeli dobrodoslicu grbi na ledjima.U svakom slucaju probaj ti to,ako ti valja zvuk,a i tezina ti zameni
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Lepi su ti 70's stratovi, e sad zvuk dal ce ti se svideti ili ne, to ces sam proceniti.
Verovatno je teska ko tuch BTW.

- Rocket Roll
Šta kaže eBay statistika, to ti je. Sedamdesetice tek odnedavno postaju "collectibles", i ja sam bio skeptičan prema njima pošto su generalno na lošem glasu (sunovrat CBS ere), ali dobri primerci sviraju bolje od današnjih AVRI modela. Duda Bezuha obično svira na jednoj '79ci, hardtail, koja radi bolje od bilo kojeg Strata koji mu je do sada dopao u ruke.tyler durden wrote:Koliko to vredi ako je u dobrom stanju, pošto baš nemam pojma oko fendera, i da li ta godina, ti modeli, važe za bolje?
- tyler durden
- MF veteran
aha....oke, kapiram. A da se to onda proda? Kakvi su sa prodajom, da li se relativno lako prodaju za ok cenu? Pošto me iskreno, skoro niko i ne zove za oglas za gitaru, nemalju ljudi para, katastrofa su vremena. Pa da vidim onda da li mi je i bolja akcija da menjam to, pa da prodajem strata? 

- Haralampije
Mozda ni taj ne uspeva da uvalja strata,pa se isto razmislja. 

- Guitar_thrill
- MF veteran
a koju drugu gitaru prodaješ?
Mislim da je interesantna situacija sa tim stratovima iz sedamdesetih, neki ih nikada ne bi kupili, a neki se baš lože na tu veliku glavu i tako to... i pitanje je koliku bi ti cenu tražio za to posle, jer sam primetio da u poslednje vreme ljudi kod nas traže neke ogromne cifre za te gitare, koje teško da će dobiti, a teško i da vrede toliko, do pre par godina su bile da se kupe za 700-800e...
Mislim da je interesantna situacija sa tim stratovima iz sedamdesetih, neki ih nikada ne bi kupili, a neki se baš lože na tu veliku glavu i tako to... i pitanje je koliku bi ti cenu tražio za to posle, jer sam primetio da u poslednje vreme ljudi kod nas traže neke ogromne cifre za te gitare, koje teško da će dobiti, a teško i da vrede toliko, do pre par godina su bile da se kupe za 700-800e...
- Rocket Roll
Zato spominjem eBay statistiku - ako idu po ceni koja se za njih traži, sve je OK. Baš su se zahuktali poslednjih par godina, kad su ljudi shvatili da su i to stare gitare. Na kraju krajeva, od Edža, preko afričkog i jamajčanskog zvuka, do Gorana Bregovića i Milana Mladenovića - puno je dobre muzike snimljeno sa njima.tyler durden wrote:aha....oke, kapiram. A da se to onda proda? Kakvi su sa prodajom, da li se relativno lako prodaju za ok cenu?
Par korisnih linkova, ali cene treba apdejtovati:
http://www.fenderforum.com/forum.html?d ... ber=723057
http://www.fenderforum.com/forum.html?d ... ber=740255
http://www.tdpri.com/forum/stratocaster ... lease.html
- tyler durden
- MF veteran
PRS Tremontija dajem. Pa tako sam i mislio, da je prodam za jedno 700, 800, evra. Plafon da tražim 1000 ako je neka u baš top top stanju. Sad ću da tražim čoveku slike, pa da okačim ovde da mi potvrdite da je oriđiđi. Jel treba da mu tražim da slika nešto određeno?
- Rocket Roll
Ako je skidao vrat, super. Ako ne, logo, kobilicu, zadnju stranu pickguarda. Ako ni to nema, daj šta daš.
- tyler durden
- MF veteran
- tyler durden
- MF veteran

Eto, to su slike. Pa aj da čujem mišljenja ovako odokativno, kako izgleda, vredi li da se računa, i može da se proda za jedno 1000 evra, malo manje?
Ja ću samo ovako sa majstorske strane da ti skrenem pažnju da je telo ovog Strata iz 3 dela koliko vidim na leđima što ne znači da je loše, čisto iznosim tu činjenicu. Koliko se razumem u serijske brojeve poklapa se da je iz '79. (to bi trebalo da je ovo S 9.....) ali ostavljam te stvari ljudima koji su iskusniji od mene, tu je RocketRoll i ostalo društvo koje poznaje Fendere...
I pragovi izgledaju odlično očuvani ili su menjani
Koja je funkcija switcha između potova?

I pragovi izgledaju odlično očuvani ili su menjani

Koja je funkcija switcha između potova?
- Dersu Uzala
jel taj switch nesto naknadno ubachen, i tremolo block mi otpozadi izgleda nekako bash new, sav se cakli,neam pojma
btw ne videh nijedan two colour sunburst od tih 79 ki na ebayu
btw ne videh nijedan two colour sunburst od tih 79 ki na ebayu