Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Funkomat
MF veteran

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by Funkomat » 05 May 2011, 18:37

Koliko i svaki drugi.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 May 2011, 19:54

izgleda ima mnogo ljudi koji hoce da kupuju "replike"
http://www.kupujemprodajem.com/Stizu-po ... ter_id=104

sigurno su prodata 4 od samo ovog lika...

Sodom

Post by Sodom » 05 May 2011, 20:48

pitanje je dal taj lik prodaje iz istog izvora kao ovi Valjevci? posto je kod njih LP cusom cca 450 evra sa koferom a kod ovog su 650 sa koferom.
Uz put da obavestim na nekoliko smesnih stvari na koje sam naisao detaljno gledajuci punudu guitar clones kataloga
Svi Ibanezi imaju ugraviran JEM model na head-u iako su rewcimo JS model... smesno
Siroti SRV fender je popio " noiseless " magnete... btw ovo je vrh kretenizma
ESP su svi redom oznaceni kao CUSTON SHOP... nisam pogresio u pisanju
Voleo bih da se ljudi informisu i za svoje znjanje dele ovde zajedno u vezi sa ovim da bi se stekla realna cena o gitarama koje nam se nude kao klonovi.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 05 May 2011, 20:53

Custom Shop serije, OD PROVERENOG I RENOMIRANOG PROIZVODJACA :butthead: Sto ne rece onda i ime proizvodjaca...nego i kinezi imaju Custom Shop serije :XD: Jel zna neko koliko kosta ova gitara otprilike, sa svim dadzbinama?

Edit: evo ulete Sodom...pa ako kostaju 650eur onda ljudi stvarno nisu normalni ako daju te pare...

Sodom

Post by Sodom » 05 May 2011, 21:01

ako mislis na gibson lp custom koji je na KP on je 650 sa koferom
ESP Alexi je oko 440 kod valjevaca

LifelessDead

Post by LifelessDead » 05 May 2011, 21:06

Mnogo je to, svasta za te pare moze da se uzme, pogotovo sad kad je euro jak prema dolaru, moze i ovde kod nas da se uzme ne mora iz inostranstva da se narucuje, a na ebay-u tek mozes da biras...

jagoda

Post by jagoda » 05 May 2011, 21:21

Ja stvarno ne mogu da shvatim da neko hoce da izvadi
Image
za te kineske gluposti.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 05 May 2011, 22:06

Sodom wrote:pitanje je dal taj lik prodaje iz istog izvora kao ovi Valjevci? posto je kod njih LP cusom cca 450 evra sa koferom a kod ovog su 650 sa koferom.
Uz put da obavestim na nekoliko smesnih stvari na koje sam naisao detaljno gledajuci punudu guitar clones kataloga
Svi Ibanezi imaju ugraviran JEM model na head-u iako su rewcimo JS model... smesno
Siroti SRV fender je popio " noiseless " magnete... btw ovo je vrh kretenizma
ESP su svi redom oznaceni kao CUSTON SHOP... nisam pogresio u pisanju
Voleo bih da se ljudi informisu i za svoje znjanje dele ovde zajedno u vezi sa ovim da bi se stekla realna cena o gitarama koje nam se nude kao klonovi.
ja posto sam se bio zagrejao za esp eclipse( u fazonu sta to 80-100e) cu odvajam svaki dan po neki dinar ce se skupi brzo,no prc,ono cene ga 300 jura,jos kod debili napisali ESP EDIPSE umesto jelte ECLIPSE :)

Bozha

Post by Bozha » 05 May 2011, 22:21

Ja sam lepo predlozio akciju - replika Eura za repliku Fendera. Pa nek neko kaze da nije posteno!? Za tih sadasnjih 650e bi bilo fer da poklanjaju i set magarecih usiju, odmah da ih namontiras, da znas na cemu si. Uskoro, kad ekipa koja drzi uvoz kontejnerima skonta potencijal, bice ih u svakoj kineskoj radnji za tepsiju bureka.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 May 2011, 22:49

Bozha wrote:Uskoro, kad ekipa koja drzi uvoz kontejnerima skonta potencijal, bice ih u svakoj kineskoj radnji za tepsiju bureka.
tad cu i da ga uzmem... :lol: (mada, opet zavisi kakav je konkretno burek u pitanju :mrgreen: )

ApplePie

Post by ApplePie » 06 May 2011, 00:01

Postod mislim_stvarno na 05 Maj 2011, 22:49

tad cu i da ga uzmem... :lol: (mada, opet zavisi kakav je konkretno burek u pitanju :mrgreen: )
Napisao sam na drugoj temi... ne vrede ni bureka :grummel_2: A nikako da se dočepam jedne konkretne da to i dokažem. Ali ajd .. probaću ovako ... Replika znači samo da liči na instrument a ne i da radi! Tacnije možete imati repliku kao npr. lažne dijamante da ne "prljate" prave. U slučaju ovih kineza, nisu ni za ukras jer nisu ni na izgled replike nego promaše toliko da izazivaju na smeh. Za 20 evra, koliko realno vrede, bolje kupite žice, neku "bilo kakvu" pedalu ili neku gitarsku kozmetiku ....

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 06 May 2011, 08:00

ApplePie wrote:Napisao sam na drugoj temi... ne vrede ni bureka
pa, sad, ako je burek mnogo masan, (ne)slan, sa malo sira, onda bih nekako i istrpeo :mrgreen:

umart

Post by umart » 06 May 2011, 15:21

Sodom wrote:Ljudi valja li ovo necemu?
mislim da ga ceni 900 ali se bojim da su injih poceli da rade guitar clones
http://www.kupujemprodajem.com/ESP-Truc ... -oglas.htm
znam da je ciganski sminkana,ali je genuine,a sto izgleda kao kineska replika krivi dzejmsa sto je seljak u dusi.vrijedi 900 e,opake su to sprave,ako mozes da predjes preko toga sto izgleda kao cigan-mala. :mrgreen: goni se masu vremena po oglasima,kontam da ce i da spusti,kreni od nekih 700 e i vidi za koliko ce je pustiti,jos sto nema kofer.

siguran sam da i postoji koliko/toliko dobro odradjena kineska kopija,ali hrom TOM,sperzel i EMG kinezi jos nijesu uspjeli da iskopiraju,plus kao sto vidis ni u custom shop,inlay-jima i sl bas i ne ekseluju,a kamoli da skinu esp-ov kraftsmansip.samo ako budes uzimao verifikuj da je to ista gitara kao sa slika i nema brige,jako dobra pazarina s' obzirom kakve su to sprave i koliko nova kosta.naravno,cekiraj dal' je sve sa gitarom ok,heel,headstock i sl,standardno sta ide,po slikama izgleda u jako dobrom stanju.

Sodom

Post by Sodom » 06 May 2011, 16:23

hvala na savetu
Prica ide ovalo
pre oko mesec dana lik je stavio taj ESP na oglas i stavio aukciju na nju. Ispostavilo se da covek tri blage veze nema sta ima i nit je muzicar nit se razume u to. Cak me je pitao sta je sa ovom gitarom kad me celo jutro zovu.... aukcija pocela sa 200 pa 240.... ja mu tresnem 600 onako da vidim jer sam poucen da te aukcije nemaju ama bas nikakvu obavezujucu vrednost. Posle prvog dana lik se raspitao i prepravio oglas koji je isti kao i sada... Pitao sam ga o poreklu i dal ima kofer i papire ,- odgovorio je da nema i da je cudan nacin kako je dosao do nje.
Uveren sam 99% da gitara nije kopija samo se postavlja pitanje dal je hot stuff ??? Doduse ima i slika sa serial brojem ali kako se raspitati o eventualnim ESP-ovima koji su ukradeni?
Predpostavljam da je gitaru neko maznuo iz prodavnice jer nema ni kofer ni papire a nova je 100%. Vidi se na slici i zastitni cover za zice ESP-ov. Takav instrument ima sigurno tracking u prodavnici u kojoj je bio po bar kodu ili slicno... nije kao squier ili jeftin LTD koje stancuju ko blesavi i sam Bog otac im zna datum proizvodnje..
Glupo bi bilo da neki nas kolega padne mardelj na granici zbog gluposti. A da vredi 900 to sigurno. Pa nov LTD EC1000 serija je 1000 Evra nov.
Jeste da Truckster izgleda malo napadno sareno nekom cak i ciganski ... ali dobro govorimo o Signature gitari koja je radjena po necijem ukusu. Znam da su sve te sare na njoj radjene rucno i da je cela farbana 4 puta pa posle na filcu brusena.... ima tu posla vise nego kod Gibson-a.
ZASTO VELIKI PROCENAT DOBRIH STVARI ZAVRSI U RUKAMA LJUDI KOJI 3 BLAGE VEZE NEMAJU O NJIMA.... ja to onako sebi u bradu !!!
Pozdrav svima i ziveli

umart

Post by umart » 06 May 2011, 18:37

pa znas kako,ima ljudi koji se sjekiraju jel' nesto kradeno,ima i ljudi kojima puca za to. :mrgreen: ja licno kod svake vece trgovine kad uzimam polovno trazim potvrdu (pisanu,nista fensi) i obavezno fotokopiju licne,i mozak na otavu.ono,ja se brinem za svoj obraz,iako nemam nesto pretjerano povjerenja u pravosudje u regionu,ako ti je sudjeno,sudjeno ti je ma koliko ti posten bio.ali,fala bogu,svi mi imamo svoje,ja apsolutno razumijem ako neko se trudi da i ne dodje u situaciju da mozda ima posla sa kradenim.

ono,gitara sa fotki i po njima jeste genuine,koliko se moze zakljucivati po slikama.pitao si dal' vrijedi 900 e,po mom misljenju i iskustvu esp i vise nego vrijedi,nezavisno koliko nova kosta.a to da je dzejms seljak i da je vizuelno gitara ciganija,to ti je moje licno misljenje. :mrgreen: sto ne znaci da je lose ponekad u zivotu pomalo se i zaseljaciti. :mrgreen:

Locked