Guitar Clones

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Born_Dead

Re: Guitar Clones

Post by Born_Dead » 29 Apr 2011, 14:12

ma verovatno su u fazonu sto kao da trosimo pare na 2 slova c i l (cl) kada moze samo d xD

zek

Post by zek » 06 May 2011, 21:35

Evo ih stižu kinezi
http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-L ... ter_id=104
http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-L ... ter_id=104
Hoće li neko da ih vidi i proba uživo, ne znam koliko traži za njih. :shock: :?

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 07 May 2011, 04:56

Kako se samo isijava kvalitet iz ovijeh gitara.Šteta što ih nema u nekim ozbiljnijim prodavnicama, propuštaju posao veka.

Haralampije

Post by Haralampije » 07 May 2011, 10:44

Ne,bolje da naprave klon neke od prodavnica,pa tamo da prodaju. :)

eg303

Post by eg303 » 07 May 2011, 11:11

Haralampije wrote:Ne,bolje da naprave klon neke od prodavnica,pa tamo da prodaju. :)
He, he, sjajna ideja ali ju je stvarnost već prevazišla, neko od forumaša je rekao da postoji (u onom centru u bloku70) već nešto slično (moram da priznam da nisam uspeo da uočim gde je ta radnja)...
Meni je u celom projektu GuitarClones najimpresivnija ljubav koju vođa projekta gaji prema mušterijama (na KP on ih zapravo oslovljava dragim prijateljima), otiđoh na onu stranicu njegovog sajta gde treba da budu uploadovani videi dragih prijatelja kad tamo mućak, od obećene guitarvizije (posle 30 uploadovanih videa glasa se za najbolji a taj posle dobije još jednog stradivarijusa) nema ništa, samo jedna rečenica koja me je u prvih mah zbunila, nemogah da joj prokljuvim smisao, a sada brišem suze sa tastature:
Da li je to ljubav ili gitara ?

ApplePie

Post by ApplePie » 07 May 2011, 12:06

He, he, sjajna ideja ali ju je stvarnost već prevazišla, neko od forumaša je rekao da postoji (u onom centru u bloku70) već nešto slično (moram da priznam da nisam uspeo da uočim gde je ta radnja)...
Ja sam napisao i po sećanju je u starom delu ako se ide prema novom sa desne strane. Nije baš prodavnica za gitare, nego ima svakojakih drangulija. Kroz vrata se vidi na zidu naslonjeno nekoliko akustara nalik Ovationima i par stratolikih. Cene oko 6-7000. Inače na jednoj stratolikoj je sa vrata bio vidljivo "uvrnut" vrat, akustarama žice podignute da sam mogao dva prsta da stavim izmedju praga i zica, a ono što je delovalo da bi moglo da se uzme u ruke sam probao. Bolje da ne pričam.... Horror

eg303

Post by eg303 » 07 May 2011, 12:14

ApplePie wrote: Ja sam napisao i po sećanju je u starom delu ako se ide prema novom sa desne strane. Nije baš prodavnica za gitare, nego ima svakojakih drangulija. Kroz vrata se vidi na zidu naslonjeno nekoliko akustara nalik Ovationima i par stratolikih. Cene oko 6-7000. Inače na jednoj stratolikoj je sa vrata bio vidljivo "uvrnut" vrat, akustarama žice podignute da sam mogao dva prsta da stavim izmedju praga i zica, a ono što je delovalo da bi moglo da se uzme u ruke sam probao. Bolje da ne pričam.... Horror
E, to onda nije to. To se prodaje samo nedragim neprijateljima, ovo o čemu se ovde piše su klonovi, (bre!) i prodaju se samo dragim prijateljima, koliko sam video za ranga oko 400 evara.

Bozha

Post by Bozha » 07 May 2011, 14:44

Jel su bar koferi cemu?

Bozha

Post by Bozha » 07 May 2011, 15:32

Bio sad u "viziti" kataloga. Kod vecine klonova primetne su upadljive mutucije.

Image

Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 May 2011, 22:09

Ok, ovo gore su bas najgori slucajevi ali evo mog originalnog usa standarda

Image

Ko zna kakvo je telo ispod farbe...

ApplePie

Post by ApplePie » 13 May 2011, 20:40

Bio sam danas opet u trznom centru ... Prodavnica se nalazi u prvom delu (onaj zeleno-plavi deo), na spratu, u prvoj polovini ali u drugom redu (prema blokovima) poslednji lokal pred izlaz na onu kao terasu, ako se krecete prema novom delu onda sa desne strane. Situacija ista :( neke drastic acoustic nebuloze i kung fu stratotragic... koga zanima neka vidi al samo ako je u prolazu :P

umart

Post by umart » 16 May 2011, 00:35

a koje su cijene?kontam drastik akustik kao fenomenalan artefakt da okacis na zid.

ApplePie

Post by ApplePie » 16 May 2011, 10:49

a koje su cijene?kontam drastik akustik kao fenomenalan artefakt da okacis na zid.
Cijena sitnica :) Valjda od 5 000 do 7 000. Ali nisu ni za zid :( Kinezi uvek zeznu taman toliko da liči ali da nije to ono što treba da bude. Ovoga puta je bio i neki crni straja, na prvi pogled brz vidljivih mana, cena 7000. Moje mišljenje je da ako imate viška para dajte ih u neku pedalu ili par kompleta žica ... a ko bi nešto za zid .. opet je pametnije otići na ploter i nadrukati svoju omiljenu gitaru :D

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 16 May 2011, 17:38

Bozha wrote:Bio sad u "viziti" kataloga. Kod vecine klonova primetne su upadljive mutucije.

Image

Image
Hahah ovo prvo je i meni zapalo za oko.... :D :D

Ali generalno, bar na slici sve izgleda OK. Dobro, ne racunajuci tu i tamo po koji god na pogresnom mestu... :XD:

Ali bez zezanja, kako neko ko je prosecan kupac/gitarista, ili eventualno, moze da bude i super gitarista, ali da recimo nije nikad kupovao el. gitaru i kupuje prvi put, dakle kako da zna da li je original ili kopija... Nikako. :(

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 18 May 2011, 11:45

Aleksej79ns wrote:Ali bez zezanja, kako neko ko je prosecan kupac/gitarista, ili eventualno, moze da bude i super gitarista, ali da recimo nije nikad kupovao el. gitaru i kupuje prvi put, dakle kako da zna da li je original ili kopija... Nikako. :(
kontam da ko ima svojih tesko zaradjenih 1-2k e, ucinice sve da se informise o bilo kojoj gitari koja ga zanima, znace svaku sitnicu na njoj. Ako naleti na neki fejk, uvek ce postojati neka glupost, neki detalj koji ce otkriti da nije oridjinal, a i nema teorije da taj kineski laznjak radi isto kao i 5-10 puta skuplja gitara. U slucaju da se i slusajuci tu gitaru odluci za nju po istoj ceni kao i original, onda on stvarno i ne zasluzuje bolje. Jbg, ako ne moze neko da napravi razliku od gitare od 300 i 1500e, sta pricamo... :D

Mada, ovo je samo moje shvatanje... :)

Post Reply